Ramen reteta supa cu taitei – ingrediente, preparare, servire

Ramenul este o supă tradițională japoneză, deosebit de gustoasă și ușor de preparat! Acest preparat este foarte popular în toate țările din Asia, fiind servit în cadrul oricărui restaurant asiatic.

Veți rămâne suprinși de cât de ușor se pregătește această supă. Ramenul are trei părți de bază în ceea ce privește pregătirea sa: pregătirea supei de bază, gătirea tăițeilor și pregătirea toppingurilor. Tăițeii se pregătesc de obicei, de casă, însă până voi ajunge destul de stăpână pe mine încât să mă pot ocupa și de această parte, mă rezum la cei pe care îi găsim de cumpărat în supermarketuri.

Haideți să vedem care este parcursul pas cu pas al acestei rețete japoneze de ramen. Să începem!

Ingrediente ramen reteta 

Pentru a pregăti această rețetă de ramen, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Un kilogram de oase de porc 
  • bucată de mușchiuleț de porc
  • Patru ouă
  • Aproximativ 300 de grame de tăiței japonezi
  • Cinci fire de ceapă verde
  • O bucată de praz
  • O bucată mică de ghimbir
  • Un ardei gras
  • Cinci căței de usturoi
  • Două ciuperci
  • 5 linguri de sos de soia
  • linguriță de sare

Timp de pregătire: o oră

Timp de gătire: o oră

Timp total: aproximativ 2 ore

Porții: 8 porții

Cum se face ramen dupa reteta – Mod de preparare

Vom începe prin a pregăti o bază din supă de oase de porc. Va fi nevoie de un vas în care vom pune oasele și apoi vom turna apă rece peste acestea. Vom lăsa oasele în apă timp de o oră.

Apoi, vom scurge apa din vas și vom aranja oasele într-o oală de dimensiuni potrivite, vom turna din nou apă peste acestea și le vom pune la clocotit la foc iute. Când oasele vor începe să fiarbă, vom da focul la minim și le vom mai lăsa încă un sfert de oră pe aragaz. 

După ce a trecut acest sfert de oră, vom scurge apa din oală, iar oasele le vom spăla sub un jet de apă caldă. Vom spăla oala și le vom pune din nou în ea, alături de trei fire de ceapă verde pe care le-am spălat înainte, prazul, pe care l-am tocat în bucăți de dimensiuni mai mari, ardeiul curățat de cotor și trecut printr-un jet de apă ca să înlăture semințele, ghimbirul tăiat în feliuțe subțiri, cățeii de usturoi întregi și ciupercile.

Vom turna apă până când acestea vor fi acoperite și le vom pune pe foc. Din momentul în care totul începe să fiarbă, vom da focul la minim și vom lăsa oala pe aragaz pentru încă patru ore. De aceea, eu prefer să pregătesc această supă prima, cu o zi înainte de a pregăti supa de ramen propriu zisă.

Când au trecut cele patru ore, vom adăuga și mușchiul de porc crud în oală și vom lăsa totul să mai fiarbă încă o oră. După ce trece și acest timp, vom stinge focul aragazului și vom lăsa supa la răcire graduală timp de două ore, dacă aveți posibilitatea, cel mai bine ar fi să o lăsați la răcit pe parcursul întregii nopți.  A doua zi vom scoate mușchiulețul de porc din supă, îl vom porționa în felii mai grosuțe pe care le vom folosi ca topping, după ce ramenul este gata.

Tot a doua zi vom strecura supa într-o sită, ne dorim să obținem o supă cât mai clară, de aceea, avem nevoie de o sită fină. Vom arunca oasele și legumele pe care le-am folosit pentru a pregăti această supă, puteți eventual să păstrați ciupercile pe care să le feliați și să le adăugați la final, ca topping.

În continuare, vom pune supa la încălzit, ca să o potrivim la gust. Vom adăuga câte o lingură de sos de soia și vom gusta supa după fiecare adăugare, ca să ne asigurăm că se potrivește gusturilor noastre. Dacă sosul de soia este de calitate, atunci nu va mai fi necesar să adăugați și sare în supa dumneavoastră.

Apoi, cât se încălzește supa, noi vom pregăti toppingurile ramenului. Mușchiulețul de porc va fi feliat în bucățele de dimensiuni potrivite, iar ciupercile în feliuțe subțiri. Cele două fire de ceapă verde care mi-au rămas au fost spălate și tocate mărunt și ele, pentru că mie îmi place mult cum se vede verdeața pe deasupra acestei supe.

Puteți să tocați morcov crud în fideluță, pentru un plus la textura acestei supe!

Cele patru ouă vor fi puse la fiert, ne dorim să fie de o consistență tare, așa că le vom lăsa să fiarbă timp de șase minute, lăsându-le apoi în apă rece să se răcorească timp de alte 10 minute.

Tăițeii japonezi vor fi fierți precum indică instrucțiunile de pe pachetul acestora. Îi vom lăsa apoi la scurs într-o strecurătoare, iar dacă doriți, le puteți adăuga și puțin ulei de susan, astfel vor prinde un gust și o aromă deosebită!

Vom pune în boluri adânci echivalentul unui pumn de tăiței, iar peste aceștia vom turna supa fierbinte pe care am pregătit-o! Se ornează apoi bolul, punându-se câteva felii de mușchiuleț de porc fiert, jumătate de ou fiert tare, vom presăra ceapă verde tocată mărunt și vom aranja frumos și ciupercile feliate și morcovul.

Puteți presăra și puțin boia de ardei iute pe deasupra acestei supe dacă doriți să vă bucurați de un preparat un pic mai picant. Merge de minune!

Cum se serveste ramen dupa reteta 

Această supă se servește fierbinte, fiind una dintre particularitățile sale! Supa ramen japoneză originală include în rețeta sa ou murat, în locul oului fiert, iar gustul său este unul aparte! Poate fi servită cu foi de alge pe deasupra și este unul dintre cele mai sănătoase și sățioase preparate pe care le-am încercat!

Supa de ramen pe care am pregătit-o împreună ne aduce cu un pas mai aproape de minunata și complexa bucătărie asiatică, cu tot felul de preparate care mai de care mai gustoase și apetisante! Vă invit și pe dumneavoastră să încercați măcar odată în viață să pregătiți această supă deosebită! Vă promit că nu veți regreta!

Lasă un comentariu