vineri, 29 iunie 2018

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

Doi bărbați au fost ridicați de polițiștii ilfoveni, în această dimineață, în urma unor percheziții, ei fiind suspectați că ar fi întocmit în fals mai multe polițe de asigurare, înșelând astfel șoferi care după ce au plătit au constatat că documentele nu sunt valabile. Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au făcut rei percheziții în București și Ilfov și au ridicat pentru audieri doi bărbați suspectați de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Conform anchetatorilor, cei doi suspecți, care au 37 și 39 de ani, în calitate de reprezentați ai unei firme specializate în emiterea de polițe de asigurare, ar fi încheiat, în fals, mai multe polițe RCA cu valabilitate de șase luni și un an, care nu figurau în bazele de date ale asiguratorului.

Cei doi ar fi acționat astfel în perioada 2016-2017, iar mulți dintre șoferii care au plătit polițele RCA au aflat - fiind opriți în trafic de către polițiști sau în urma unor accidente și tamponări - că documentele nu sunt valabile.

"Persoanele bănuite s-ar fi folosit de formulare de polițe de asigurare și chitanțe fictive, ce purtau însemnele unei societati de asigurări, creând, astfel, aparența legalității operațiunilor efectuate", precizează IPJ Ilfov, într-un comunicat transmis miercuri.

În urma perchezițiilor făcute acasă la suspecți, la sediul și la punctele de lucru ale firmei de asigurare, polițistii au ridicat calculatoare, telefoane mobile, dar și mai multe polițe de asigurare și chitanțiere succeptibile de a fi falsificate.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, vizată de cercetări este o firmă subcontractoare a Euroins. Perchezițiile nu au vizat și sediul Euroins, care nu are nicio legătură cu activitatea infracțională a suspecților. Cei doi ar fi folosit însemnele Euroins, iar în unele cazuri erau folosite inclusiv polițe reale ale companiei, dar ștergeau datele originale pentru a le completa pe cele oferite de șoferii înșelați.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, urmând să fie identificate toate victimele înșelăciunii.

Polițiștii le recomandă șoferilor să verifice online dacă polița de asigurare este valabilă, după cinci zile de la emitere. Verificarea se poate face pe mai mule site-uri, introducând numărul de înmatriculare al autoturismului sau seria de șasiu. Odată introduse aceste date, aplicațiile online vor afișa perioada de valabilitate a poliței și societatea la care este încheiată.

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

COD RUTIER 2018! Șoferii care filmează în timp ce conduc vor risca să fie amendați și să li se ia permisul auto
De Neptun TV 23 iunie 2018

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.