Cea mai deosebita prajitura: bounty – retete prajituri, ingrediente, preparare

Ceva dulce este mereu binevenit, dar oare avem acces de fiecare dată la ceva curat și sănătos? Cu toții știm că dulciurile din comerț sunt pline de zahăr și alte ingrediente nesănătoase. 

Vă ofer o alternativă sănătoasă de desert cu cocos: prăjitura bounty. Rețeta este simplă și puteți să o pregătiți chiar dumneavoastră. Nu conține zahăr, este vegană, nu necesită coacere, fiind apreciată și de mofturoși.

Știați că nuca de cocos are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism? Aceasta poate fi consumată sub diverse feluri, de la sucul din nuca proaspătă și miez crud, la lapte și miez deshidratat. 

Ingrediente prăjitura bounty

Ingrediente prăjitura bounty

Blat

  • 250 grame migdale
  • 250 grame nuci
  • 150 grame curmale fără sâmburi
  • 40 grame unt de cocos topit
  • 50 grame fulgi de nucă de cocos

Cremă

  • o conservă lapte cocos 
  • 400 grame nucă de cocos

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 30 minute.

Timp total: 40 minute.

Porții: 10.

Retate prajituri – Cum se face prajitura bounty

Retate prajituri - Cum se face prajitura bounty

Pentru această prăjitură este necesar să folosiți un robot de bucătărie puternic pentru a putea măcina nucile. În cazul în care aveți un blender sau robot de bucătărie de o putere mai mică, este ideal ca nucile să fie puse la hidratat în apă pentru 8 ore sau peste noapte.

Primul pas este de a pune curmalele la hidratat în apă fierbinte pentru 10 minute, iar între timp se pun nucile în robot și se macină. Peste nuci se adaugă și curmalele hidratate anterior, și se macină până aluatul devine ca o pastă. 

Cu o lingură de lemn se încorporează 40 grame unt de cocos topit și 50 grame fulgi de cocos. Odată omogenizată, compoziția se așază într-o tavă rotundă de dimensiune medie cu margini detașabile, se nivelează și se pune la congelator.

Într-un bol se bate cu mixerul conținutul conservei de cocos și cele 400 grame nucă de cocos, iar pasta obținută este turnată peste tava din congelator. Tava se lasă la congelator pentru două ore, sau peste noapte dacă este pregătită seara.

Cum se serveste prajitura bounty

Cum se serveste prajitura bounty

De cele mai multe ori prăjitura bounty se servește cu glazură de ciocolată neagră. Într-o cratiță se pune apă la fiert și după ce atinge punctul de fierbere, se acoperă aburii cu un bol. În acest bol se pun 100 grame de ciocolata neagră fără lapte tăiată bucăți cu cele 2 linguri de cocos și se amestecă până se topește. 

Se scoate tava de la congelator și se toarnă glazura peste crema de cocos. Se mai dă la congelator pentru alte 15 minute până când crema s-a întărit. Opțional, peste glazura se ornează cu fulgi de cocos sau nucă măcinată, înainte a pune tava la rece. 

O altă idee de glazură, este cea de ciocolată albă, topită la baie de aburi cu puțin unt de cocos și turnată peste blat. Deasupra glazurii se pot da pe răzătoare bucăți mici de ciocolată neagră. Prăjitura bounty se taie întotdeauna rece și cu un cuțit cu lamă ascuțită. 

Lasă un comentariu