Prajitura cu biscuiti rapida, simpla – reteta usoara si ieftina cu biscuiti populari si crema

Când ai poftă de ceva dulce este foarte probabil să apelezi la produse din comerț, de care știm cu toții că au ingrediente necunoscute și efecte negative asupra organismului. În schimb ce ai zice să îți prepari chiar tu un desert rapid pe care să îl ai mereu în casă?

Prăjitura cu biscuiți este un desert ce se face foarte ușor, având nevoie doar de câteva ingrediente. Ceea ce e cu adevărat dificil, este așteptarea ca prăjitura să se întărească la frigider. Acest desert  este varianta reinterpretată a clasicii prăjituri cu biscuiți, pe care o adoram cu toții în copliărie.

Ingrediente prăjitură cu biscuiți

  • 500 grame biscuiți simpli
  • 300 grame brânză mascarpone
  • 2 ciocolate simple negre
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 6 biscuiți Oreo
  • 150 ml lapte
  • 100 grame nucă măcinată

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 2 ore.

Timp total: 2 ore și 20 minute.

Porții: 12.

Cum se face prăjitura cu bicuiți – Mod de preparare

Pentru această rețetă îți sugerez să folosești biscuiți duri, pentru că vor fi înmuiați în lapte. Cel mai adesea folosesc clasicii biscuiți populari, dar merg și cei de tip pettit beure simplu sau cu lapte.

Într-o tava de chec sau una de yena de dimensiune medie, se ansamblează prăjitura cu biscuiți. Tava recomand să o tapetezi cu o folie de plastic pe interior, pe care să o umezești puțin pe partea unde vor fi așezați biscuiții.

Laptele îl torni într-un bol, iar aici poți alege varianta de origine animală sau vegetală. Cu ajutorul unei linguri vei însiropa straturile de biscuiți.

Crema de mascarpone o pui într-un bol și o sfărâmi ușor cu o furculiță. Una dintre ciocolate va fi topită la baie de abur sau la microunde, după care este adăugată peste mascarpone împreună cu lingurile de zahăr pudră. Se mixează totul până se obține o  cremă fină.

Așezi un rând de biscuți pe tavă, peste care torni lapte cu lingura pe fiecare bucată în parte. Pentru a umple marginile, rupi biscuiți și îi așezi să acopere toată tava.

După primul strat de biscuiți, cu o spatulă întinzi un strat de cremă de mascarpone cu ciocolată. Repeți aceiași pași până termini crema, iar ultimul strat rămâne cel de biscuiți.

Cea de a doua ciocolată va fi topită tot la baie de aburi, cu untul tăiat bucățele amestecând totul până devine o cremă. Neapărat ca untul să fie ținut la temperatura camerei. 

Crema obținută se întinde peste ultimul strat de biscuiți, peste care se presară nuca măcinată. Biscuiții Oreo se sfărâmă în bucăți și se ornează glazura de ciocolată de pe prăjitură.

Prajitura cu biscuiți se lasă până se răcește ciocolata, după care se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider minim 2 ore.

Cum se servește prăjitura cu biscuiți

Se scoate prăjitura din frigider cu o oră înainte de a fi servită. Aceasta se taie felii și servește simplă sau cu un pahar de lapte. 

Lasă un comentariu