Delicioasa Negresa cu ciocolata, nuca – deserturi rapide, simple, usor de facut

Negresele, fie că sunt de post sau de dulce, sunt unele dintre prăjiturile mele preferate! Blatul pufos, textura aerată și gustul intens de cacao, toate acestea combinate cu stafide sau nuci conferă negreselor aroma specifică! Negresele sunt un desert foarte popular, în special de copii!

De aceea, astăzi vom prepara împreună delicioasele negrese cu ciocolată. Vă voi prezenta rețeta mea adaptată a acestor prăjituri, explicată pas cu pas, astfel încât nu veți întâmpina dificultăți pregătind-o. Să începem!

Ingrediente negresa cu ciocolata 

Ingrediente negresa cu ciocolata

Pentru a prepara această rețetă nu veți avea nevoie de ingrediente speciale, probabil veți avea deja în bucătărie toate ingredientele necesare și dacă nu, nu vă faceți griji, sigur le veți găsi la cel mai apropiat magazin alimentar. Veți avea nevoie de:

  • Trei ouă de dimensiune medie
  • Un praf de sare
  • 200 de grame ciocolată amăruie
  • 150 de grame unt
  • 100 ml lapte
  • Esență de rom
  • Un plic de praf de copt
  • 150 de grame făină
  • 2 linguri de amidon
  • 30 de grame cacao 
  • linguriță de scorțișoară
  • Nuci
  • Stafide

Pentru a decora negresele cu ciocolată:

  • Ciocolată amăruie
  • 25 de grame nuci tocate 

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 30 de minute

Timp total: 45 de minute

Porții: 6-8 porții

Cum se face negresa cu ciocolata – Mod de preparare 

Cum se face negresa cu ciocolata - Mod de preparare

Mi-am amintit de această rețetă în preajma sărbătorile, când mi-am dat seama că eram copleșită de toate felurile de mâncare pe care mă apucasem să le pregătesc. Cumva, printre toate aceste feluri de mâncare uitasem să includ și un desert. Când mi-am dat seama, a trebuit să găsesc o rețetă care nu avea nevoie de prea multă pregătire specială și care se pregătea ușor și rapid.

Atunci m-am gândit imediat la negresa delicioasă cu nuci și ciocolată care se potrivește de minune cu tematica sărbătorilor de iarnă. Pe lângă gustul său delicios, negresele poartă pentru mine și nenumărate amintiri, astfel încât nașa mea obișnuia să le pregătească adesea.

Cel mai important aspect pentru a pregăti această prăjitură este alegerea unor ingrediente de cea mai înaltă calitate. În acest fel, este imposibil să dați greș cu această rețetă, prăjitura aceasta practic se face singură!

Această prăjitură este un deliciu mai ales pentru iubitorii de ciocolată! Pur și simplu aroma aceastei prăjituri îmi amintește de ciocolata caldă, densă pe care o bei în zilele friguroase de iarnă!

Negresa pregătită cu această rețetă este aerată, având o textură ce nu este uscată,  fiind deosebit de fragedă. Sigur vă veți îndrăgosti iremediabil de negresele cu ciocolată, nuci și stafide după ce veți pregăti această rețetă!

Vom începe prin a pune cuptorul la preîncălzit la temperatură medie, 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Unul dintre secretele speciale ale acestei rețete este faptul că toate ingredientele pe care le vom folosi trebuie să se găsească la o temperatură cât mai apropiată de temperatura camerei, astfel încât ne vom asigura că am scos toate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte de a le folosi.

Vom începe prin a pune într-o cratiță puțină apă la fiert. Vom pune un castron de aluminiu deasupra acestei cratițe și vom pune cele 90 de grame de ciocolată amăruie împreună cu untul în acest castron de aluminiu, să se topească la bain-marie. 

Cât timp ciocolata se va topi, noi ne vom ocupa de amestecarea celorlalte ingrediente. Cu ajutorul unui mixer vom amesteca ouăle cu praful de sare până când se va forma o spumă, apoi vom adăuga zahărul pudră și vom continua să amestecăm până când compoziția își va deschide culoarea și va crește în volum. Vom adăuga apoi și esența de rom și laptele, mixând pentru înglobarea acestor ingrediente.

Într-un alt vas, vom ameste ingredientele solide. Vom cerne făina, vom adăuga și amidonul, scorțișoara, pliculețul de praf de copt și pudra de cacao, pe care o vom cerne de asemenea. Vom amesteca cu ajutorul unei linguri pentru a ne asigura că ingredientele sunt uniformizate în amestec.

Între timp,ciocolata s-a topit. O vom turna peste amestecul lichid pregătit anterior și vom amesteca cu ajutorul mixerului. Vom lăsa puțin amestecul să se răcească și apoi vom adăuga și ingredientele solide, amestecând cu mixerul.

Delicioasa negresa cu ciocolata

Toată compoziția pregătită până acum ar trebui să fie cremoasă și lichidă. Acum este momentul să adăugăm nucile și stafidele. Nuca puteți să o pregătiți după preferințele dumneavoastră, puteți să o măcinați sau să o tocați în bucățele puțin mai mari, astfel încât să rămână cât de cât întreagă în negrese.

Eu de obicei pregătesc puțină nucă măcinată, dar las și o anumită cantitate tocată în bucăți mai mari, pentru că îmi place cum crănțăne. Eu adaug și alune sau stafide pentru că nouă ne plac și nu avem probleme cu ele, însă dacă nu vă plac acestea, vă puteți reorienta pentru alte fructe confiate, cum ar fi merișoarele sau portocalele confiate. Tot ceea ce contează este ca această rețetă să fie pe placul dumneavoastră, așa că posibilitățile sunt nelimitate!

Restul de ciocolată îmi place să îl toc în bucățele mai mari și să o adaug așa în amestec, omogenizându-l cu ajutorul unei spatule. Aveți grijă ca acest amestec să fie rece când adăugați bucățile mari de ciocolată, astfel încât acestea să nu se topească.

Acum vom tapeta tava cu puțin ulei și cu făina, ca să creăm un strat protector și astfel, negresa noastră să nu se lipească de pereții tăvii. Puteți folosi și hârtie de copt dacă aveți. Vom turna compoziția în tavă și o vom introduce în cuptorul nostru preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

După ce va trece această perioadă de timp, vom testa negresa cu scorbitoarea, dacă scobitoarea va ieși uscată și curată, atunci negresa noastră este gata. O vom scoate din cuptor și o vom lăsa la răcit!

Cum se serveste negresa cu ciocolata 

După ce o las să se răcească puțin, eu de obicei glazurez această prăjitură cu ciocolată și presar pe deasupra ei nuci tocate mari! Este fantastică! Gustul negreselor cu ciocolată este inegalabil, nicio altă prăjitură nu prezintă aceeași intensitate și savoare ca negresa cu ciocolată și stafide pregătite cu ajutorul acestei rețete!

Lasă un comentariu