Melcisori cu lapte – reteta melci cu lapte, ingrediente, preparare

Cum sună un desert care să te teleporteze în copilărie de fiecare dată când îl mănânci? Iar dacă îl poți prepara chiar tu, cu atât mai bine și tentant.

Melcișorii cu lapte este desertul copilăriei pe care îl poți alege în detrimentul produselor din comerț, al căror ingrediente nu le cunoști și care îți pot dăuna grav organismului. Cu doar 4 ingrediente ai un desert rapid, perfect pentru un moment de dulce care va cuceri pe oricine. În cele ce urmează îți las o rețetă și pașii necesari pentru a face melcișori cu lapte, varianta clasică și varianta de post.

Ingrediente melcișori cu lapte

  • 300 grame melcișori
  • 1000 ml lapte
  • 3 linguri normale de zahăr tos alb
  • sare

Timp de pregătire: 2 minute.

Timp de gătire: 8 minute.

Timp total: 10 minute.

Porții: 4.

Cum se face melcișori cu lapte

Într-o cratiță se toarnă laptele pentru fiert cu un praf de sare, la foc mediu. Dacă folosești lapte de casă, îți recomand ca înainte de a-l pune la fiert să îl strecori printr-o sită deasă, pentru a evita spuma în cratiță.

Dacă alegi să folosești laptele din comerț, să alegi varianta cu un procent de 3,5 % grăsime. Fiind un lapte mai gras, melcișorii cu lapte vor ieși mai consistenți.

Urmărește laptele când dă în clocot și redu intensitatea focului. Așa eviți ca spuma laptelui să inunde aragazul și să se ardă.

Acum poți adăuga peste lapte la fiert și cele 3 linguri normale de zahăr alb. Amesteci timp de câteva minute până se dizolvă tot zahărul.

Melcișorii se pun în lapte și se lasă la fiert conform indicațiilor menționate pe pachet. Dacă nu ai melcișori suficienți, poți fie să reduci din lapte, fie mai completezi cu alt tip de paste.

Deși ai putea crede că e un raport mic de melcișori la 1 litru de lapte, să știi că nu este așa, melcișorii mărindu-și volumul. Nu pune o cantitate mai mare, pentru că riști ca desertul de melcișori cu lapte să se solidifice rămânând prea puțin lapte, asemenea unei budinci. După ce melcișorii sunt fierți, poți lua cratița de pe foc 

În perioadele de post sau când vrei să reduci consumul de produse de origine de animală, ai alternative de lapte vegetal și melcișori fără ou. În magazine sunt diferite tipuri de lapte vegetal, cum ar fi cel de soia, orez, migdale, ovăz. Sau îl poți prepara chiar tu și cel mai adesea folosesc laptele de soia.

Persoanele ce sunt nevoite să evite consumul de zahăr, pot să folosească sirop de agave sau zahăr din ștevie, pe care le adaugă în laptele fierbinte după gust la servire. Cel mai simplu e să întrebi înainte de preparare.

Cum se servesc melcișori cu lapte

Desertul melcișori cu lapte se servește cald și proaspăt gătit. La cerere se adaugă diverse arome, cum ar fi esențele de vanilie sau rom în timpul fierberii laptelui sau spre final. Scorțișoară, cardamonul sau pudra de cacao vor da o notă mai aromată. 

Lasă un comentariu