joi, 23 august 2018

Armata Română caută psihologi militari - vezi care sunt condițiile de angajare și care este oferta financiară a MApN!

Armata Română caută psihologi militari - vezi care sunt condițiile de angajare și care este oferta financiară a MApN!

Pe fondul unui val de militari sosiți din teatrele de operații cu sindrom de stres post-traumatic, Ministerul Apărării a decis să pună la bătaie posturi super-specializate de psihologi „în domeniul securității naționale”, scrie adevarul.ro.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a declanșat procedurile de angajare de specialiști psihologi în Armata Română. Demersul, anunțat cu jumătate de an în urmă, este considerat vital de către conducerea MApN din două motive. În primul rând din cauza lipsei cadrelor specializate în „Psihologie aplicată în domeniul securității naționale” și, mai apoi, din cauza numărului relativ mare de militari care se întorc din teatre de operații cu „sindrom de stres post-traumatic”, necesitând o îngrijire psihologică specială, foarte aplicată, oarecum de nișă.

Campania de recrutare a psihologilor pentru MApN este organizată de U.M. 02490 din București prin mai multe unități militare și constă în concursuri de ocupare a unor funcții prevăzute cu grade de ofițeri. Este vorba de ocuparea unor posturi de ofițer specialist psiholog cu diverse încadrări, în funcție de complexitatea pregătirii sau a vechimii în domeniu.

Astfel, gradul maxim de încadrare va fi de colonel, dar există funcții libere și pentru psihologi care vor fi încadrați ca maior sau căpitan. De menționat că funcțiile scoase la concurs sunt în Capitală, dar și în mai multe zone din țară precum Galați, Cincu, Florești, Ploiești, Roman, Focșani, Brăila, Predeal, Botoșani, Topraisar sau Râmnicu Vâlcea.

Condițiile de angajare

Pe lângă cerințele specifice postului pe care îl vor ocupa-studii superioare de lungă durată, deținerea atestatului de psihologie cu drept de liberă practică în specialitatea „Psihologie aplicată în domeniul securității naționale”- candidații trebuie să îndeplinească niște condiții obligatorii pentru recrutarea în sistemul militar.

Astfel, printre altele, trebuie să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni și să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul.

Candidații nu trebuie să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice și să nu facă parte din organizații interzise de legislație. În plus, nu pot să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizații sau asociații comerciale.

Calendarul concursului

Cei care vor să aplice pentru aceste funcții pot depune deja dosarele la sediul unității unde postul este scos la concurs. Înscrierile se încheie în ziua de 17 august. Urmează o perioadă de verificare a dosarelor, iar cei care sunt declarați “admis” fac în perioada 03 – 07 septembrie examinarea medicală care este eliminatorie, la fel ca și evaluările psihologice și de aptitudini fizice care vor avea loc între 10 și 14 septembrie.

Cei care trec și de aceste etape ajung la testul scris care va avea loc pe 20 septembrie. În fine, după soluționarea eventualelor contestații, pe 26 septembrie sunt anunțați câștigătorii concursului pentru încadrare ca ofițeri psihologi ai Armatei Române.

Care este oferta financiară

Conform unei ultime grile de salarizare a MApN, față de anul trecut, salariile în Armată au crescut cu 15-20 la sută pentru aproape toate funcțiile. În acest moment, solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă și o parte variabilă compusă din indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale. Pentru aceste funcții de psihologi militari soldele sunt de 3.147 de lei pentru un căpitan și 3.815 de lei pentru un maior. Apoi un locotenent-colonel este remunerat cu 4.663 de lei, iar un colonel cu 6.025 de lei.

La capitolul beneficii materiale pot fi încadrate din acest an și diurnele duble pe care militarii le încasează în comparație cu alți bugetari. Astfel dacă pleacă la o distanță mai mare de 5 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă angajatul beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de suma zilnică de 85 de lei.

Apoi, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sume de 1.450 de lei. În plus, chiria locuinței este compensată de MApN.

Comenteaza aceasta stire

Armata Română caută psihologi militari - vezi care sunt condițiile de angajare și care este oferta financiară a MApN!
De Neptun TV 13 august 2018

Pe fondul unui val de militari sosiți din teatrele de operații cu sindrom de stres post-traumatic, Ministerul Apărării a decis să pună la bătaie posturi super-specializate de psihologi „în domeniul securității naționale”.

Avioane de vânătoare britanice, trimise din România pentru interceptarea unui bombardier rus, deasupra Mării Negre
De Neptun TV 26 iulie 2018

Avionul militar rus nu a pătruns în spațiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajării, fără a fi implicate în vreun incident cu avion rus.