Prajitura cu pere simpla, ingrediente, mod de preparare in 2021

Vizitele la bunica din copilăria mea erau mereu acompaniate de preparate delicioase și deveniseră o mică plăcere nevinovată a noastră, a copiilor, care abia așteptam să vedem cu ce desert savuros ne mai întâmpină draga bunică. Crescând, ne-am dat seama de efortul pe care bunicii îl făceau de fiecare dată când veneam și acest lucru ne-a făcut să îi apreciem și mai mult pentru felul lor de a fi.

Am dorit să retrăiesc acele amintiri și mi-am întrebat bunica despre faimoasa ei rețetă a prăjiturii cu pere pe care o pregătea cu atâta drag! Rețeta bunicii m-a lăsat fără cuvinte, nu era deloc greu de făcut! Am decis astfel să o împărtășesc și cu dumneavoastră, dragii mei cititori, pentru ca și dumneavoastră să vă bucurați de această prăjitură la fel de mult cum ne bucurăm noi!

Ingrediente prajitură cu pere 

Ingrediente prajitură cu pere

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt ingrediente simple, pe care le aveți cu singuranță în gospodăria dumneavoastră sau pe care le veți găsi fără îndoială la cel mai apropiat magazin alimentar.  Veți avea nevoie de:

  • 2-3 Pere
  • 2 ouă de dimensiune medie
  • 90g de zahăr
  • 220gr făină
  • 50 de grame unt topit
  • Jumătate de plic de praf de copt
  • Puțină scorțioșoară
  • Puțină sare
  • Zeamă de lămâie

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 35 de minute

Porții: 9 porții

Cum se face prajitura cu pere – Mod de preparare

Cum se face prajitura cu pere - Mod de preparare

Vom începe inițial prin a pune cuptorul la încălzit, la temperatura de 220 de grade celsius, deoarece această prăjitură se pregătește extrem de rapid. Spălăm și curățăm coaja perelor, tăindu-le pe jumătate pentru a le curăța de semințe.

Apoi, le vom toca feliuțe de dimensiuni mici și vom stropi zeamă de lămâie peste acestea, ca să nu se înnegrească. Mixăm apoi ouăle cu zahărul la viteză mică timp de două minute și adăugăm untul, sarea și scorțișoara. Vom adăuga și făina prin cernere deasupra recipientului în care mixăm ingredientele, puțin câte puțin.

La final, vom adăuga perele și vom mixa. Compoziția o vom pune într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Se setează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius și se introduce tava pentru aproximativ 20 de minute.

Cum se servește prajitura cu pere

Cum se servește prajitura cu pere

Bunica mea obișnuia să ne servească această prăjitură caldă, cu zahăr pudră de vanilie presărat pe deasupra. Îi plăcea să taie această prăjitură în rombulețe și să o servim cu lapte cald.

Când am început să pregătesc eu această prăjitură, am început să experimentez, adăugând diverse ingrediente la rețeta originală.  De exemplu, familiei mele îi place mai mult versiunea cu bucățele de ciocolată. Am urmat aceeași rețetă, însă am adăugat și esență de vanilie și fulgi de ciocolată. 

Prăjitura cu pere niciodată nu rămâne de pe o zi pe alta. Este un desert care se prepară foarte rapid, am mereu în gospodărie ingredientele pentru a prepara această prăjitură și mereu iese conform așteptărilor. Familia o adoră, invitații o adoră, iar eu sper că și dumneavoastră vă veți bucura de ea la fel de mult cum ne bucurăm noi!

Prajitura cu pere

Lasă un comentariu