Crispy strips – reteta de pui la cuptor, ingrediente, preparare

Săptămâna aceasta, am primit o cerere mai neobișnuită din partea copiilor mei: „ mama, ne faci și nouă crispy?”. Cum ar putea cineva să spună nu?

De când a început pandemia, ieșirile noastre în oraș au fost inexistente, așa că nu e de mirare că la un moment dat, a fost necesar să prepar și feluri de mâncare care sunt similare cu mâncarea de fast-food. Însă, chiar și așa, mâncarea această preparată în casă tot nu se compară cu cea de la restaurantele de tip fast food, este mult mai sănătoasă și are un gust mult mai aromat.

Haideți să vedem care este parcursul pas cu pas de preparare a acestei rețete de crispy făcut în casă! Să începem!

Ingrediente reteta crispy 

Pentru a preparat această rețetă de crispy, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de kilogram de piept de pui file
  • Trei ouă
  • Făină albă
  • Fulgi de porumb

Pentru a pregăti marinada:

  • Sare
  • Piper
  • ceapă
  • Trei căței de usuturoi
  • Trei linguri de ulei de floarea soarelui
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de gătire: 6 minute

Timp total: 36 de minute

Porții: 6 porții

Cum se face reteta crispy – Mod de preparare 

Ca să putem pregăti crispy așa cum trebuie, vom avea nevoie de fâșiuțe de carne de pui, care să fie suficient de groase pentru a rămâne suculente și a nu se usca. Cel mai bine tăiați fileul de pui în bucăți cilindrice, astfel încât nu se va usca în timpul prăjirii.

Marinarea pieptului de pui pentru crispy strips   

Vom pregăti apoi marinada în care vom lăsa puiul peste noapte, astfel încât să aibă o aromă uimitoare, nu un gust fad și neplăcut. Vom toca mărunt ceapa, vom curăța cățeii de usturoi și apoi îi vom mărunți pe fiecare. Vom adăuga trei linguri de ulei de floarea soarelui, zeama de la o jumătate de lămâie, puțină sare și puțin piper.

Puteți adăuga și o linguriță de turmeric dacă vă place acest condiment. Multe gospodine îl adaugă pentru culoarea sa minunată pe care o impune și pieptului de pui. Vom pune fâșiile de carne în acest amestec, lăsându-le peste noapte la rece, într-un vas care se închide ermetic ca să se întrepătrundă.

Pregatirea crustei crocante pentru crispy strips de pui 

Pentru a putea pregăti crispy-ul, vom avea nevoie să ne pregătim vasele înainte, ca să ne fie mai ușor să formăm straturile pe fâșiile de pui. În fața noastră vom avea recipientele cu pereți înalți în care vom pune ingredientele în această ordine: mai întâi făina, apoi un recipient cu oul bătut, iar ultimul vas va fi cel cu fulgii de porumb.

Este necesar să mărunțiți fulgii de porumb înainte să îi punem în acel recipient, eu i-am pus într-o pungă și am trecut sucitorul peste ei de două sau trei ori astfel încât să se mai sfărâme.

Vom scoate carnea din vasul cu marinadă și o vom lăsa puțin să se scurgă de excesul de lichid. Vom trece apoi fiecare bucățică mai întâi prin făină, apoi în ou, repetând acest proces încă o dată. La final, le vom trece și prin fulgii de porumb mărunțiți. Procedăm în acest fel ca să obținem o crustă mai groasă ce va proteja carnea din a se usca în timpul prăjirii în baia de ulei.

Prajirea crispy strips din piept de pui 

Ca să putem trece la următorul pas, adică la prăjirea fâșiilor de piept de pui, va fi necesar să avem o tigaie mai adâncă în care să punem aproximativ o jumătate de litru de ulei de floarea soarelui. Este necesar să punem ulei din plin, astfel încât bucățile de pui să nu atingă fundul tigăii atunci când sunt așezate în aceasta.

Vom pune aproximativ două degete de ulei, orice pane având nevoie de o prăjire în ulei încins pentru a crea șocul termic necesar. După ce ne-am asigurat că uleiul din tigaie este suficient de încins, vom da focul aragazului la temperatură medie și vom pune în tigaie câteva fâșii de crispy. 

Nu adăugăm prea multe deodată, deoarece temperatura scade brusc, iar acestea vor sta în ulei cât timp temperatura va crește din nou. Nu ne dorim ca bucățile de carne să se îmbibe în ulei, pentru că devin grețoase și greu de servit. Mai bine vom prăji în mai multe ture separat, lăsând uleiul să se încingă de fiecare dată.

Le vom lăsa aproximativ patru minute pe prima parte, apoi le vom întoarce pe partea cealaltă și le vom mai lăsa alte două minute la prăjit. Nu este necesar să le lăsați mai mult de șase minute ca să fie gata și frumos rumenite. De fiecare dată înainte să punem o nouă tranșă la prăjit, vom avea grijă ca uleiul să fie suficient de încins încât fâșiile de pui să fie gata rapid.

Vom scoate fâșiile de crispy într-un platou în care am pus înainte șervețele de bucătărie super absorbante, astfel încât să ne asigurăm că nu există exces de ulei pe bucățile noastre de pui. Gata, de acum crispy-ul pregătit de noi este gata! Poftă bună!

Cum se serveste reteta crispy 

Eu am pregătit repede și niște cartofi copți la cuptor alături de acest preparat delicios de pui! Le servim calde, împreună cu garnitura de cartofi și cu un sos de usturoi cu mărar și smântână pe care l-am pregătit! 

Sunt delicioase, crocante în exterior și bine rumenite, iar în interior fragede și suculente, perfect prăjite și gătite! Marinada pe care am pregătit-o și a jucat bine rolul, iar carnea a prins o culoare deosebită datorită turmericului pe care l-am adăugat în această marinadă!

În mai puțin de o oră am pregătit această rețetă de pui crispy chiar în confortul bucătăriei mele, lucru ce este de apreciat mai ales în timpul pandemiei. A ieșit delicioasă, mult mai gustoasă decât varianta de pui crispy pe care o găsim în cadrul unor restaurante de tip fast food și putem să fim convinși de faptul că este și mult mai sănătoasă această rețetă!

Lasă un comentariu