marţi, 6 august 2019

Căutări reluate pentru bărbatul care a împușcat mortal un polițist. Polițiștii și jandarmii primesc întăriri din Capitală și alte județe

De Mediafax 14:09, 3 iunie 2019 274 vizite Eveniment
Căutări reluate pentru bărbatul care a împușcat mortal un polițist. Polițiștii și jandarmii primesc întăriri din Capitală și alte județe

Căutările pentru prinderea bărbatului care a împușcat mortal un polițist, duminică, în localitatea timișeană Izvin, au fost reluate luni dimineața, în sprijinul polițiștilor și jandarmilor venind și ajutoare din București și din alte județe.

Potrivit unor surse judiciare, căutările pentru prinderea bărbatului care a împușcat mortal un polițist, în timpul unei misiuni de prindere a sa, în localitatea Izvin, aflată lângă Timișoara, au fost reluate luni dimineața, după ce au fost sistate pe timpul nopții.

La operațiunea de căutare a individului, care a fost dat în urmărire națională după l-a ucis pe polițist, participă sute de persoane. Este vorba de polițiști și jandarmi înarmați și îmbrăcați cu veste antiglonț, iar în sprijinul echipelor din Timiș au fost trimiși și luptători ai Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din București, dar și din alte județe.

Un polițist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din orașul Recaș, a fost împușcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internațională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa.

 

ndividul se numește Marcel Ionel Lepa și a reușit să fugă imediat după incident.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, referitor la moartea polițistului din Timiș, ucis în misiune de un fugar, că a existat o lege care prevedea întărirea autorității polițistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

Ministrul a transmis condoleanțe familiei și camarazilor polițistului ucis.

„Era un polițist bun, cu 20 de ani de experiență. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în țara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă și astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizați până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe polițistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greșesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei inițiative parlamentare, eu nu renunț ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea polițistului, să treacă și să intre în vigoare” a spus Carmen Dan, la Antena 3.

Comenteaza aceasta stire