joi, 12 iulie 2018

Ce mai reclamă românii la OPC: vânzătoarea face ochi dulci bărbaților; înlocuirea prepelițelor și păpuși cu vocabular obscen

Ce mai reclamă românii la OPC: vânzătoarea face ochi dulci bărbaților; înlocuirea prepelițelor și păpuși cu vocabular obscen

O femeie a reclamat la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Bacău că angajata unui magazin ”face ochi dulci” bărbaților, inclusiv soțului ei. O altă reclamație inedită a venit din partea unui bărbat, care a solicitat înlocuirea unor prepelițe.

Femeia din Moinești a făcut o sesizare scrisă la CJPC Bacău, reclamând că angajata unui magazin din apropierea casei ”face ochi dulci” clienților, iar soțul acesteia s-ar afla printre ”victime”.

O doamnă reclama o angajată de la un magazin de pe lângă domiciliul dânsei, că face ochi dulci bărbaților și soțului ei și că acesta când ajunge acasă devine violent și o bate. Acolo nu avem noi competență de control. I-am sugerat, i-am recomandat doamnei, în cazul în care este vorba de violență, să se adreseze Poliției, instituțiilor abilitate. A fost o sesizare în scris”, a declarat, joi, pentru Mediafax, Alin Năstasă, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, întrebat despre reclamațiile ciudate primite de-a lungul timpului de inspectori.

În fiecare an, la sediul instituției sunt primite zeci de apeluri cu reclamații inedite.

O altă sesizare a fost făcută în luna mai, când un băcăuan a reclamat la OPC că a cumpărat 40 de prepelițe la ofertă, însă, în loc de patru femele și un mascul, a primit patru masculi și o femelă.

Le-a achizițonat. Era un fel de ofertă, la cinci prepelițe primea patru femele și un mascul. A luat în total 40, pui, iar proporția era inversă. Probabil omul le cumpărase pentru ouă. A făcut sesizare, noi am demarat cercetarea, operatorul economic și-a dat seama că a greșit și a remediat situația. S-a dispus înlocuirea prepelițelor, conform ofertei inițiale”, a spus Alin Năstasă.

O altă perasoană a sesizat, în luna august, faptul că a cumpărat o jucărie pentru copii cu vârsta de peste trei ani, din mall-ul din Bacău, iar când i-a dăruit-o fiicei sale, păpușa pronunța cuvinte obscene.

Un consumator cu domiciliul în Târgu Mureș, venit în Bacău, a cumpărat o jucărie pentru copil de la un magazin de jucării din mall, iar când a ajuns acasă și-a dat seama că, la un moment dat, jucăria pronunța cuvinte obscene. S-a făcut control, s-au confirmat cele relatate în plângere, a fost sancționat operatorul economic și au fost retrase jucăriile de la comercializare”, a precizat Alin Năstasă.

Comenteaza aceasta stire