marţi, 26 martie 2019

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță că începând cu data de 1 septembrie punctul de pensie va fi de 1.265 lei, precizând că persoanele care nu au avut punctaj la grupe vor avea parte de recalculări la pensie.

“Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaților, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituțională, așteptăm pronunțarea Curții. La 1 septembrie valoarea punții de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ține de cuvânt și acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, așa cum am promis”, a anuțat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, la un post de televiziune.

De asemenea, Budăi anunță că majorarea pensiilor a fost acordată, în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe țară. E un avans cu aceste creșteri și vom continua să procedăm la fel. Creșterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creșterea inflației la 1 septembrie 2019”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu mențiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcție de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferența de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
De Neptun TV 24 martie 2019

Șeful Executivului spune că memorandumul va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv președinția, dar numai după ce se ajunge la forma finală.

Iohannis cere consultări cu societatea civilă cu privire la organizarea unui REFERENDUM
De Mediafax 22 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.