Paste carbonara cu smantana delicioase – reteta simpla cu spaghete, mancaruri usoare

În ultima vreme, nu prea am avut timp să pregătesc feluri mai complicate de mâncare. Având tot felul de responsabilități, trebuie să recunosc că oboseala și-a făcut simțită prezența, așa că a trebuit să caut rețeta perfectă pentru o cină rapidă, delicioasă și care necesită doar puțin efort pentru a fi gata.

Fiind o gospodină pricepută, bineînțeles că am un as în mânecă și în aceste situații: delicioasele paste carbonara gătite cu smântână și cu bacon! Rețetă deosebit de simplă, gata cât ai zice „cină”! Mai jos, veți găsi toți pașii pe care trebuie să îi urmați atunci când vreți să pregătiți această rețetă!

Ingrediente paste carbonara cu smantana 

Ingrediente paste carbonara cu smantana

Pentru a pregăti pastele carbonara cu smântână, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de pachet de spaghete
  • 100 de grame bacon
  • 200 de grame de smântână
  • 50 de grame parmezan (sau cașcaval)
  • Două gălbenușuri
  • lingură de unt

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 30 de minute

Porții: 2 porții

Cum se fac paste carbonara cu smantana – Mod de preparare 

Cum se fac paste carbonara cu smantana - Mod de preparare

Vom pregăti o cratiță în care vom punem untul la încins. Între timp, tocăm baconul în cubulețe mici, apoi le vom pune la rumenit până când vor deveni puțin crocante. Atunci când căliți baconul, puteți pune și unul sau doi căței de usturoi la călit împreună cu acesta.

Într-un alt vas, vom pune smântâna, vom adăuga gălbenușurile și parmezanul dat pe ochiul mic al răzătoarei. Dacă nu găsiți parmezan , puteți pune și cașcaval ras, însă aveți grijă la ce fel de cașcaval alegeți. Vom amesteca toate aceste ingrediente, apoi vom adăuga compoziția rezultată peste baconul din tigaie și vom lăsa totul pe foc până când va da în clocot.

Între timp, vom trece la pregătirea pastelor. Vom pune pastele la fiert urmând instrucțiunile de pe pachetul acestora, adăugând puțină sare în apă.  După ce s-au fiert, vom scurge pastele de apă și vom adăuga peste acestea sosul fierbinte, amestecând astfel încât să se omogenizeze preparatul. 

Pastele carbonara cu smântână sunt acum gata! Poftă bună!

Cum se servesc paste carbonara cu smantana 

Cum se servesc paste carbonara cu smantana

Vedeți cât de repede și cât de ușor se prepară pastele carbonara cu smântână? Imediat sunt gata! Eu vă recomand să le serviți calde, pentru că în acest fel se păstrează cel mai bine savoarea intensă a baconului și a smântânii!

Puteți să radeți puțin parmezan pe deasupra pastelor înainte să le serviți. Mie îmi place să adaug și puțin oregano și pătrunjel în sosul de smântână pe care îl pregătesc, însă acest aspect rămâne la latitudinea fiecăruia, dacă nu vă plac aceste condimente puteți să le omiteți și pastele carbonara cu smântână vor fi delicioase și vor avea succes și fără!

Sper că această rețetă salvatoare vă va veni și dumneavoastră în ajutor în zilele când vă simțiți obosită și copleșită de responsabilități și vă doriți să vă rezervați puțin timp liber și pentru dumneavoastră! Pastele carbonara cu smântână se prepară rapid, sunt deosebit de gustoase și savuroase și vor fi, cu siguranță, un succes total!

Lasă un comentariu