Prajitura Snickers – Reteta tort cu nuca, foi, ingrediente, preparare

Dacă sunteți printre cei cărora le plac prăjiturile cu alune, atunci ați venit în locul potrivit! Astăzi vom discuta despre prăjitura Snickers, prăjitură a cărei aromă ne aduce aminte de batonului popular al cărui nume îl poartă! 

Straturile acestei prăjituri îi conferă un aspect minunat, fiind colorată și având o textură ușor crocantă datorită alunelor! De asemenea, combinația de caramel și alune este unul dintre motivele pentru care această prăjitură a devenit atât de populară, complementaritatea aromelor din prăjitura Snickers fiind motivul pentru care se menține echilibrul între gustul dulce al caramelului și intensitatea gustului nucilor măcinate.

Acesta este și motivul pentru care, urmând rețeta pas cu pas, prăjitura aceasta nu va fi niciodată prea dulce. Vă voi prezenta în continuare rețeta prăjiturii Snickers, pentru ca și dumneavoastră să vă puteți bucura împreună cu familia dumneavoastră de acest desert delicios! Să începem!

Ingrediente Prajitura snickers

Pentru a pregăti această rețetă de prăjitură Snickers veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru pregătirea blatului:

 • 7 albușuri
 • Aproximativ 130 de grame de zahăr
 • Un plic de zahăr vanilat
 • Aproximativ 200 de grame de nucă măcinată
 • 60 de grame de făină albă
 • linguriță cu vârf de praf de copt
 • Un praf de sare

Pentru a pregăti glazura de ciocolată albă:

 • Aproximativ 200 de grame de ciocolată albă
 • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru a pregăti crema de caramel :

 • 7 gălbenușuri
 • 200 de grame de zahar tos
 • 200 de grame de unt la temperatura camerei cu minim 82% grăsime
 • 200 de grame de alune mărunțite sau nucă zdrobită

Pentru a pregăti glazura de ciocolată neagră:

 • 200 de grame ciocolată cu cel puțin 55% cacao 
 • 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 40 de minute

Porții: 8-10 porții

Cum se face o prajitura snickers – Mod de preparare 

Cum se face o prajitura snickers - Mod de preparare

Vom începe prin a pune la preîncălzit cuptorul la temperatură medie, adică 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. 

Blatul va fi primul pe care îl vom pregăti, ca să lucrăm eficient și să ne ocupăm de cremă cât este acesta la cuptor. Vom avea nevoie de două vase curate în care vom separa albușurile de gălbenușuri. Pe acestea din urmă le vom pune deoparte deoarece vom avea nevoie de ele mai târziu pentru a pregăti crema.

Vom amesteca albușurile cu ajutorul mixerului setat la viteză medie, adăugând și un praf de sare ca să le facem mai ușor de spumat. Când albușurile își vor dubla volumul, atunci este momentul să adăugăm și zahărul și să continuăm să mixăm până când acesta se va îngloba total, iar spuma va deveni mult mai consistentă și lucioasă.

Vom cerne făina și o vom amesteca cu nuca noastră măcinată și cu praful de copt, iar acest amestec va fi adăugat apoi în compoziția de albușuri spumate. Aveți grijă cum amestecați aceste ingrediente, vă recomand să nu folosiți mixerul, ci să le amestecați cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn, folosind mișcări ample de sus în jos.

Apoi, va fi necesar să pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu aveți hârtie de copt, nu vă faceți griji, puteți unde tava cu puțin ulei de floarea soarelui peste care veți presăra puțină făină astfel încât vom crea un strat protector ca blatul nostru să nu se ardă și să nu se lipească de pereții tăvii.

Vom introduce blatul în cuptorul preîncălzit și îl vom lăsa la copt timp de 20 de minute, după care vom realiza proba cu scobitoarea, astfel încât să fim siguri că blatul este copt suficient de bine, apoi vom scoate blatul și îl vom lăsa la răcit pe un grătar de bucătărie.

Vom trece apoi la prepararea glazurii albe de ciocolată, topind ciocolata cu uleiul la baie de abur. Când este gata, vom turna această glazură peste blatul nostru care, între timp, s-a răcit. Vom lăsa glazura să se întărească și vom prepara crema.

Prajitura Snickers - prepararea glazurii

Pentru a prepara această cremă trebuie neapărat să folosiți un unt cu cel puțin 80% grăsime care se află la temperatura camerei și are o consistență moale, fără a se topi. 

Vom mixa gălbenușurile cu 50 de grame de zahăr până când acestea încep să se deschidă la culoare, iar amestecul crește în volum. Vom lua o cratiță de dimensiuni potrivite în care vom topi zahărul, cu grijă, amestecând constant ca să nu se ardă. Când zahărul începe să se caramelizeze, vom începe să adăugăm untul și să amestecăm cu grijă, să nu se lipească.

Apoi, când amestecul s-a omogenizat, vom da crema deoparte și vom adăuga și amestecul de gălbenușuri, amestecând până la omogenizare. Vom adăuga și alunele mărunține sau nuca zdrobită, puteți să alegeți oricare dintre acestea, după preferințele dumneavoastră.

Apoi, vom pune din nou acest amestec la foc mic, amestecând până când se va îngroșa crema. Această cremă nu se taie, așa că nu vă faceți griji, se va îngroșa într-un final. Crema de caramel este gata atunci când consistența acesteia este foarte foarte densă, iar trecând cu lingura prin cremă, puteți vedea fundul cratiței.

Atunci când o să se răcească o să fie și mai consistentă, fiind perfectă. O vom pune peste glazura albă atunci când s-a răcit și o vom uniformiza cu ajutorul unei spatule. 

Apoi, vom trece la glazura de ciocolată care se va prepara în mod asemănător cu cea de ciocolată albă, pe baie de abur împreună cu patru linguri de ulei. Vom turna și această glazură peste prăjitură și gata! Am terminat de gătit prăjitura Snickers!

Cum se serveste o prajitura snickers 

Cum se serveste o prajitura snickers

Sfatul meu este să nu o serviți imediat cum este gata, ci să o lăsați minim cinci ore la frigider, ca să se întărească și să se întrepătrundă ingredientele. Apoi, cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată și foarte bine ascuțită vom porționa această prăjitură delicioasă după bunul nostru plac, ștergând cuțitul după fiecare tăietură ca să nu stricăm straturile frumos arânjate ale acesteia!

Prăjitura Snickers pregătită cu ajutorul acestei rețete este un răsfăț pentru toată familia, mai ales pentru iubitorii de caramel! 

Lasă un comentariu