Pastrama de oaie la tigaie – reteta cu vin, bere, cu sos, inabusita

Pastrama de oaie pe cât de pretențios sună, pe atât de ușor de preparat este. Chiar dacă mulți dintre noi sunt reticenți la carnea de oaie, o pastramă bine făcută îi va face să se răzgândească. 

Știai că această carne roșie are concentrații ridicate de fier, zinc și toate vitaminele B? Pastrama de oaie este un aperitiv sau un fel principal de mâncare, care îi va surprinde pe toți.

Ai nevoie doar de pastramă de oaie, câteva legume și condimente pentru a prepara o mâncare delicioasă. Rețeta de mai jos te va ghida spre pastrama de oaie la tigaie perfectă.

Ingrediente pastramă de oaie la tigaie

– 500 grame pastramă de oaie

– 200 ml apă

– 2 cepe albe medii

– 4 căței de usturoi

– 6 roșii cherry roșii

– 6 roșii cherry galbene

– zeama de la o lămâie

– 3 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de floarea soarelui

– o crenguță de cimbru

– coriandru

– boia de ardei dulce

– sare

– piper

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 40 minute.

Timp total: 60 minute.

Porții: 4.

Cum se face pastramă de oaie la tigaie – Mod de preparare

Pastrama de oaie se taie în fâșii de 2 centimetri grosime, urmărind linia fibrelor. Dacă are bucăți de grăsime, acestea se îndepărtează pentru a fi folosite mai târziu.

Într-un bol faci sosul de marinare pentru pastrama de oaie. Amesteci lingurile de ulei, zeama de lămâie și condimentezi după gust cu sare, piper, boia de ardei dulce și coriandru.

Fâșiile de pastramă de oaie se îmbracă în sosul pentru marinare. Acoperi vasul și îl lași la frigider timp de o oră.

Între timp cureți cepele și le toci mărunt. Cățeii de usturoi se curăță și se dau prin presă. Dacă nu ai presă, fie îi toci mărunt, fie îi dai pe răzătoarea fină.

Roșiile cherry se spală și se toacă în sferturi. Poți folosi orice roșii, însă eu am ales cele cherry în două culori pentru că se toacă mai ușor și dau culoare preparatului. Poți folosi 2-3 roșii medii, în locul celor cherry.

Într-o tigaie anti aderentă se pun bucățile de grăsime rămase de la secționarea pastramei. Dacă nu ai grăsime, poți pune 2 linguri de ulei la încins.

În uleiul încins sau grăsimea topită, pui ceapa și o călești câteva minute până prinde o culoare aurie, moment în care adaugi pastrama de oaie. Amesteci și călești totul la foc mic pentru 10 minute.

După ce carnea s-a întrepătruns un pic, adaugi roșiile, usturoiul, crenguța de cimbru și apa. Acoperi cu un capac și lași totul la fiert pentru alte 40 de minute. Dacă e prea uscată carnea, mai poți completa cu apă. Pastrama de oaie la tigaie este gata când carnea este moale și acoperită cu sos.

Cum se servește pastramă de oaie la tigaie

Pastrama de oaie la tigaie se servește simplă, alături de o salată de murături și brânză. Merge și pe lângă garnitură de cartofi la cuptor sau mămăligă.

Lasă un comentariu