duminică, 2 decembrie 2018

Cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa

De Mediafax 12:52, 24 noiembrie 2018 117 vizite Divertisment
Cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa

Europa, cu peisaje înghețate strălucitoare, târguri de Crăciun și orașe medievale acoperite de zăpadă, poate fi o destinație de vacanță magică în timpul iernii, potrivit loveexploring.com.

Sibiu, România

Cu un labirint de străduțe cu piatră cubică, ziduri și parcuri pitorești, Sibiul este ideal pentru o plimbare romantică de Crăciun. De vizitat sunt Podul Minciunilor și două dintre cele mai frumoase parcuri din România, Parcul Sub Arini și Pădurea Dumbrava. De văzut este spectacolul "Spărgătorul de nuci" la Teatrul de balet. De asemenea, se poate petrece o noapte în bizarul Hotel de gheață de la Bâlea Lac, situat la o oră de mers cu mașina în Munții Făgăraș.

Tallinn, Estonia

 Aceleași străduțe pavate cu piatră cubică și clădiri colorate în nuanțele înghețatei, orașul vechi din Tallinn pare magic. Atunci când ninge, pare desprins din poveste. Din a doua jumătate a lunii noiembrie până la începutul lui ianuarie, se pot explora piețele de Crăciun situate în jurul bradului înstalat în piața primăriei. Poți mânca turtă dulce și te poți încălzi cu vin fiert sau ciocolată caldă, de la Kehrwieder Chocolaterie. În oraș se găsesc tobogane de gheață, la Song Festival Grounds, și un patinoar, lângă istorica Biserică Sfântul Nicolae.

Copenhaga, Danemarca

Clădiri colorate, canale, străduțe cu piatră cubică - sunt ideale pentru o plimbare. Pentru o doză de amuzament se poate merge la Tivoli, al doilea cel mai mare parc de divertisment din lume și, probabil, cel mai drăguț, unde se găsesc și peste 40 de standuri cu mâncare și restaurante, cu o ofertă gastronomică bogată, de la prăjituri cu miere în formă de inimă la gogoși. Nu rata glögg - celebrul vin fiert scandinav.

Saariselkä, Laponia

Păduri acoperite de zăpadă strălucitoare și lacuri uriașe înghețate, Laponia este cea mai mare destinație europeană pe timpul iernii. Până la urmă, aici se găsește casa lui Moș Crăciun. Saariselkä, un mic sat din inima Laponiei, merită explorat. Se pot face plimbări cu sania trasă de reni sau safari cu husky. Poți admira aurora boreală și te poți caza într-un iglu la Muotka.

Bruges, Belgia

Canale pitorești, străduțe idilice, peste 40 de magazine cu ciocolată, Bruges este ideal pentru o vacanță de iarnă. Poți face o plimbare cu caleașca, învelit în pături groase, și poți admira clădirile în nuanțe pastel din celebrul turn Belfry. Copiii și fanii Disney se vor bucura de Festivalul sculpturilor în gheață.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa
De Mediafax 24 noiembrie 2018

De văzut este spectacolul "Spărgătorul de nuci" la Teatrul de balet. De asemenea, se poate petrece o noapte în bizarul Hotel de gheață de la Bâlea Lac, situat la o oră de mers cu mașina în Munții Făgăraș.