Pastai scazute prajite- reteta mancare de fasole verde cu usturoi

Cum îți sună un fel de mâncare ce se prepară rapid? Totodată să fie delicios, sănătos și pe care să îl pregătești chiar tu.

De câte ori ai vrut să mănânci ceva și alegeai alimente procesate sau comandai mâncare, în detrimentul unei mese sănătoase preparate acasă? Ca să scapi de acest obicei nociv pe termen lung, îți propun o rețetă simplă de păstăi scăzute. 

Acestea sunt preparatul ideal pentru o masă ușoară, fie că alegi între prânz sau cină. Cu doar câteva ingrediente și urmărind pașii de mai jos, ai gata o mâncare sănătoasă ce îi va cucerii pe toți.

Ingrediente păstăi scăzute

  • 400 grame păstăi proaspete sau congelate
  • 2 cepe mici albă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 4 roșii
  • 100 ml pastă de roșii
  • 250 mililitri apă
  • 500 mililitri apă
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 20 minute.

Timp total: 30 minute.

Porții: 2.

Cum se gătesc păstăile scăzute – Mod de preparare

De fiecare dată când ai ocazia, îți sugerez să folosești păstăi proaspete. Personal le aleg pe cele verzi și subțiri, dar merg și orice tip. Dacă nu ai fasole proaspătă, poți apela la cea congelată sau la borcan.

Se ia fiecare păstaie la mână, se îndepărtează capetele și se rup în bucăți de 3-4 cm lungime. Dacă au pete negre, le elimini și pe acestea.

De la păstăile dure poți folosi doar bobul. După ce păstăile sunt curățate și rupte în bucăți mai mici, le speli sub un jet de apă rece.

Cepele se curăță și toacă cât mai mărunt posibil. Ardeiul este și el curățat și tocat în cubulețe.

Într-o cratiță se pun cei 500 mililitri de apă la fiert, iar până dă în clocot, roșiile se spală și se crestează o cruce doar la suprafață. După ce apa fierbe se pun roșiile și se lasă pentru câteva secunde, după care se scot pe un blat de tocat. Vei observa cum poți să prinzi pielița de colțuri și să decojești roșiile, pe care le tai cubulețe mici.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă, peste care se adaugă ceapa la călit pentru două minute, împreună cu ardeiul. Totul se amestecă și se lasă la călit pentru câteva minute.

Potrivești totul de sare, piper, păstăile, roșiile tăiate cubulețe și cei 250 mililitri de apă să fiarbă. Acoperi cu capac și lași totul să fiarbă, însă verifici de apă și completezi cu apă caldă dacă este nevoie.

După ce legumele au fiert, adaugi sosul de roșii și usturoiul dat prin presă. Amesteci totul, iar după un clocot oprești focul și presari legătura de pătrunjel tocată fin.

Cum se servesc păstăile scăzute

Păstăile scăzute se servesc calde, simple sau cu smântână vegetală dacă dorești varianta de post. Pentru un plus de savoare, la final poți adăuga extra usturoi presat. Păstăile merg servite ca garnitură pe lângă diferite preparate de carne.

Lasă un comentariu