Salata de telina cu maioneza si usturoi – reteta 2021

Nu există sărbătoare sau petrecere fără antreuri deosebite! Aceasta este particularitatea cu care îmi place să-mi surprind invitații de fiecare dată când vin în vizită. Familia și invitații mei mereu rămân plăcut impresionați și în cele din urmă îndrăznesc să îmi ceară, sfioși, rețetele!

Acesta a fost cazul și salatei de țelină cu maioneză pe care am pregătit-o de curând! Știți că pe lângă prepararea felurilor de mâncare, îmi place să fac și un plating deosebit, astfel încât am copt repede la cuptor renumitele „bărcuțe” de aluat pe care le-am umplut rapid cu această salată! Un deliciu!

În acest articol, voi prezenta pas cu pas rețeta minunată de țelină cu maioneză: un preparat care se gătește foarte ușor, foarte rapid și care poate fi servit fie ca aperitiv sau, de ce nu, ca și garnitură pentru felurile mai pretențioase de mâncare!

Ingrediente țelină cu maioneză 

Ingrediente țelină cu maioneză

Ingredientele acestei rețete sunt foarte ușor de găsit și este posibil să le aveți deja prin gospodărie și să nu fie necesar să faceți o vizită la magazinul alimentar. Dacă nu le aveți, însă, le veți găsi cu siguranță la magazin. Veți avea nevoie de:

  • O rădăcină de țelină
  • Puțin ulei
  • 2 ouă, unul fiert tare și unul crud
  • o lingură muștar 
  • puțin mărar verde pentru aspect
  • sare, piper după preferințele dumneavoastră

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 20 de minute

Porții: 3 porții

Cum se face țelina cu maioneză – Mod de preparare

Veți începe prin a separa gălbenușurile de albușuri. Pentru pregătirea maionezei, vom avea nevoie doar de gălbenușuri pe care le vom mixa viguros până când se vor deschide la culoare, încorporând treptat și uleiul și adăugând și muștarul.

În cazul în care vi se pare că maioneza urmează să se taie (uleiul se ridică la suprafață și nu se încorporează în gălbenușuri), încercați să mai adăugați încă o linguriță de muștar. Maioneza este unul dintre cele mai dificile sosuri de preparat, așa că în cazul în care nu reușiți să o preparați, puteți încerca substituirea acesteia cu maioneză din comerț. Desigur, salata de țelină nu va avea același gust.

După ce maioneza va căpăta o structură pufoasă, aerată și va crește în volum, este timpul să ne ocupăm de țelină. Vom curăța țelina de coajă și o vom da pe răzătoarea fină. Vom amesteca apoi țelina cu maioneză și vom adăuga sare și piper după preferințele noastre.

Încorporarea țelinei în maioneză se va realiza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecând ușor. Aveți grijă să nu adăugați foarte multă maioneză, deoarece, astfel, salata va deveni grețoasă. Vom pune salată de țelină cu maioneză în recipiente mici și o vom orna folosind frunzele verzi și proaspete de mărar sau pătrunjel. Poftă bună!

Cum se servește țelina cu maioneză

Cum se servește țelina cu maioneză

Ca mod de servire, acesta rămâne totuși la latitudinea dumneavoastră. Noi o preferăm așa simplă cum este ea și o folosim de multe ori ca garnitura altor feluri principale de mâncare, cum ar fi preparatele la cuptor. 

Multora le place să îmbunătățească această rețetă prin adăugarea altor tipuri de rădăcinoase în compoziția acesteia. Puteți da pe răzătoare și un morcov și puteți prepara astfel o salată de țelină cu maioneză mai complexă, la fel de savuroasă. Sfecla roșie, morcovul, țelina pot fi combinate cu succes cu maioneză rezultând un aperitiv minunat!

Am întâlnit această rețetă într-o variantă care avea în compoziția sa și măr dat pe răzătoare. Personal, nu am încercat încă prepararea rețetei în acest fel, însă mi s-a părut un detaliu interesant pe care cu siguranță îl voi testa data viitoare când voi pregăti această rețetă, deoarece îi adaugă un ton exotic. De asemenea, vizitând și alte gospodine, am întâlnit și versiunea acestei rețete care include nuci și alte semințe.

De obicei, ca mod de servire, recomand pregătirea unor „bărcuțe” din aluatul dumneavoastră preferat pe care, după coacere, le veți umple cu salată de țelină cu maioneză. Acestea se pregătesc cu ajutorul unor forme speciale și garantat vor aduce un plus de rafinament și eleganță aperitivelor și antreurilor dumneavoastră, lăsând o impresie pozitivă oricui vă va gusta mâncarea!

Țelina cu maioneză este o salată simplă care se pregătește rapid, dar savoarea sa și gustul intens vor rămâne, cu siguranță, memorabile pentru oricine o încearcă. Fie că preferați țelina cu maioneză alături de legume și carne la cuptor sau fie că vă place să o savurați întinsă pe pâine prăjită dimineața, acest fel de mâncare este unul nutritiv și sănătos, de care sper că și dumneavoastră vă veți bucura la fel mult ca și noi!

Lasă un comentariu