Cea mai buna pizza cu paine – Reteta cu blat, felii de paine, la tigaie

Pizza cu pâine pare o idee trăsnită pentru oricine aude pentru prima dată de acest artificiu culinar. Pofta de pizza apare atunci când nici nu te aștepți, iar prima reacție este de a plasa o comandă de pizza. Dar ce te faci dacă pofta apare și pizzeriile sunt închise? 

Ei bine, îți propun o rețetă inedită de pizza cu pâine. Știați că pentru a pregăti această pizza, nu va trebui să frământați aluat, ci veți folosi felii de pâine? Pizza cu pâine este gustarea ideală, se prepară rapid după bunul plac și poate fi făcută cu orice ingrediente din frigider.

Ingrediente pizza cu pâine

Ingrediente pizza cu pâine
  • 12 felii de pâine albă sau de orice tip
  • o cană de lapte
  • două ouă
  • 250 grame de șuncă
  • 250 grame cârnați
  • 250 grame cașcaval
  • o conservă mică de porumb
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 50 grame măsline feliate
  • sare

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 25 minute.

Timp total: 35 minute.

Porții: 6.

Cum se face pizza cu pâine

Cum se face pizza cu pâine

Primul pas este de a pune cuptorul la preîncălzit la 200 grade Celsius. În tava de copt se pune hârtie și se așază feliile de pâine. Se bat ouăle cu laptele și un praf de sare, urmând a turna amestecul peste feliile de pâine. Dacă pregătești pentru copii sau persoane cu aparat dentar, recomandarea mea este să îndepărtezi coaja feliilor de pâine înainte de a le pune în tavă, pentru a evita marginile crocante.

Următorul pas este de a pregăti mezelurile și legumele. Șunca se taie cubulețe cât mai mici, iar cârnatul se taie felii subțiri.

Ardeiul kapia se curăță de semințe și se taie cubulețe. Ciupercilor li se îndepărtează pielița și se taie sub formă de felii, fără a detașa piciorul de pălărie.

Conserva de porumb se strecură de zeamă și așază într-un bol. Măslinele fără sâmburi sunt cel mai ușor de feliat, în cazul în care nu aveți măsline gata feliate. Acestea se pun peste porumb și se amestecă.

După ce feliile de pâine s-au înmuiat cu pasta de lapte și ou, se așază în straturi șunca, cârnatul,  ardeiul, ciupercile, măslinele și porumbul. Tava se pune la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius, verificând periodic să nu se ardă.

Între timp, pe o răzătoare mare se dă cașcavalul ce urmează a fi presărat peste feliile de pizza cu 5 minute înainte de a scoate tava de la cuptor. O dată cașcavalul topit, pizza cu pâine este gata.

Cum se servește pizza cu pâine

Cum se servește pizza cu pâine

Pizza cu pâine se servește caldă, simplă sau cu adaos de sos. Cel mai frecvent folosit este sosul simplu de roșii, ce se toarnă peste felia de pizza. O variantă aromată a sosului de roșii, este amestecarea acestuia cu frunze uscate de oregano sau busuioc. 

Amatorii de sos picant, pot adăuga în sosul de roșii piper sau fulgi de chilli. Nu sunt reguli de urmat, puteți adăuga orice vă face plăcere. 

Lasă un comentariu