Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie in 2021

Fie că vreți să uimiți invitații sau pur și simplu doriți să vă bucurați într-o după amiază de duminică de un desert delicios, prăjitura cu nuca de cocos este o rețetă pe care pur și simplu trebuie să o încercați! Simplă, rapidă, ușor de preparat și extrem de savuroasă, veți rămâne impresionată de eleganța de care dă dovadă această prăjitură care vă va încânta simțurile.

Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pe care o vom prezenta pas cu pas pe parcursul acestui articol și rezultatele vă vor uimi!

Ingrediente prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente prajitura cu nuca de cocos

Ingredientele acestei prăjituri sunt ingrediente care se găsesc cu ușurință în orice magazin alimentar, deci nu vă veți chinui prea tare să le găsiți. Pentru o tavă pătrată medie veți avea nevoie de:

Pentru pregătirea foilor cu cacao:

 • 150g unt cu cel puțin 80% grăsime, aflat la temperatura camerei
 • 90g zahăr pudră 
 • 240 grame de făină
 • 10 grame sau o lingură de cacao
 • Jumătate de plic de praf de copt
 • 20-30 ml de lapte

Pentru pregătirea blatului de cocos:

 • 6 ouă de dimesiune medie (din care vom folosi doar albușurile)
 • 60 de grame zahăr tos
 • 240 grame de fulgi de cocos

Pentru pregătirea cremei de vanilie:

 • Cele 6 gălbenușuri separate anterior
 • 30 grame de făină
 • 200 grame de zahăr
 • 310ml de lapte
 • 220g unt (cel puțin 80% grăsime) la temperatura camerei
 • Zahăr vanilat sau esență de vanilie

Pentru decorarea prăjiturii

 • 110 grame de de ciocolată rasă și o lingură de unt

Timp de pregătire: 20 de min

Timp de gătire: 30 de min

Timp total: 50 de min

Porții: 8 porții

Cum se face prăjitura cu nuca de cocos – Mod de preparare 

Blatul pentru prăjitura de cocos 

Blatul pentru prăjitura de cocos

Mai întâi vom separa albușurile de gălbenușuri și le vom pune în două recipiente separate. Pentru blatul prăjiturii de cocos, vom bate albușurile spumă, cu mixerul la viteză medie, adăugând ușor zahărul până când vom obține o spumă tare. Când am obținut această spumă, este timpul să înglobăm în compoziție și nuca de cocos, pe care o vom încorpora amestecând ușor cu o spatulă de lemn.

Pentru foaia de cacao, vom începe mai întâi prin a cerne făina, peste care vom adăuga praful de copt, cacao și zahărul. Va fi necesar ca untul să se afle la temperatura camerei, îl vom adăuga tăiat în cubulețe mărunte, urmând apoi să adăugăm și laptele. Vom amesteca toate ingrediente și vom înveli aluatul în folie alimentară, apoi îl vom lăsa să se odihnească aproximat 20 de minute la frigider. 

Se va separa compoziția în două părți egale, prima foaie se va întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o vom coace aproximativ 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, iar a doua va fi întinsă, coaptă și adăugată ca strat superior la prăjiturii, la asamblarea acesteia.

Crema pentru prajitura de cocos 

Pentru aceasta, vom avea nevoie de un recipient în care vom pune laptele la clocotit. Vom mixa gălbenușurile separate anterior cu zahărul, adăugând apoi făina cernută. Se va adăuga și laptele clocotit cu esența de vanilie și se va pune recipientul la foc mediu pe aragaz, amestecând viguros ca să nu se lipească până când crema se va îngroșa.

Se va lăsa crema la răcit, amestecând totuși din când în când în ea, ca să nu se oxideze. Apoi veți mixa untul până când va deveni ca o spumă, pe care o veți îngloba în compoziția cremei.

Asamblarea ingredientelor pentru prajitura cu nuca de cocos

Asamblarea ingredientelor pentru prajitura cu nuca de cocos

Veți pune la bază o foaie de cacao, apoi blatul de cocos, crema pe care am obținut-o anterior, distribuită uniform peste blat și cealată foaie de cacao. Deasupra, puteți pregăti rapid o glazură de ciocolată care va asigura un aspect minunat al prăjiturii dumneavoastă sau puteți pur și simplu să radeți ciocolată deasupra prăjiturii și să vă bucurați de savoarea acesteia!

Cum se servește prăjitura cu cocos 

Prăjitura cu cocos este un desert uimitor, extrem de ușor de pregătit și rapid, care cu siguranță va impresiona pe orice gurmand care o va încerca! Puteți servi această prăjitură alături de cafeaua caldă sau de un pahar de lapte sau vă puteți bucura de savoarea ei pur și simplu!

Dacă sunteți o fire creativă, o puteți decora cu frișcă, presărând, de asemenea, fulgi de cocos pe deasupra acesteia! Puteți deveni creativi și puteți găsi chiar dumneavoastră alte modalități de servire ale acestei prăjituri. Cu afine, kiwi, căpșuni sau poate, de ce nu, chiar înghețată, modalitățile de servire ale acestui desert delicios sunt nenumărate!

Sperăm că vă veți bucura de acest desert delicios la fel de mult ca și noi!

Cum se servește prăjitura cu cocos

Lasă un comentariu