Reteta prajitura turnata cu branza dulce usor de facut

Oare de câte ori aveai poftă de dulce sau musafiri și erai tentată să comanzi desert sau să cumperi din comerț, chiar dacă știi că acestea sunt cu ingrediente necunoscute? Am desertul potrivit pentru tine pe care îl poți face chiar tu, și anume, plăcinta cu brânză turnată.

Plăcinta cu brânză turnată se face foarte ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le ai mereu la îndemână, iar într-o oră ai desertul gata. Pentru un success garantat, urmează pașii descriși în rețeta de mai jos pe care o gătesc mereu, și rezultatul va cucerii pe toată lumea. 

 Ingrediente plăcintă turnată cu brânză

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 120 grame făină albă
  • 100 grame zahăr tos
  • 80 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau de struguri
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 500 grame brânză dulce de vaci
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 100 grame zahăr pudră
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coajă de portocală

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 40 minute.

Timp total: 60 minute.

Porții: 16.

Cum se face plăcinta cu brânză turnată – Mod de preparare

Începi cu pregătirea tăvilor de copt în care pui hârtie de copt tapetată cu făină și setezi cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius. De regulă folosesc două tăvi de chec, dar poți folosi și tava clasică de prăjitură.

Prima parte este de a face aluatul. Într-un bol amesteci cu un tel sau mixer două ouă cu un praf de sare și zahărul, până la dizolvarea acestuia. Treptat adaugi laptele și uleiul, mixând la viteză medie.

În compoziția din bol încorporezi făina și praful de copt. Jumătate din compoziție se pune în tăvi, pe care le pui la copt timp de 10-12 minute, la foc mediu și le verifici să nu se ardă.

A doua parte este prepararea umpluturii de brânză. În alt bol pui brânza de vacă, iar dacă alegi varianta din comerț, îți sugerez să folosești ricotta, pe care o storci de zer. Tot cu un mixer amesteci brânza, ouăle, zahărul pudră și pliculețele de zahăr vanilat.

Ciocolata o dai pe răzătoarea mare sau o tai bucățele cu un cuțit. Portocala o dai pe răzătoarea mică, însă trebuie să alegi una cu coaja netratată. Cu o lingură de lemn încorporezi bucățile de ciocolată și coaja de portocală în amestecul de brânză.

Între timp prima parte de aluat este coaptă și scoți tăvile din cuptor. Împarți în două amestecul de brânză și îl torni în tăvi peste aluatul copt, nivelând crema cu o spatulă. Peste cremă pui aluatul rămas pe care îl nivelezi tot cu spatula.

Dai tava la cuptorul setat pe 180 grade Celsius pentru alte 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Prăjitura cu brânză turnată este gata când este rumenită.

Cum se servește plăcinta cu brânză turnată

Plăcinta cu brânză turnată se servește rece, după ce a fost presărată cu zahăr pudră la scoaterea din cuptor. 

Lasă un comentariu