Paste quatro formaggi delicioase- retete culinare rapide pentru cina cu sos

Cu siguranță mulți dintre dumneavoastră sunteți în căutarea unui fel de mâncare rapid și delicios, fie pentru că nu aveți timp de gătit sau preferați să stați cu cei dragi, reducând astfel timpul petrecut în bucătărie. Am soluția perfectă pentru dumneavoastră, paste quatro formaggi.

Știați că aceste paste se pot prepara cu orice tip brânzeturi pe care le aveți la îndemână? E nevoie doar de puțină imaginație.

În mai puțin de 30 de minute, puteți savura o porție binemeritată de paste quatro formaggi. Astfel, vin în ajutorul dumneavoastră cu o rețetă simplă și rapidă, ideală pentru cină sau prânz.

Ingrediente paste quatro formaggi

Ingrediente paste quatro formaggi

– 400 grame paste pene (sau de orice tip)

– 100 grame mozzarella

– 100 grame gorgonzola

– 100 grame emmentaler

– 100 grame brie

– 50 grame unt

– 200 ml smântână pentru gătit

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, piper

Timp de pregătire: 5 minute.

Timp de gătire: 15 minute.

Timp total: 20 minute.

Porții: 4.

Cum se fac paste quatro formaggi

Cum se fac paste quatro formaggi

Într-o oală de 2 litri se fierb pastele în apă cu sare și cele două linguri de ulei de măsline, respectând timpul menționat pe pachet. Dacă doriți paste al dente, puteți scurta timpul de fierbere cu 1 -2 minute.

Paralel cu fierberea pastelor, se pregătește sosul din brânzeturi. Toate cele 4 tipuri de brânzeturi se taie în cubulețe cât mai mici. 

La foc mic, se pune la topit într-o tigaie untul, peste care se adăugă smântâna și se amestecă. Treptat se adaugă cubulețele de brânzeturi pentru a se topi. 

Atenție maximă, amestecați încontinuu sosul ca brânza să se topească și pentru a evita ca aceasta să se ardă sau să se lipească de tigaie. În 2-3 minute sosul de brânzeturi este gata, iar la final se potrivește de sare și piper. Dacă doriți un sos mai lichid, puteți adăuga 50 ml din apa în care au fiert pastele. 

Pastele o dată fierte, se scurg de apa în care au fiert, se clătesc sub un jet de apă rece și se pun într-un bol. Odată ajuns la consistența dorită, sosul de brânzeturi se toarnă peste paste, urmând a fi amestecate cu o lingură de lemn până la omogenizare. 

Cum se servesc paste quatro formaggi

Cum se servesc paste quatro formaggi

Pastele quatro formaggi se servesc calde, simple sau presărate cu diverse vedețuri. Dacă folosiți frunze de oregano sau pătrunjel uscate, vă recomand să le adăugați spre finalul timpului de gătire al sosului de brânzeturi. În cazul în care optați pentru frunze proaspete, le tocați fin și le adăugați peste pastele calde în farfurie.

Pentru cei amatori de paste mai aromate, o sugestie de servire este adăugarea după gust de usturoi granulat deshidratat, peste sosul cald de brânzeturi. Iubitorii de usturoi vor aprecia aroma dată. O altă opțiune este să frecați farfuriile pe interior cu un cățel de usturoi.

Dacă nu sunteți fan usturoi, poate fi înlocuit cu codițe de ceapă verde mărunțite. Acestea se vor presăra peste pastele din farfurie, creând o pată de culoare.

Lasă un comentariu