Salata de gogonele, reteta pentru iarna – aperitiv cu mustar, ceapa si gogonele verzi murate

Astăzi am decis să vă prezint o conservă un pic mai specială, o salată delicioasă de gogonele pentru iarnă, pusă la borcane și gata de consumat! Este o rețetă extrem de ușoară și dacă ați mai preparat celelalte rețete ale mele de murături, cred că sunteți deja familiarizați cu ceea ce urmează!

Să începem!

Ingrediente salata de gogonele

Ingrediente salata de gogonele

Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Trei kilograme de gogonele
  • Un kilogram de morcov
  • Un kilogram de ardei gras
  • Un kilogram de ceapă
  • 100 de grame sare
  • 150 de grame zahăr
  • 100 de ml de oțet 
  • 100 de ml de ulei

Timp de pregătire: 40 de minute

Timp de gatire: 40 de minute

Timp total: 1 oră și 20 de minute

Portii: 10 borcane mici

Cum se face salata de gogonele – Mod de preparare 

Cum se face salata de gogonele - Mod de preparare

Vom începe prin a spăla foarte bine toate legumele. Vom tăia gogonelele în felii, cepe le vom toca în inele mărunte și ardeii – în fâșiuțe subțiri. Morcovul este cel mai bine să îl dați pe răzuitoare.

Apoi, vom amesteca toate aceste legume și le vom adăuga sare și zahăr, lăsându-le apoi să își tragă condimentele pentru două ore. După ce au trecut cele două ore, vom adăuga și uleiul și vom amesteca viguros, apoi vom pune recipientul pe aragaz și vom fierbe amestecul pentru o jumătate de oră.

Între timp, vom pregăti borcanele, pe care le vom spăla bine de tot și le vom lăsa să se scurgă. Știți din celelalte rețete ale mele că îmi place să folosesc borcane mici. 

După ce a trecut jumătatea de oră, vom gusta salata și îi vom mai pune și alte condimente dacă dorim, de exemplu mie îmi place să îi pun puțin busuioc. Vom adăuga și oțetul și vom amesteca, aoi vom mai lăsa salata la fiert încă cinci minute.

Vom turna salata de gogonele în borcanele puse pe un prosop și le vom lăsa să se răcească, apoi ne vom pregăti pentru sterilizarea acestora.

Recipientul în care vor fi așezate borcanele în vederea sterilizării va fi obligatoriul mai înalt decât acestea, iar la baza lui se va așeza un prosop. Se pun borcanele, se adaugă apă cât să le acopere, apoi se pune un prosop deasupra lor și din momentul în care apa începe să fiarbă, le veți mai lăsa pe foc încă 15-20 de minute.

Apoi, se vor scoate borcanele și se vor lăsa la răcit, urmând să fie depozitate în cămară sau într-un loc întunecos și răcoros. După sterilizare, salata de gogonele la borcan este gata de servire! Poftă bună!

Cum se serveste salata de gogonele 

Cum se serveste salata de gogonele

Putem să servim această  salată lângă felurile principale mai copioase, cum ar fi carnea la cuptor sau grătarul, pilaful sau varza călită. Salata de gogonele este perfectă atunci când timpul nu ne permite să pregătim altă salată răcoritoare. În funcție de preferințele dumneavoastră, îi puteți adăuga în compoziția acesteia și ardei iute sau alte ingrediente care contribuie la asezonarea ei!

Sper să reveniți de fiecare dată cu drag la această rețetă rapidă de salată de gogonele!

Lasă un comentariu