Mancare de mazare cu carne de pui sau de post, scazuta, sote, cu sos

Dacă ați mai urmărit rețete de pe blogul meu, atunci știți că uneori orice gospodină are nevoie de rețete diverse care sunt gata într-un timp mai scurt decât de obicei. Uneori locul de muncă nu ne permite să dispunem de energia necesară pentru a pregăti feluri complexe de mâncare acasă, până la urmă fiecare dintre noi are nevoie și de puțin timp de relaxare.

Însă nu vă faceți griji! Existe nenumărate rețete delicioase care sunt gata într-o clipită și ne încântă cu aroma lor delicioasă, chiar dacă au un timp scurt de preparare! Mâncarea de mazăre este una dintre aceste feluri salvatoare care sunt gata într-un timp foarte scurt și gustul lor nu dezamăgește niciodată!

Vă voi prezenta în continuare rețeta explicată pas cu pas de mâncare de mazăre, astfel încât și dumneavoastră să puteți dispune de un timp de relaxare, fără să vă simțiți vinovată! Să începem!

Ingrediente mancare de mazare 

Ingrediente mancare de mazare

Pentru a pregăti această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de kilogram de mazăre, fie că este proaspătă sau congelată
  • Doi morcovi de dimensiune medie
  • O ceapă mare
  • 50 de grame de pastă de roșii
  • Două linguri de făină
  • Două linguri de ulei
  • Sare
  • Piper
  • Mărar proaspăt

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 20 de minute

Porții: 3 porții

Cum se face mancare de mazare – Mod de preparare

Vom începe prin a spăla legumele. Vom curăța morcovul, îl vom tăia în rondele și vom toca ceapa mărunt. Apoi, vom pregăti o cratiță în care vom încinge uleiul și vom căli ceapa împreună cu rondelele de morcov.

Vom adăuga și un vârf de cuțit de sare și vom continua să amestecăm, până când ceapa va căpăta o culoare translucidă, se va înmuia, iar morcovii se vor întrepătrunde. Apoi vom adăuga apă neapărat fierbinte și vom acoperi cu un capac amestecum. Morcovii ar trebui să se gătească la abur ușor, complet. 

După aproximativ zece minute, putem observa cum morcovii au devenit mai ușor de străpuns cu furculița. În acest moment putem adăuga mazărea. Adăugăm și apă fierbinte până când boabele de mazăre sunt acoperite.

Vom acoperi din nou cratița cu capacul și vom lăsa și mazărea la înăbușit, însă de data aceasta tot procesul va fi mult mai scurt, mazărea gătindu-se mult mai rapid decât morcovul. În aproximativ cinci minute putem trece la pasul următor.

Sosul mâncării de mazăre va fi pregătit separat, amestecând într-un recipient făina împreună cu pasta de roșii, viguros astfel încât compoziția să fie uniformă și să nu existe cocoloașe. Puteți cerne făina înainte să o adăugați. Vom adăuga apoi acest amestec în compoziția din cratiță și vom lăsa la fiert încă aproximativ 5 minute, fără capac, astfel încât mâncarea de mazăre să mai scadă.

Veți observa cum va începe să se îngroașe. Va trebui să amestecăm viguros din când în când, astfel încât să nu se lipească mazărea de pereții cratiței. Când sosul a căpătat consistența dorită, vom opri focul aragazului și vom trece la asezonarea acestui fel de mâncare.

Vom adăuga sare și piper după preferințele fiecăruia. În cazul în care vi se pare că mazărea nu are dulceața corespunzătoare, puteți să adăugați și puțin zahăr. Vom spăla mărarul și îl vom toca mărunt și fin, adăugându-l apoi în mâncărica noastră de mazăre!

Mâncarea de mazăre este acum gata! Poftă bună!

Cum se serveste mancare de mazare 

Cum se serveste mancare de mazare

Această mâncare de mazăre este un fel de mâncare foarte versatil, în zilele de post îl puteți servi așa cum este, fiind extrem de sățios și aromat, iar în celelalte zile puteți servi mâncarea de mazăre ca o garnitură perfectă lângă preparatele dumneavoastră, cum ar fi rața la cuptor, șnițelele de porc sau puiul la ceaun cu usturoi.

Mie cel mai mult îmi place să o servesc caldă, de obicei pun repede și de o mămăligă. Dacă nu ținem post, cu siguranță îi voi adăuga și o lingură de smântână și iată cât de repede am pus de o cină delicioasă, fără să fac prea mult efort!  Mâncarea de mazăre este într-adevăr salvatoare în zilele în care vin obosită de la locul de muncă!

Sper că vă veți bucura și dumneavoastră la fel de mult ca și mine de această rețetă de mâncare de mazăre! Mâncarea de mazăre este un fel principal extrem de ușor de pregătit, ce nu necesită ingrediente speciale sau prea mult efort din partea dumneavoastră, fiind rețeta perfectă pentru zilele în care veți să pregătiți o cină delicioasă și să rămâneți și cu timp liber pentru dumneavoastră!

Lasă un comentariu