Reteta fructe de mare la tigaie – ingrediere, preparare, servire

Sezonul este estival este dedicat călătoriilor la mare sau la ocean, iar ca în fiecare loc vizitat, gastronomia are un rol important. Aici intră în scenă preparatele cu fructe de mare, ce te vor face să savurezi fiecare masă.

Dar ce faci atunci când ești acasă dar ți s-a făcut dor de o porție de fructe mare? Simplu, îți faci chiar tu fructe de mare la tigaie. 

Știai că fructele de mare sunt bogate în vitamine și acizi grași de tip Omega 3 ce protejează inima, îmbunătățesc memoria și întăresc imunitatea organismului? Fructele de mare la tigaie se prepara rapid.

Ingrediente fructe de mare la tigaie

  • 500 grame mix de fructe de mare congelate
  • 2 l apă
  • 4 căței medii de usturoi
  • 1 ardei roșu kapia
  • 4 linguri ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Timp de pregătire: 5 minute.

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 20 minute.

Porții: 4.

Cum se fac fructele de mare la tigaie – Mod de preparare

Pentru acest preparat am ales un mix cu creveți decorticați, calamari, caracatiță și surimi, dar poți folosi orice mix de fructe de mare. Dacă ai acces la produse proaspete, îți faci propriul mix.

De regulă prefer să las fructele la decongelat peste noapte în frigider, astfel păstrându-se mai bine proprietățile. Dacă nu ai răbdare pentru decongelare, le poți găti și congelate.

Într-o cratiță adâncă pui la fiert cei 2 litri de apă și un praf de sare. Acum te ocupi de fructele decongelate, le speli bine sub jet de apă rece, în mai multe ape, pentru a te asigura că sunt curate.

Adaugi fructele de mare în apa ce a dat la fiert și le lași pentru a da un clocot. După ce au dat un clocot, scurgi fructele de mare și le lași deoparte.

Între timp într-o tigaie de tip wok pui la încins uleiul de măsline. Cureți ardeiul de semințe și îl toci cât mai mărunt. 

Usturoiul se curăță și el, îl dai prin presă și îl pui peste uleiul încins din tigaie, amestecând să nu se ardă, dar să prindă o culoare ușor aurie. Ardeiul tocat urmează calea usturoiului în tigaie.

Peste usturoiul și ardeiul călit, adaugi fructele de mare fierte și amesteci totul cu o lingură pentru ca aromele să se întrepătrundă. Potrivești fructele de sare, piper și le lași la fiert pentru alte 7 minute.

Dacă apa lăsată de fructe este puțină, mai poți completa cu apă, ca fructele să nu iasă uscate. Legătura de pătrunjel se spală și se toacă mărunt, urmând a fi presărată peste fructele de mare după ce au fiert și au fost luate de pe foc.

Cum se servesc fructele de mare la tigaie

Fructele de mare la tigaie se servesc adesea simple sau pe un platou de aperitiv, stropite cu zeamă de lămâie. Garniturile de orez simplu fiert sau un mix de legume la tigaie ca asparagus, vinete și ardei însoțesc fructele de mare la tigaie.

Lasă un comentariu