Negresa cu nuca pufoasa – reteta rajituri simple si rapide cu ciocolata

Câteodata, ni se face brusc poftă de ceva bun. Deși cunosc o multitudine de rețete care mai de care mai delicioase, când mi se întâmplă să mi se facă poftă de o prăjitură, nu mă pot gândi decât la rețete care să fie gata repede repejor și pentru care am deja ingredientele prin bucătărie.

Așa că, de cele mai multe ori, negresa cu nucă este prima mea opțiune! Se pregătește foarte rapid, nu aveți nevoie de ingrediente speciale pentru a o pregăti și garantat va fi pe placul și celor mai mari mofturoși! Faptul că este gata în mai puțin de o oră este un mare avantaj din punctul meu de vedere!

Astăzi, vom pregăti împreună această rețetă de negresă cu nucă pe care o să o explic pas cu pas, astfel încât să mă asigur că ați înteles tot ce trebuie făcut pentru a obține cea mai pufoasă negresă pe care ați pregătit-o vreodată! Să începem!

Ingrediente negresa cu nuca 

Pentru a pregăti negresa cu nucă, veți avea nevoie doar de ingrediente simple, pe care cel mai probabil le aveți deja în bucătăria dumneavoastră, iar dacă nu, le veți găsi cu siguranță la cel mai apropiat magazin alimentar. Veți avea nevoie de:

  • Patru ouă
  • 200 de grame de unt gras
  • 100 de ml de lapte dulce
  • 300 de grame de zahăr tos
  • 50 de grame de pudră de cacao
  • lingură de esență de rom
  • linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare
  • 150 de grame de nucă măcinată
  • Aproximativ 200 de grame de făină

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 de minute

Timp total: 40 de minute

Porții: 12 porții

Cum se face o negresa cu nuca – Mod de preparare

Pentru a putea începe procesul de pregătire a acestei prăjituri, vom avea nevoie de un vas de dimensiuni potrivite, în care vom pune ouăle, un vârf de cuțit de sare și zahărul alb cristalin. Vom amesteca cu ajutorul mixerului setat la treapta de viteză înaltă până când vom obține o cremă cu consistență spumoasă, iar amestecul nostru și-a dublat volumul.

Urmează apoi să adăugăm untul la temperatura camerei. Vom folosi neapărat unt cu cel puțin 80% grăsime, pe care îl vom tăia în bucățele și îl vom adăuga gradual în compoziția noastră, amestecând. Vom adăuga apoi o lingură de esență de rom și vom continua să omogenizăm ingredientele.

Vom turna și laptele dulce și vom mixa până când amestecul nostru are aceeași consistență pe toată suprafața sa. Acum este momentul să adăugăm și pudra de cacao, praful de copt și făina pe care am cernut-o înainte. Este important să cernem făina ca să ne asigurăm că amestecul nostru nu va avea cocoloașe sau impurități.

Cu ajutorul mixerului, amestecăm bine compoziția negresei. Vom avea nevoie să pregătim o formă de copt pe care o vom tapeta cu hârtie de copt. Dacă nu aveți hârtie de copt, nu vă faceți griji, puteți unge forma cu puțin ulei, peste care vom presăra un pic de făină pentru a crea un strat protector care va împiedica suprafața prăjiturii noastre din a se lipi sau a se arde.

Vom pune aluatul în această formă de copt și vom introduce tava la cuptorul preîncălzit la treapta de temperatură medie spre înaltă, adică la 200 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Va fi necesar să o lăsăm la copt timp de o jumătate de oră, după care o vom încerca cu ajutorul unei scobitoare ca să vedem dacă s-a copt bine în interior.

Vom introduce scobitoarea în aluatul prăjiturii, iar dacă o vom scoate uscată și curată, atunci negresa noastră este gata! Putem să o scoatem pe un grătar de bucătărie unde o vom lăsa să se răcorească.

Dacă doriți să glazurați această prăjitură, puteți pregăti glazura din 50 de grame de ciocolată neagră amăruie și tot 50 de grame de smântână pentru frișcă. Puteți pregăti glazura fie încălzind aceste ingrediente în cuptorul cu microunde, fie la bain marie, amestecând ușor. Când s-a omogenizat această compoziție, o vom turna peste negresa noastră, nivelând cu ajutorul unei spatule, astfel încât stratul obținut să fie cât mai uniform posibil.

Acum este și momentul în care vom presăra nuca măcinată peste prăjitura noastră. Când se  va întări stratul de ciocolată din glazură, atunci prăjitura este gata de a fi servită!

Cum se serveste o negresa cu nuca 

Înainte de a vă spune care este modul perfect de servire al acestei prăjituri, o să vin cu câteva sfaturi și completări pentru a obține o negresă perfectă! Neapărat vom folosi unt cu minim 80% grăsime pe care l-am scos de la frigider cu două sau trei ore înainte de a pregăti această prăjitură, ca să aibă timp suficient să ajungă la temperatura camerei.

Dacă vă plac prăjiturile mai texturate, vă recomad să adăugați un pumnișor de miez de nucă mărunțit cu ajutorul unui cuțit și în aluatul acestei prăjituri. Puteți lăsa negresa doar glazurată, sau o puteți servi chiar simplă, fără nimic pe deasupra.

Puteți adăuga chiar vișine în aluat, ciocolată albă, fructe confiate sau orice altceva mai doriți dumneavoastră. Negresa are o rețetă foarte permisivă și acest lucru nu o va împiedica din creștere!

Vă recomand să folosiți doar cacao pudră fără îndulcitori adăugați. Puteți servi această negresă caldă, porționând-o în romburi sau pătrate de dimensiuni potrivite. Merge de minune servită cu înghețată sau frișcă!

Negresa pe care am gătit-o împreună urmând această rețetă este gata în mai puțin de o oră, are un gust grozav și o aromă deosebită! Veți vedea cât de bine va crește la cuptor și ce prăjitură pufoasă vom obține! Nu este deloc înecăcioasă și se pregătește din ingrediente simple, pe care le aveți cu siguranță în bucătăria dumneavoastră!

Data viitoare, voi încerca și eu rețeta de negresă cu vișine și nuci! Această rețetă este atât de permisivă încât putem să adăugăm și fructe în compoziția ei, iar prăjitura noastră va avea o consistență la fel de pufoasă și va crește le fel de bine ca cea simplă! Este un deliciu!

Lasă un comentariu