Reteta cozonac pufos cu nuca si rahat (de casa, traditional) in 2021

Sărbătorile copilăriei ne aduc mereu în minte imaginea vividă a bunicii, împletind cozonaci lângă cuptorul sobei care dogorea o căldură plăcută. Mirosul de lămâie și rom, nucile sfărâmate prin mașină și coca moale frământată cu hotărâre sunt doar puține dintre imaginile care ne vin în minte atunci când ne gândim la sărbătorile copilăriei, pentru că, bineînțeles, nu exista Crăciun sau Paște fără cozonaci.

Deși am încercăt de-alungul vremii nenumărate rețete de cozonaci, niciuna s-a dovedit a fi pe seama cozonacilor copilăriei. Sunt multe metode de a face cozonaci și o multitudine de ingrediente disponibile pe piața românească. Cozonacii tradiționali românești erau cei pufoși, cu rahat și nucă și ocazional, cu stafide, după placul fiecăruia dintre noi. 

În ziua de azi, nu multă lume mai prepară cozonaci așa cum erau preparați înainte. Cei mai mulți oameni preferă să îi cumpere, însă gustul cozonacilor disponibili în comerț nici nu se compară cu gustul celor pregătiți acasă. Ba chiar și gustul celor preparați cu drojdie din comerț este diferit față de aroma senzațională a cozonacilor cu maia naturală din făină.

Bunica noastră obișnuia să îi împletească frumos și nu punea niciodată prea multă umplutură astfel încât cozonacii ei erau mereu bine crescuți și pufoși. În acest articol, vom reda pas cu pas rețeta bunicii, pentru ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să vă puteți bucura de același cozonac de care s-au bucurat generații întregi de-alungul anilor! 

Rețeta este una simplă, pe care o veți putea urma cu ușurință, iar respectând instrucțiunile și recomandările noastre, cozonacii dumneavoastră vor fi îndrăgiți și savurați cu plăcere de întreaga familie!

Contents

Ingrediente cozonac pufos cu rahat și nucă       

Retete cozonac pufos

Această rețetă nu necesită ingrediente speciale, ingredientele de care veți avea nevoie se vor găsi ușor la orice magazin din apropierea dumneavoastră. Veți avea nevoie de următoarele:

Ingrediente pentru aluat:

 • 150 g maia pregătită în casă cu 7 zile înainte ( o să explicăm procesul pas cu pas)
 • 180 g lapte la temperatura camerei
 • 400 g făină specială pentru cozonaci
 • 5 gălbenușuri de dimensiune medie
 • 10 grame sare
 • Extract de vanilie
 • coaja rasă de la o lămâie medie
 • 150 g zahăr
 • 80 g unt pentru prăjituri cu minim 75% grăsime, la temperatura camerei 

Ingrediente pentru umplutură:

 • 250 g nucă măcinată
 • 120 g lapte la temperatura camerei
 • 110 g zahăr normal
 • 100 g rahat
 • 40 g cacao

În plus, veți necesita și următoarele ingrediente:

 • Ulei pentru uns tăvile
 • Făină pentru tapetarea tăvilor și a blatului de lucru
 • Un ou și un praf de sare cu puțin lapte pentru unsul cozonacilor
 • Zahăr 

Timp de pregătire: 90 de minute

Timp de gătire: 60 de minute

Timp total: 2 ore și 30 de minute

Porții: un cozonac

Cum se face un cozonac pufos – Mod de preparare, reteță simplă cu rahat și nucă pentru cozonaci tradiționali 

Cel mai important ingredient al acestei rețete este maiaua naturală de casă, pregătită cu multă atenție și grijă. Maiaua necesită o îngrijire deosebită din partea dumneavoastră, de aceea nu multă lume se încumetă să pregătească cozonaci cu o cultură de drojdie proprie.

Maiaua pentru această rețetă trebuie pregătită cu cel puțin șapte zile înainte de prepararea cozonacilor și aceasta este particularitatea ce face această rețetă atât de specială pentru noi. Nu vom folosi drojdie din comerț, vom folosi doar maia naturală, pentru care vom avea nevoie doar de făină și apă.

Restul procesului de preparare al cozonacilor este asemănător, familiar oricui a mai asistat la pregătirea acestui desert tradițional românesc. Aveți grijă să alegeți nucile cu grijă de coajă și apoi să le măcinați corespunzător. 

De asemenea, veți toca rahatul în cubulețe, trecând cuțitul prin zahăr pudră pentru a vă asigura că nu se lipește prea tare. Puteți adăuga, de asemenea, stafide, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Cum se face maiaua pentru un cozonac pufos tradițional 

Pentru a prepara maiaua naturală de casă trebuie să amestecați 100 de grame de făină integrală cu 100 grame de apă. Totul trebuie să fie măsurat cu ajutorul unui cântar, după ce a fost calibrat și adus la zero cu recipientul.

Recipientul se acoperă parțial, pentru a permite aerului să circule și culturii să respire. Aveți grijă să nu plasați recipientul lângă o sursă de căldură deoarece cultura va fi astfel distrusă.

În fiecare zi timp de 7 zile se va proceda în felul următor: în prima zi se va hrăni în mod normal, se va adăuga 100 ml apă, apoi 100 grame făină și se va amesteca ușor. În următoarele zile, se va proceda astfel: se va amesteca mai întâi în compoziția inițială astfel încât apa care s-a ridicat deasupra să fie înglobată în compoziție, apoi se vor separa 100 de grame din aceasta, iar restul se va arunca. 

Peste cele 100 de grame rămase, se vor adăuga din nou 100 de ml apă și 100 de grame de făină și se va amesteca. Veți proceda în acest fel timp de 7 zile. Se va adăuga mereu apa, apoi făina și se va amesteca.

Veți știi că maiaua este gata atunci când va fi plină de bule de gaz și va prezenta un miros acrișor asemănător iaurtului. Atunci veți știi că o puteți folosi fără probleme pentru dospirea cozonacilor.

Cum se frământă un cozonac pufos tradițional – Pregătirea aluatului 

Cum se frământă un cozonac pufos tradițional

Aluat pentru cozonac pufos cu rahat și nucă – Etapa 1 (când e subțire) 

Se vor amesteca inițial maiaua și laptele la temperatura camerei, turnând gradual lapte și omogenizând. Se va amesteca cu telul în formă de pară și se va adauga apoi și făina, după ce a fost cernută în prealabil. Daca dispuneți de un robot de bucătărie, nu uitați să puneți și capacul. 

După ce terminați de amestecat, veți obține un aluat sfărămicios, uscat și ușor de rupt. Dacă vi se pare mult prea uscat, puteți adăuga 3 linguri de lapte și apoi să amestecați. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în timp ce veți pregăti următoarea etapă.

Aluat pentru cozonac pufos cu rahat și nucă – Etapa 2 (când stă 10 minute) 

Acum se vor separa albușurile de gălbenușuri în două recipiente diferite. Veți amesteca gălbenușurile cu coaja de lămâie, esența de vanilie și un praf de sare. Acestea se vor amesteca apoi cu aluatul odihnit și cu zahărul pudră și se va lăsa aluatul încă 10 minute la odihnit, acoperit cu folia de plastic.

Aluat pentru cozonac pufos cu rahat și nucă – Etapa 3 (când e elastic și neted) 

După ce au trecut cele 10 minute, se va încorpora și untul în aluat. Se va împărți cantitatea de unt astfel încât acesta va fi încorporat în aluat în trei serii, frământând aluatul vehement, apoi veți adăuga și restul de zahăr pudră.

Consistența aluatului în acest punct ar trebui să fie destul de densă, aluat fiind elastic și prezentând o rezistență crescută la rupere. Veți frământa aluatul bine de tot, iar apoi veți lăsa aluatul la dospit.

Cum dospește aluatul pentru cozonaci pufoși cu rahat și nucă 

Prima dospire a aluatului pentru cozonaci pufoși cu rahat și nucă

Aluatul se va lăsa la dospit aproximativ o jumătate de oră, la căldură. Aluatul va crește și va căpăta o consistență mai pufoasă decât obișnuia să aibă înainte. Aveți grijă cum manevrați aluatul în acest punct, deoarece orice schimbare bruscă de temperatură sau orice mișcare executată brusc poate opri aluatul din procesul de creștere și îl poate face să dea înapoi.

Cum se împarte aluatul pentru cozonaci pufoși cu rahat și nucă?

Veți împărți aluatul în două părți egale, pe care le veți întinde cu ajutorul unui sucitor pe blatul de lucru, după ce ați presărat puțină făină pe deasupra acestuia.

Veți proceda la fel pentru ambele părți de aluat, întinzându-le uniform înainte de a le umple.

Aceste părți vor fi apoi rulate si împletite una în jurul celeilalte, obținând, astfel, cozonacul împletit, pufos cu rahat și nucă pe care vi l-ați dorit.

Cum se face umplutura pentru un cozonac pufos cu nucă, rahat și cacao?

Pregatirea umpluturii pentru un cozonac pufos cu nucă, rahat și cacao

Pentru a pregăti umplutura, veți proceda în felul următor: nucile se sparg de coajă și se va alege cu grijă miezul. Apoi, va fi necesar să măcinați miezul de nucă cu ajutorul unei mașini de tocat. Dacă vă place miezul de dimensiune mai mare, puteți toca câteva nuci cu ajutorul unui cuțit pentru a obține o dimensiune mai mare a miezului.

Se pune la încălzit laptele împreună cu zahărul și se amestecă până la omogenizarea compoziției. Când este aproape de punctul de fierbere, se adaugă în compoziție și esența de vanilie. 

Miezul de nucă se amestecă cu pudra de cacao, ca ingrediente uscate. Apoi se înglobează în compoziția preparată anterior, atunci când aceasta este încă fierbinte.

Puteți adăuga și stafide sau portocale confiate, dacă doriți, însă luați în considerare faptul că stafidele trebuie hidratate înainte de a le pune în compoziție, deoarece tind să usuce aluatul altfel. Unii oameni preferă să adauge și alte tipuri de fructe, precum bananele sau preferă să prepare o umplutură cu densitatea unei creme.

Cum se umplu și se împletesc cozonacii pufoși cu nucă, rahat și cacao? 

După ce ați separat aluatul în două părți egale, veți folosi sucitorul pentru a întinde aluatul pe blatul de lucru, după ce ați presărat un pic de făină pentru a nu se lipi. Aveți grijă să nu rămână prea multă făină pe aluat, deoarece aceasta îl va opri din creștere.

Veți pune umplutura deasupra aluatului, distribuind umplutura uniform de-alungul acestuia, astfel încât nicio bucată din cozonac să nu aibă mai puțină umplutură decât alta. După ce ați realizat acest pas, veți rula încet aluatul astfel încât să obțineți o bucată de formă cilindrică. Veți avea grijă la captele cozonacului să fie etanșe pentru ca umplutura să nu curgă și să puteți să împletiți cele două părți cu ușurință.

Pasul următor este împletirea celor două părți. Acest lucru se realizează punându-le cap la cap și împletindu-le una după cealaltă având grijă să nu le rupeți, apoi plasându-le în tava tapetată cu făină.

Cum se face a doua dospire a aluatului pentru cozonaci pufoși cu nuca, rahat și cacao?

Înainte de a realiza acest pas, veți porni cuptorul la 240 de grade Celsius, cu ventilație sus și jos. Cuptorul are nevoie de 30 de minute să se încingă.

Se va tapeta tava cu făină, după ce aceasta a fost în prealabil usă cu un pic de ulei. Aveți grijă să nu puneți prea multă făină. Apoi se va așeza cozonacul în tavă și se va lăsa la dospit.

Înainte de a-l lăsa la dospit, îi veți da o formă, așezându-l în tavă și aranjându-l puțin. Aluatul trebuie să fie la jumătatea înălțimii tăvii, deoarece acesta va mai crește în timpul dospirii și în timpul coacerii.

Veți lăsa aluatul la a doua dospire lângă o sursă de căldură. Aveți grijă să nu schimbați brusc temperatura aluatului, deoarece acesta nu o să mai crească. Aveți grijă, de asemenea, să nu manevrați cozonacul brusc.

Veți lăsa aluatul la dospit timp de 15 minute, după care va urma etapa de coacere.

Cum se coc cozonacii pufoși cu rahat, nucă și cacao (temperatura, sina, timp)? 

Cum se coc cozonacii pufoși cu rahat, nucă și cacao

Se pune cuptorul la încins la 240 C, asigurându-vă că aveți pornite opțiunile de ventilație și de căldură sus și jos. Acest pas se va realiza cu 30 de minute înainte de plasarea cozonacului în cuptor. Când vine vremea introducerii cozonacilor în cuptor, temperatura acestuia va fi setată la 200 de grade Celsius, iar tava se va introduce pe șina din mijloc timp de aproximativ o oră.

Puteți pune o tavă cu puțină apă pe șina de sub cozonac, pentru a vă asigura că nu se usucă prea tare. Apa trebuie să fiarbă atunci când vom introduce cozonacul. Vom pune cozonacul în cuptor pe șina din mijloc timp de aproximativ o oră.

Când cozonacul este aproape gata, vom bate un ou și îl vom amesteca cu o lingură de lapte. Cu ajutorul unei pensule de silicon, vom unge cozonacul și vom presăra puțin zahăr deasupra acestuia. Aveți grijă să nu apăsați, deoarece aluatul se poate rupe.

Apoi, vom băga din nou cozonacul la cuptor și îl vom mai lăsa încă 5 minute. Dacă nu sunteți sigură dacă acesta s-a copt, puteți să faceți testul scobitorii. Veți încerca aluatul cu o scobitoare curată, dacă atunci când o veți scoate aceasta va prezenta urme de cocă crudă la suprafața ei, atunci cozonacul nu este încă copt. 

Dacă scobitoarea este curată și nu prezintă urme de cocă la suprafața ei, atunci cozonacii sunt copți și îi puteți scoate din cuptor.

Cum se pun la răcorit cozonacii pufoși cu nucă, rahat și cacao proaspeți scoși din cuptor?

După ce ați scos cozonacul din cuptor îl veți lăsa puțin să se răcească. Apoi, veți lua un cuțit și îl veți trece pe marginile tăvii în care se află cozonacul, pentru a-l despărți în cazul în care s-a lipit. Veți pregăti un tocător din lemn pe masă. 

Înclinând tava, veți scoate ușor cozonacul din tavă. Îl veți lăsa la răcit pe tocătorul din lemn, așezat într-o parte, acoperindu-l cu un prosop.

Cum se servește un cozonac pufos cu rahat și nucă?     

Adevărațiilor gurmanzi le place să servească cozonacul pufos cu rahat și nucă atunci când este cald, imediat după ce a fost scos din cuptor. Acest desert este minunat împreună cu o cana de lapte cald sau acompaniind cafeaua de dimineață.

Îl puteți servi și simplu, gustul și savoarea acestuia fiind suficiente pentru a vă putea bucura de gustul sărbătorilor din copilărie. Datorită faptului că include maia de casă și nu drojdie din comerț, veți putea observa diferența atunci când veți consuma acest cozonac. Alte persoane preferă să însiropeze cozonacul, fie cu un sirop de fructe, de cafea, sau pur și simplu un sirop pe bază de zahăr.

Nu este greu la stomac, nu balonează și nu vă va da senzația de greutate după ce îl consumați. Vă puteți bucura de acest desert tradițional împreună cu familia, fără să faceți sacrificii în ceea ce privește starea dumneavoastră de sănătate. Aluatul este extrem de pufos și aerat, iar umplutura nu este extrem de dulce.

Sfaturi utile pentru coacerea cozonacilor pufoși cu nucă, rahat și cacao  

Sfaturi utile pentru coacerea cozonacilor pufoși cu nucă, rahat și cacao

Ingredientele pentru cozonaci pufoși 

Recomandăm să alegeți doar ingredientele de cea mai înaltă calitate, în special în ceea ce privește făina, fiind o componentă esențială pentru cozonacii pufoși. De preferat să utilizați ouă de găină de casă, pentru că acestea conferă cozonacilor o nuanță frumoasă și intensă de galben. 

Toate ingredientele pe care le veți utiliza se vor afla la temperatura camerei. Dacă veți utiliza de exemplu ouăle imediat după ce le-ați scos din frigider, acestea vor împiedica cozonacul din creștere și acesta nu se va mai coace uniform.

Făina pentru cozonaci pufoși 

Așa cum am menționat anterior, trebuie să lucrați cu făina de cea mai înaltă calitate, specială pentru cozonaci. De asemenea, este important să cerneți făina înainte de a o folosi, pentru a vă asigura astfel că se va omogeniza mai bine în aluat, fără să facă cocoloașe. 

Făina trebuie neapărat să fie la temperatura camerei, așa că dacă ați depozitat-o în cămară înainte de a o folosi ar fi bine să o lăsați un timp pentru a se mai încălzi.

Frământatul aluatului 

Cea mai bună modalitate de a frământa aluatul este de a-l frământa prin împachetare, apoi de a-l rupe și a începe frămânarea acestuia prin împachetare din nou. Aluatul este gata atunci când este suplu, când are o elasticitate crescută și se desprinde ușor de mâinile dumneavoastră.

Cel mai fraged aluat este acela care a prins bule de aer, astfel, cozonacii dumneavoastră vor fi pufoși și vor crește cu siguranță.

Ouăle

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, inclusiv ouăle. Ouăle adăugate imediat după ce au fost scoase de la frigider opresc aluatul din creștere și din coacere uniformă. Nu folosiți decât ouă de găină, deoarece ouăle de rață, de gâscă sau de bibilică au o consistență mult prea densă și nu vor permite aluatului să dospească.

Albușurile

Puteți să bateți albușurile cu un pic de sare și veți obține o spumă pe care o veți îngloba mult mai ușor în aluat. Aluatul va deveni mult mai pufos.

Culoarea aluatului

Ca să obțineți cozonaci de un galben sănătos și frumos colorați, folosiți doar ouă de casă. Pe acestea le puteți freca cu puțină sare înainte de a le îngloba în compoziție, deoarece aceasta va infensifica culoarea gălbenușului, conferind un aspect sănătos cozonacilor.

Ungerea aluatului 

Pentru aspectul cozonacilor noștri, vom bate un ou și îl vom amesteca cu o lingură de lapte. Atunci când cozonacul este aproape gata, folosind o pensulă de silicon, vom unge cozonacul și vom presăra apoi puțin zahăr pe deasupra acestuia. Aveți grijă să nu apăsați, deoarece aluatul se poate rupe.

Acest lucru se va realiza cu cinci minute înainte de scoaterea cozonacilor din cuptor. Apoi, se va băga din nou cozonacul la cuptor și se va mai lăsa încă cinci minute, până când va fi rumen.

Bătutul de masa

Bătutul de masă este o procedură care se realizează pentru a omogeniza ingredientele și pentru a îngloba aer în rețeaua de gluten a cozonacului. Astfel, în timpul coacerii, bulele de aer se vor extinde și cozonacul va deveni mult mai pufos.

După ce ați bătut aluatul o perioadă de timp, să lăsați un pic coca să se odihnească, pentru a vă recăpăta forțele și pentru a lăsă rețeaua de gluten să se relaxeze.

Laptele 

Laptele care urmează să se adauge în maia trebuie să fie călduț, dar nu prea fierbinte pentru a nu opări drojdia de casă. Cel mai bun lapte este cel cu un procent ridicat de grăsime, deoarece astfel zahărul și drojdia vor dospi mult mai ușor.

Dacă nu aveți lapte cu concentrație mai mare de grăsime, puteți adăuga o lingură de smântână sau untură, pentru a crește procentul de grăsime din compoziție.

Coacerea aluatului pentru cozonaci pufoși

Coacerea aluatului pentru cozonaci pufoși

Aveți grijă să nu deschideți deloc ușa de la cuptor în primele douăzeci de minute după introducerea cozonacului deoarece curentul de aer rece poate opri creșterea aluatului. Pentru ca cozonacii dumneavoastră să beneficieze de o creștere uniformă, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei la adăugarea acestora în compoziție.

În loc de tapetarea tăvilor, puteți pune hârtie de copt în tavă și astfel cozonacii vor fi mai ușor de scos din tăvi fără să se rupă sau să se lipească.

Cuptorul

Veți lăsa cuptorul la preîncălzit la 240 de grade Celsius și sus și jos, cu ventilația pornită timp de o jumătate de oră. După o jumătate de oră, veți da temperatura la 200 de grade și veți pune tava pe șina din mijloc pentru a vă asigura că aluatul nu se va crăpa și va crește uniform.

Puteți pune o tavă cu puțină apă pe șina de sub cozonac, pentru a vă asigura că nu se usucă prea tare. Apa trebuie să fiarbă atunci când vom introduce cozonacul în cuptor.

Dacă nu sunteți sigură dacă acesta s-a copt, puteți să faceți testul scobitorii. Veți încerca aluatul cu o scobitoare, dacă atunci când o veți scoate aceasta va prezenta urme de cocă la suprafața ei, atunci cozonacul nu este încă copt.

Creșterea aluatului pentru cozonaci pufoși

Aluatul va avea nevoie de căldură pentru a crește și trebuie să aveți grijă să nu supuneți coca la schimbări bruște de temperatură deoarece acest lucru o poate opri din crescut. De asemenea, trebuie să aveți grijă la manevrarea aluatului, deoarece mișcările bruște sunt un alt inconvenient ce pot opri coca din creștere.

Temperatura aluatului pentru cozonaci pufoși 

În camera în care veți pregăti cozonacii trebuie să fie destul de cald, iar toate ingredientele trebuie să se găsească la temperatura camerei, astfel încât cozonacii să se coacă și să crească uniform, fără să se crape.

Cuptorul trebuie preîncălzit timp de o jumătate de oră la 240 de grade Celsius și sus și jos, cu ventilația pornită. La introducerea cozonacilor în cuptor, temperatura va fi setată la 200 de grade Celsius și veți avea grijă să nu deschideți ușa cuptorului în primele douăzeci de minute de la introducerea cozonacilor, deoarece orice curent de aer rece poate opri creșterea acestora.

Hârtia de copt pentru cozonaci pufoși 

Deși nouă ne place să utilizăm tapetarea tăvilor de cozonaci cu ulei și făină, utilizarea hârtiei de copt este mai practică. Puneți hârtie de copt în tavă și adăugați puțin ulei pe care îl veți întinde uniform pe hârtia de copt cu ajutorul unui șervețel.

Hârtia de copt face procesul de scoatere al cozonacilor din tava de copt mult mai ușor pentu dumneavoastră și garantează, de asemenea, că aceștia nu se vor lipi deloc de tavă. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că nu există exces de hârtie de copt în tavă care poate să ia foc. Atunci când cozonacii sunt gata, veți trage de marginile hârtiei de copt și veți scoate cozonacii imediat, fără să vă chinuiți.

Sirop pentru cozonaci pufoși 

Dacă sunteți printre cei care preferă cozonacul însiropat, atunci vă puteți lăsa creativitatea și imaginația libere și puteți crea, astfel, un sirop delicios pentru cozonaci. Fie că veți folosi sirop de ananas sau un clasic sirop preparat din zahăr, rezultatele vor fi uimitoare.

Sora mea preferă să însiropeze cozonacul cu un sirop pe bază de cafea și zahăr, însă acest lucru rămâne la latitudinea dumneavoastră, în funcție de preferințe și gusturi.

Câți cozonaci pufoși cu rahat și nucă ies din 1kg de făină?  

cozonaci pufoși cu rahat și nucă din 1kg de făină

Dintr-un kilogram de făină puteți obține aproximativ 3 cozonaci pufoși cu rahat și nucă. Țineți minte că o cantitate atât de mare de făină poate să facă aluatul dificil de frământat și dospit, deoarece înglobarea uniformă a ingredientelor devine mult mai dificilă.

Noi recomandăm pregătirea separată, pe rând, a mai multor cozonaci, de preferat nu în aceeași compoziție, pentru a vă asigura că ingredientele sunt răspândite uniform și aluatul va crește și va dospi cu succes. Cozonacii pufoși pot fi foarte greu de obținut dacă nu urmați rețeta potrivită, de aceea, este cel mai bine să lucrați cu răbdare pentru a obține compoziția perfectă.

De asemenea, se recomandă cântărirea aluatului înaintea împărțirii acestuia pentru adăugarea umpluturii, pentru a știi câtă umplutură trebuie adăugată. Veți putea adăuga jumătate din greutatea cozonacului ca umplutură și acesta va crește fără probleme.

Altfel, riscați să obțineți un cozonac mult prea afânat și greu la stomac.

Când ne gândim la sărbătorile tradiționale românești, cozonacul este nelipsitul desert care ne vine inevitabil în minte. Crăciunul sau Paștele nu ar fi la fel în sufletele românilor fără acest desert minunat și sperăm că v-ați dumneavoastră împreună cu familia dumneavoastră v-ați bucurat de această rețetă la fel de mult ca și noi!

Lasă un comentariu