Ceai mai delicioasa prajitura cu foi de napolitana – napolitane rumba, mozaic cu crema de caramel

Prăjitura cu foi de napolitană umplute cu cremă de caramel și nucă este desertul mult iubit a copilăriei multora dintre noi. Este un desert delicios și foarte ușor de preparat, fiind o alternativă la dulciurile din comerț. Cu siguranță prăjitura cu foi de napolitane va cuceri pe oricine de indiferent de vârstă.

Alegerea pregătirii unei prăjituri cu foi de napolitană, în detrimentul alegerii unei prăjituri din comerț este una înțeleaptă, deoarece nu veți consuma ingrediente pe care nu le cunoașteți. Vă prezint o rețetă delicioasă de prăjitură cu foi de napolitană, care se prepară rapid și cu ingrediente la îndemână.

Ingrediente prajitura cu foi de napolitana

Ingrediente prajitura cu foi de napolitana
  • un pachet de foi mici de napolitane
  • 1 bloc tofu simplu cremos 200 grame
  • 300 grame zahăr
  • 200 grame miez de nucă întreg
  • 200 grame unt
  • 100 grame ovăz
  • 1 linguriță de sare
  • esență de rom
  • cacao
  • sare

Timp de pregătire: 15 minute.

Timp de gătire: 30 minute.

Timp total: 45 minute.

Porții: 10.

Cum se face prajitura cu foi de napolitana

Cum se face prajitura cu foi de napolitana

Primul pas este de a rumeni nuca într-o tigaie timp de 5 minute, amestecând continuu. După ce s-au rumenit se iau de pe foc și se lasă la răcit. O dată răcite, nuca se taie în bucăți mari cu un cuțit cu lama mare.

Într-un blender sau robot de bucătărie adăugați blocul de tofu simplu cremos și ovăzul. Se mixează totul până se obține o pastă.

Acum este momentul de pregătit sosul de caramel. Pe foc mic într-o cratiță cu fund gros se pune zahărul la topit și rotiți frecvent cratița ca zahărul să coboare și să se topească. Nu folosiți lingura, pentru a nu se lipi zahărul de ea.

După ce zahărul prinde o culoare brună, puneți în el la topit untul tăiat cubulețe. Amestecați continuu cu o lingură de lemn adăugând și lingurița de sare, până se îngroașă caramelul.

Luați cratița de pe foc în care adăugați pasta de ovăz cu tofu și nuca mărunțită, amestecând până la omogenizare. După ce ingredientele s-au încorporat în sosul de caramel, se adaugă esență de rom și cacao după gust. Crema se lasă la răcit, iar dacă se întărește prea tare, se încălzește la baie de aburi.

Așezați o folie de napolitană pe un blat, peste care întindeți o treime din crema de caramel. Repetați procesul până aveți 3 straturi de cremă și 4 foi. Este important să întindeți rapid crema de caramel, pentru a nu se întări.

Prăjitura se acoperă cu un strat de folie alimentară, iar deasupra se pune un blat de lemn sau un alt obiect mai greu, pentru a presa foile de napolitană. Înainte de a fi consumate, se lasă la presat la rece pentru 8 ore sau peste noapte.

Cum se serveste prajitura cu foi de napolitana

Prăjitura cu foi de napolitane se servește de la frigider, simplă sau glazurată. Pentru glazură puteți folosi 50 grame de ciocolată neagră, pe care o topiți și o adăugați peste prăjitură.

Lasă un comentariu