Pasta de avocado – reteta de post, ingrediente, preparare, servire

Avocado este unul dintre fructele exotice des întâlnite și consumate pentru proprietățile și beneficiile sale asupra organismului. Știai că acesta are un gust neutru, ceea ce îl face ușor de integrat în preparate dulci, dar și sărate? Interesant, nu-i așa?

Fructul de avocado este bogat în acid folic, potasiu și grăsimi sănătoase de tipul Omega-3. De asemenea conține si un aport mare de vitaminele K, C, B5 și B6.

Pasta de avocado se face rapid și se potrivește pentru un mic dejun sănătos, sățios sau o gustare. Iar după ce îți găsești combinația preferată, nu vei mai renunța la ea.

Ingrediente pasta de avocado

  • 4 avocado bine copți
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • sare
  • piper

Timp de pregătire: 2 minute.

Timp de gătire: 5 minute.

Timp total: 7 minute.

Porții: 4.

Cum se face pasta de avocado

Pentru a face pasta de avocado, ai nevoie de fructe copate și fără pete pe miez, semne că acesta este posibil să fie stricat. Fructul trebuie să fie moale, iar atunci când îl desfaci, să aibă o culoare verde uniformă.

Dacă ai avocado necopt, acesta este tare și se curăță foarte greu. Ca să nu irosești fructul, îl poți lăsa câteva zile la copt într-o pungă de hârtie alături de o banană sau o roșie.

Acum după ce ne-am dumirit care avocado e bun pentru pastă, trecem la treabă. Fructul de avocado se taie pe lungime cu un cuțit ce ajunge la sâmbure, se rotesc jumătățile în sens opus una față de alta, se desfac și sâmburele este prins cu lama cuțitului și scos afară. Mare atenție însă să nu accidentezi cu cuțitul și îți recomand să folosești un cuțiț mic.

Folosești o lingură să desprinzi miezul de coajă și îl arunci într-un bol. Vei remarca cât de curată rămâne coaja după.

Dacă miezul prezintă pete negre, îți sugerez să le îndepărtezi, iar dacă e mult avocado stricat, va fi nevoie să completezi cu un altul. Acum poți alege dacă îl faci la blender sau cu furculița.

Pasta făcută la blender e mai fină, iar cea cu furculița este mai puțin fină. Personal aleg varianta cu furculița, cu care pisez bucățile de avocado în bol. 

După ce avocado a fost pisat, adaugi uleiul de măsline și amestesci încă o dată pentru omogenizare. După, adaugi sarea, piperul și sucul de lămâie. Le amesteci pe toate și dacă mai e cazul, condimentezi cu sare, piper sau suc de lămâie.

Cum se servește pasta de avocado

Pasta de avocado se servește de obicei ca aperitiv, mic dejun sau gustare. Merge foarte bine pe pâine prăjită cu usturoi, ce poate fi consumată ca atare, sau decorată cu roșii, ridichi, ceapă roșie și frunze de busuioc proaspăt.

În sendvișuri ține cu succes loc untului sau a altor paste tartinabile, peste care se pot pune frunze de salată și felii de brânză. Pasta de avocado pusă pe chipsuri sau tortilla este alternativa sănătoasă la snacksurile din comerț. 

Lasă un comentariu