Negresa de post cu gem – reteta prajitura simpla, pufoasa, cu margarina

Spune-mi dacă ți se întâmplă de multe ori să ai poftă de dulce sau ai musafiri și alegi să mergi la magazin pentru a cumpără desertul. Chiar dacă știi că nu este cea mai sănătoasă variantă, continui să faci asta.

Negresa de post este una dintre prăjiturile cu care am crescut mulți dintre noi și care ne aduce aminte de copilărie. Dar ce spui dacă îți faci chiar tu această prăjitură, cu ingrediente accesibile, într-un mod rapid și ușor? Rețeta următoare de negresă de post te va tenta să îi dai o șansă și va cuceri pe oricine va mânca.

Ingrediente negresa pufoasa cu gem

  • 400 grame făină albă
  • 150 grame zahăr alb pudră
  • 100 grame nuci tocate
  • 250 ml apă minerală sau lapte vegetal
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri mari de cacao 50% grăsime
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță esență de rom
  • sare

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 30 minute.

Timp total: 40 minute.

Portii: 16.

Cum se face o negresă de post

Compoziția se realizează repede, așă că poți începe cu pregătirea tăvii de copt în care pui hârtie de copt. Aleg să folosesc o tavă medie drepunghiulară și să setez cuptorul la preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius. 

Acum te poți apuca de compoziție. Într-un bol se cerne printr-o sită deasă făina, chiar dacă este luată din comerț.

În bolul cu făină se adaugă un praf de sare, lingurița de bicarbonat, zahărul, se cern lingurile de cacao și se amestecă toate îngredientele cu un tel tip pară. De obicei aleg să folosesc zahăr pudră, dar poți folosi și zahăr tos alb sau brun.

Peste ingredientele uscate se toarnă uleiul în fir subțire amestecând rapid cu telul. Tot aici se toarnă oțetul, esența de rom și apa sau laptele vegetal.

Amestecă totul până dispar cocoloașele și compoziția are consistența unei smântâni groase. Dacă folosești apă minerală, negresa va fi mai pufoasă față de cea cu lapte vegetal.

În cazul în care aluatul este prea subțire, mai adaugi făină amestecând continuu. În caz contrar mai adăugi apă sau lapte până ce va ajunge la consistența dorită. 

După ce compoziția de negresă este gata, este momentul pentru a adăuga nucile tocate din cuțit. Amesteci încet și continuu cu o lingură de lemn pentru a integra nucile.

În tava pregătită se toarnă compoziția și se pune la cuptor la 180 grade Celsius. Negresa de post va fi gata în 30 de minute, sau după ce va trece testul scobitorii. 

Cum se servește o negresă de post

Negresa de post se servește rece, simplă sau decorată cu diverse toppinguri. Cele mai des întâlnite sunt zahărul pudră sau fulgii de nucă de cocos. 

Cât încă este fierbinte, prăjitura poate fi ornată cu o glazură de cacao cu lapte vegetal sau ciocolată topită la baie de aburi. De preferat este să folosești o ciocolată de calitate, cu un procent ridicat de cacao, de minim 70%.

Lasă un comentariu