Cea mai delicioasa salata de sfecla rosie cu hrean la borcan pentru iarna – reteta

Una dintre salatele mele preferate, astăzi toată atenția noastră se va îndrepta către delicioasa salată de sfeclă roșie cu hrean! Ușor de pregătit, gustoasă și rafinată, salata de sfeclă roșie cu hrean este un deliciu!

Cel mai mult îmi place la această rețetă faptul că o pot pregăti și apoi o pot conserva la borcane. O pot servi apoi oricând vreau eu, tot ce trebuie să fac este să iau un borcan din cămară și să îl deschid. Iar dacă rămân fără, nicio problemă, pot oricând să o pregătesc din nou, e gata în doar o jumătate de oră!

Dacă v-am făcut curioși, haideți să pregătim împreună această rețetă minunată de salată de sfeclă roșie cu hrean!

Ingrediente salata de sfecla rosie cu hrean 

Ingrediente salata de sfecla rosie cu hrean

Pentru a pregăti salata de sfeclă roșie cu hrean, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Aproximativ două kilograme de sfeclă roșie
  • rădăcină de hrean
  • Două lingurițe de sare
  • Piper negru măcinat
  • Semințe de chimen
  • 140 de ml de oțet slab, de 5 grade sau suc de lămâie
  • 20 de ml de ulei de măsline extravirgin

Timp de pregătire: 10 minute 

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 25 de minute

Porții: 3 borcane

Cum se face salata de sfecla rosie cu hrean – Mod de preparare 

Cum se coace și se pregăteste sfecla? 

Cum se coace și se pregăteste sfecla?

Vom începe prin a spăla toată sfecla. Pentru această rețetă o puteți fie fierbe, fie puteți să puneți sfecla în cuptor, la copt. Eu de obicei o pun la copt, mi se pare că e mai aromată pregătită în acest fel. 

Pregătesc o tavă puțin adâncă și pun la preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius. Vom pune sfecla în tavă și vom acoperi tava cu o folie de aluminiu pentru ca sfecla noastră să fie gata mai repede. Vom știi când este gata pentru că o vom putea străpunge cu furculița cu ușurință.

Vom lăsa apoi sfecla să se răcească ca să nu ne frigem în timp ce o vom curăța de coajă. Vom porționa sfecla roșie după preferințele noastre, fie felii, fie cuburi. Puteți chiar să o dați pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Hreanul trebuie dat pe răzătoarea cu ochiuri mărunte și apoi amestecat cu sfecla roșie. Vom pune sarea, lămâia, chimenul și apoi vom adăuga și uleiul de măsline. Vom amesteca viguros cu ajutorul unei spatule.

Apoi, vom pregăti borcanele în care vom pune salata. Acestea, împreună cu capacele trebuie sterilizate și uscate înainte de a fi folosite. Vom pune salata în borcane și o vom păstra într-un loc răcoros și întunecos, fie în cămară, fie la frigider.

Veți vedea că rezistă destul de bine la borcan, însă nu vă recomand să o pregătiți în cantități foarte mari deoarece aceasta nu este o conservă de iarnă. Cel mai bine este să pregătiți câte două sau trei borcane și atunci când se consumă, să o faceți din nou. Hreanul este un conservant natural foarte bun, însă chiar și așa,  cel mai bine este să o consumați proaspătă.

Acum salata dumneavoastră de sfeclă roșie cu hrean este gata! Poftă bună!

Cum se serveste salata de sfecla rosie cu hrean 

Cum se serveste salata de sfecla rosie cu hrean

Întrucât puteți găsi sfecla roșie în piață și în supermarket chiar și iarna, puteți pregăti această rețetă de sfeclă roșie cu hrean oricând. Eu îmi place să o pun la borcan că îmi este mai ușor să o am la îndemână oricând am poftă, însă îmi place să fie proaspătă, așa că nu o prepar în cantități mari.  Pentru noi această salată este un deliciu!

Să nu mai spun că este o garnitură salvatoarea în zilele în care nu am timp sau am rămas în pana de idei pentru garniturile preparate! Mă duc repede în cămăra, iau un borcan de salată de sfeclă roșie cu hrean și orice preparat, fie că este carne, fie că sunt legume, își capătă garnitura imediat! Sfecla dulceagă, zeama de lămâie un pic acrișoară și hrean puțin iute își complementează miunat aromele și rezultatul este o salată excelentă, delicioasă, pe care membrii familiei mele o adoră!

Fie că alegeți să o tocați fâșiuțe sau cubulețe, veți vedea ce aromă minunată va căpăta sfecla coaptă, pregătită urmând această rețetă. Mie îmi place să o pregătesc la cuptor, însă puteți de asemenea să o fierbeți pentru a pregăti sala de sfeclă roșie cu hrean.

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți această rețetă alături de mine și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori veți dori să pregătiți salata de sfeclă roșie cu hrean, dulceagă, delicioasă și aromată!

Lasă un comentariu