Paste cu sos de rosii – reteta spaghete, macaroane de post sau cu sunca sau bacon

Oare de câte ori îți era foame și apelai la alimente procesate sau mâncaruri de tip fast food, chiar dacă știi că sunt dăunătoare? Când îți este foame dar nu ai timp la dispoziție pentru a prepara ceva, pastele cu sos sunt cele mai potrivite să te scoată din impas.

Dar ce ai spune dacă ți-ai pregăti chiar tu paste cu sos pentru un prânz sau o cină rapidă? Urmărește pașii din rețeta de mai jos și în jumătate de oră ai un prânz rapid și delicios. Dacă renunți la bacon și alegi paste fără ou, ai varianta de post.

Ingrediente paste cu sos

– 500 grame paste de orice tip

– 200 grame bacon

– 5 roșii medii

– 100 ml pastă de roșii

– 1 l apă

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri ulei

– oregano

– sare

– piper

Timp de pregătire: 5 minute.

Timp de gătire: 25 minute.

Timp total: 30 minute.

Porții: 4.

Cum se face paste cu sos – Mod de preparare

Începi cu a fierbe într-o cratiță pastele în apă cu sare, conform indicațiilor menționate pe ambalaj. De obicei aleg pastele tip spaghete, dar poți alege orice tip de paste dorești.

Pe măsură ce fierb pastele, pregătești sosul. Într-o altă cratiță pui cam 1 litru de apă la fiert, iar până dă în clocot, speli roșiile și le crestezi în vârf o cruce doar la suprafață.

În apa clocotită pui roșiile și le lași la opărit pentru câteva secunde, după care le scoți pe un blat de tocat. Acum poți să prinzi pielița de colțuri și să decojești roșiile, pe care le tai cubulețe mici

Într-o tigaie pui uleiul la încins, ce poate fi de orice tip, personal le folosesc pe cele de struguri sau măsline. Fâșiile de bacon le tai cubulețe mici, le pui peste uleiul încins, amesteci totul și lași la călit câteva minute. 

Cureți usturoiul și îl dai prin presă. Dacă nu ai presă, îl poți da pe răzătoarea fină, pe care îl adaugi peste bacon și îl călești și pe el pentru câteva secunde.

În aceeași tigaie pui roșiile tăiate cubulețe și pasta de roșii. Amesteci totul cu o lingură de lemn și lași câteva minute la fiert. 

Condimentezi totul cu sare, piper și oregano. Îți recomand să folosești oregano proaspăt tocat fin, dar dacă nu ai, poți folosi și varianta uscată.

Pastele fierte se scurg de apă folosind o strecurătoare, din care păstrezi o cană de apă în dacă vrei să ai un sos mai lichid la paste. Doar torni apa în tigaie, amesteci totul și lași să fiarbă până ajunge la consistența dorită.

Odată scurse, pastele se clătesc sub un jet apă rece și se pun în tigaie peste sos. Se amestecă și se fierbe totul alte câteva minute.

Cum se servesc paste cu sos

Pastele cu sos se servesc calde, simple sau presărate cu verdeață proaspătă. După ce pastele sunt așezate în farfurie, poți răzui brânză mai tare, cum ar fi parmezan și grana padano.

Lasă un comentariu