Prajitura inghetata falsa delicioasa- reteta, ingrediente, preparare, servire

Prăjitura despre care o să discutăm astăzi este una dintre puținele prăjituri pe care le-am pregătit și care își merită, într-adevăr numele! Este vorba despre prăjitura Înghețată Falsă de care probabil ați mai auzit, fiind foarte populară datorită faptului că este una dintre acele prăjituri care se pregătesc foarte repede!

Această prăjitură uimește prin complementaritatea deosebită a ingredientelor sale, astfel încât textura aerată a blatului cu gust intens de cacao se potrivește de minune cu crema sa vanilată și cu bezeaua spumoasă, amintindu-ne de o înghețată răcoroasă și revigorantă servită în timpul unei zile toride de vară!

Veți vedea cât de ușoară este textura acestei prăjituri, este imposibil să fiți copleșiți de gustul și de savoarea acesteia, prăjitura Înghețata Falsă fiind una dintre prăjiturile de care nu o să vă săturați niciodată!

De aceea, această prăjitură este una dintre preferatele mele! Pur și simplu, nu te poți plictisi de ea și se pregătește atât de repede încât nu trebuie să facem un efort pentru a ne bucura de ea! Dar de acest lucru vă veți convinge chiar dumneavoastră, pentru că mai jos vă voi prezenta pas cu pas rețeta de prăjitură Înghețată Falsă, pentru ca și dumneavoastră să vă puteți bucura de ea împreună cu familia dumneavoastră!

Ingrediente prajitura inghetata falsa 

Ingrediente prajitura inghetata falsa

Unul dintre aspectele care mă încântă enorm când vine vorba despre această prăjitură este faptul că are în componența sa doar ingrediente simple, pe care cu siguranță le veți gă si prin bucătăria dumneavoastră sau la cel mai apropiat magazin alimentar.

Pentru pregătirea blatului de cacao veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 ouă de dimensiune medie
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de apă
  • 6 linguri de făină albă
  • Două linguri de pudră de cacao amăruie
  • Esență de rom

Pentru a pregăti crema de vanilie cu unt veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană de lapte (250 de ml)
  • Un plic de budincă de vanilie
  • 50 de grame de zahăr vanilat
  • 4 gălbenușuri
  • 250 de grame de unt la temperatura camerei, cu cel puțin 80% grăsime
  • 50 de grame zahăr pudră
  • Esență de vanilie

Pentru a pregăti bezeaua veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 albușuri
  • Aproximativ 100 de grame zahăr tos
  • lingură de zeamă de lămâie

Pentru decorul acestei prăjituri: 

  • 50 de grame ciocolată  rasă

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 30 de minute

Porții: 8-10 porții

Cum se face prajitura inghetata falsa – Mod de preparare 

Cum se face prajitura inghetata falsa - Mod de preparare

Vom începe cu pregătirea blatului, deoarece acesta necesită ceva timp de gătire, timp în care noi putem pregăti crema. Vom pune la preîncălzit cuptorul la temperatură medie, adică la 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice.

Apoi, vom avea nevoie de două vase curate, în care vom separa albușurile de gălbenușuri. Vom bate spumă albușurile cu un praf de sare ca să le sporim savoarea. Când acestea își dublează volumul, vom adăuga și zahărul vanilat și vom mixa până când obține o spumă care își menține forma și care are o consistență foarte densă. 

În acest moment, vom adăuga și gălbenușurile și apa și vom amesteca. Vă recomand să nu folosiți mixerul în acest punct, pentru că vom strica rețeaua aerată pe care și-au format-o albușurile, așa că cel mai bine este să folosim o spatulă de plastic sau o lingură de lemn și să amestecăm cu mișcări largi, de sus în jos, astfel încât structura aerată a compoziției se va păstra, iar amestecul se va omogeniza.

Apoi, vă recomand să adăugați făina și pudra de cacao, pe care le-ați cernut în prealabil, astfel încât să nu existe cocoloașe formate în aluatul nostru. Vom amesteca până când aceste ingrediente uscate se vor îngloba în totalitate în compoziția noastră.

Pregătim o tavă de dimensiuni potrivite, tapetând-o cu hârtie de copt. Dacă nu aveți hârtie de copt, puteți unge tava cu puțin ulei, peste care vom presăra făină, formând astfel un strat protector pentru ca prăjitura noastră să nu se lipească de pereții tăvii sau să se ardă pe margini. Punem compoziția de aluat în această tavă și uniformizăm suprafața ei cu ajutorul spatulei.

Vom introduce tava în cuptorul preîncălzit până când vom observa că se rumenește ușor la suprafață. Cel mai bine este să faceți testul scobitorii pentru a știi exact când este gata. Veți lua o scobitoare curată și o veți introduce în prăjitură, iar dacă scobitoarea va ieși curată și uscată atunci prăjitura dumneavoastră este gata și poate fi scoasă de la cuptor.

Cât timp se coace blatul nostru, noi vom trece la pregătirea cremei de vanilie cu unt. Pentru acest lucru, vom avea nevoie de o cratiță de dimensiuni potrivite în care vom turna laptele, zahărul pudră și praful de budincă vanilată. Vom pune cratița pe aragaz la foc mic și vom amesteca cu ajutorul unui tel, astfel încât să nu se lipească compoziția.

Când s-a îngroșat suficient și a căpătat consistența dorită, vom opri focul aragazului și vom lua budinca preparată deoparte. Cât este încă fierbinte, vom adăuga gălbenușurile în cremă, amestecând viguros cu mixerul la viteză mare ca să se înglobeze gălbenușurile înainte de a se închega. Vom lăsa acest amestec la răcit, vom mai amesteca ocazional în el astfel încât să nu se oxideze și să formeze crustă deasupra.

Între timp, vom trece la spumarea untului. Untul trebuie neapărat să aibă cel puțin 80% grăsime și să fie la temperatura camerei atunci când îl vom spuma, având o consistență moale, fără a fi topit. Vom adăuga lângă acesta zahărul pudră și vom amesteca cu mixerul la viteză medie până când va forma o spumă consistentă.

Apoi, este momentul să adăugăm budinca de vanilie în crema de unt, însă doar când aceasta s-a răcit. Vom adăuga puțin câte puțin, amestecând până la omogenizarea compoziției, apoi adăugăm esența de vanilie după preferințele noastre.

Când ați ajuns în momentul acesta, cel mai probabil blatul nostru de cacao este gata. Îl veți scoate pe un grătar de bucătărie și îl veți lăsa să se răcească complet.

Atunci când s-a răcorit, vom întinde crema deasupra acestui blat și o vom da la frigider ca să se întărească. Cât prăjitura noastră se răcorește, noi vom trece la ultimul pas și anume, la prepararea bezelei.

Pentru acest ultim pas va fi necesar să batem albușurile noastre cu un praf de sare și cu zeamă de lămâie, până când acestea își vor dubla volumul. Apoi, vom adăuga zahărul și vom mixa în continuarea până când vom obține o spumă tare și lucioasă care menține forma telului atunci când trecem cu acesta prin ea. Vom întinde ân strat uniform această bezea deasupra stratului de cremă al prăjiturii noastre.

Apoi, vom da pe răzătoarea cu ochiuri mici ciocolată. Puteți folosi fie ciocolată cu lapte dacă preferați prăjiturile mai dulci, fie ciocolată amăruie dacă vă place să contrastați gustul dulce al prăjiturii cu intensitatea amăruie a ciocolății. Vom pune deasupra bezelei fulgișorii de ciocolată rasă și vom mai lăsa prăjitura noastră la rece pentru cel puțin o oră înainte de a porționa prăjitura.

Prăjitura noastră este gata!

Cum se serveste prajitura inghetata falsa 

Cum se serveste prajitura inghetata falsa

Sfatul meu este să lăsați prăjitura Înghețată falsă la frigider peste noapte înainte de o tăia, pentru că blatul se va însiropa cu cremă și va deveni mult mai ușor de servit și mai gustos! Pentru a porționa această prăjitură vă recomand să folosiți un cuțit cu lamă lată, pe care o vom șterge după fiecare tăietură, astfel încât straturile prăjiturei noastre să rămână frumos colorate și să se diferențieze ușor!

Veți vedea ce savuroasă este această prăjitură! Nu degeaba este printre preferatele mele, această prăjitură a fost și printre primele prăjituri pe care le-am gătit. Nu este greu de pregătit, este doar un pic migăloasă așa că necesită puțină răbdare și  atenție la detalii.

O puteți servi oricând, prăjitura Înghețată falsă este deosebit de răcoroasă și revigorantă, fiind perfectă pentru zilele călduroase din mijlocul verii! Textura sa este una ușoară, nu vă veți simți niciodată copleșiți de gustul acestei prăjituri, aromele sale aflându-se în armonie perfectă!

De această dată am pregătit-o împreună cu copiii mei! Să nu vă spun că ne-am distrat de minune și parcă tot procesul de pregătire a fost mult mai ușor, iar rezultatul nu ne-a dezamăgit! Am lucrat împreună și, cu indicațiile mele, ei au reușit să pregătească crema, dar și să orneze prăjitura și în acest fel i-am ținut și ocupați!

Au rămas foarte surprinși când am tăiat prăjitura și au văzut ce frumos arată straturile acesteia! Au fost chiar și mai mândri când și au dat seama cât de gustoasă este prăjitura pe care am pregătit-o împreună și au vrut să dăm repede o fugă până la bunica, să îi ducem și dânsei o porție! Cine sunt eu să mă împotrivesc unei cereri atât de drăguțe? 

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți această rețetă de prăjitură Înghețată Falsă alături de mine și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori veți dori să pregătiți acest desert revigorant, răcoritor și delicios! Vă asigur că această rețetă va deveni una dintre rețetele pe care le veți pregăti cu drag, fiind o prăjitură foarte simplă și delicioasă!

Lasă un comentariu