Orez cu legume prajit cu ou – retete cina, orez chinezesc, mancare rapida, usor de facut

Mâncarea chinezească de orez cu legume este una dintre micile mele plăceri nevinovate! Pur și simplu ador mâncărurile pe bază de orez și îmi plac în mod special preparatele lor puțin picante! Să nu mai spunem de faptul că bucătăria este în mod special creativă cu ingredientele sănătoase, astfel încât ne putem bucura de preparate deosebit de aromate, savuroase, dar și sănătoase!

Astăzi, vom pregăti împreună un asemenea preparat și anume orezul prăjit cu ou și legume, o rețetă foarte ușor de urmat și pregătit! Să începem!

Ingrediente orez cu legume prajit cu ou 

Ingrediente orez cu legume prajit cu ou

Pentru a pregăti orezul prăjit cu ou, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Aproximativ 300 de grame de orez, neapărat cu bob lung
  • 450 de ml de apă
  • 150 – 200 de grame de legume congelate
  • Două ouă de dimensiune medie
  • Un fir de ceapă verde
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • lingură de sos de soia
  • sare

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 30 de minute

Portii: 2-3 porții

Cum se face orez cu legume prajit cu ou – Mod de preparare 

Cum se face orez cu legume prajit cu ou

Pentru a pregăti această rețetă originară din bucătăria cantoneză, vom începe prin a pune orezul la fiert în cei 450 de ml de apă pentru aproximativ 20 de minute. Vom avea nevoie de o crăticioară încăpătoare, care să aibă și capac. Orezul va fi fiert la foc mic, nu grăbit. 

Când este gata, îl vom strecura și îl vom clăti cu un jet de apă rece, apoi îl vom lăsa să se scurgă și să se răcească. Rețeta originală recomandă să facem acest pas cu o zi înainte să pregătim acest preparat, astfel încât orezul să aibă timp să se usuce, să se desprindă bob cu bob și, astfel, să se prăjească mai ușor. Așa iese cel mai bun orez prăjit cu ou.

Cât timp orezul se răcește și se usucă, vom trece la pregătirea legumelor. Eu am folosit un mix de legume congelate, pe care le-am lăsat puțin la dezghețat înainte de a le folosi. Vom lua un wok în care vom pune uleiul la încins, apoi vom căli bine legumele în acest ulei la temperatură înaltă.

După 1-2 minute, vom scoate legumele din wok. Vom lua cele două ouă și le vom bate bine de tot cu o furculiță, apoi vom adăuga amestecul în wok și vom amesteca în continuu. Când ouăle au început să fie gata, atunci este momentul să adăugăm și orezul scurs și răcit și amestecăm, continuând călirea acestora împreună.

După un minut, vom adăuga înapoi în wok și legumele împreună cu o lingură de sos de soia pentru gust. Acum este momentul asezonării acestui fel de mâncare delicios, deci vom adăuga și sare după gust. Aveți grijă să amestecați în continuare, altfel preparatul se va lipi de pereții vasului în care îl pregătim.

După încă un minut pe focul aragazului, preparatul este acum gata! Vom spăla bine de tot firele de ceapă verde și le vom toca mărunt, adăugându-le pe deasupra orezului prăjit cu ou, ca element decorativ. Poftă bună!

Cum se serveste orez prajit cu ou

Cum se serveste orez prajit cu ou

Orezul prăjit cu ou și legume este popular în mod special printre preparatele asiatice, fiind o garnitură ușor de preparată și delicioasă servită atât caldă, cât și rece. Orezul prăjit cu ou merge de minune servit alături de preparate diverse la cuptor, cum ar fi rață sau pui, dar și alături de pește sau, de ce nu, chiar șnițele!

Dacă urmați o dietă vegetariană, este preparatul perfect pentru dumneavoastră, deoarece vă asigură și o parte din proteinele necesare unei diete sănătoase, fără să includă carne. Asiaticii preferă preparatele care sunt colorate, deoarece conțin multe vitamine, minerale, proteine și fibre, iar acest orez prăjit cu ou și legume este exemplul perfect!

Această rețetă de orez cu legume este una deosebit de simplă și o puteți adapta foarte ușor după preferințele dumneavoastră. Dacă preferați orezul un pic mai picant, puteți adăuga boia de ardei iute, sau chiar ardei iute sau ghimbir. Dacă preferați orezul un pic mai colorat, puteți adăuga chiar turmeric și veți obține un orez cu o culoare foarte frumoasă, galbenă, iar gustul va fi foarte fain de asemenea!

Însă vă sfătuiesc să nu folosiți ulei de măsline pentru călirea legumelor, uleiul de măsline tinde să capete un gust amar dacă este ars și nu ne dorim acest lucru pentru preparatul nostru!

Sper că v-a plăcut această rețetă ușoară de orez prăjit cu ou și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori vă veți dori să preparați această garnitură delicioasă și deosebită!

Lasă un comentariu