Macrou la cuptor – reteta peste la tava, ingrediente, preparare

Ce ați zice de un fel de mâncare special, gustos, sănătos și ușor de preparat chiar de către dumneavoastră? Macrou la cuptor este ideal și se prepară cât ai zice…pește.

Știai că macroul aduce o mulțime de beneficii asupra organismului, fiind un pește gras? Printre cele mai comune beneficii sunt îngrijirea pielii și a părului, fortificarea imunității, prezența acizilor grași ce ajută creierul la învățare, gândire și îmbunătățirea vederii.

Macrou la cuptor se potrivește pentru masa de prânz sau cină, iar eu vă prezint rețeta cu care veți avea succes. Aveți nevoie de câteva ingrediente și sunteți gata de treabă.

Ingrediente macrou la cuptor

  • 4 bucăți de macrou
  • 1 cană de apă
  • 150 ml suc de roșii
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță cu vârf de boia dulce
  • 3 foi de dafin
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Timp de pregătire: 10 minute.

Timp de gătire: 40 minute.

Timp total: 50 minute.

Porții: 4.

Cum se face un macrou la cuptor

Prima dată începeți cu macroul. Dacă este congelat, atunci îl lăsați peste noapte la decongelat într-un vas în frigider. Evitați pe cât posibil decongelarea forțată cum ar fi să folosiți cuptorul cu microunde, pentru a nu deteriora valorile nutriționale ale peștelui.

În cazul în care ați ales un macrou întreg, este necesar să îi îndepărtați capul, urechile, coada și apoi să îl eviscerați. Odată curățat peștele îl spălați sub un jet de apă rece și îl tapotați ușor cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Puteți scăpa de toți pașii de curățare dacă alegeți macrou gata curățat, rămânându-vă doar să îl spălați.

Curățați usturoiul, spălați lămâia și le tăiați feliuțe, iar pe cele de lămâie le veți tăia în jumătate. Lămâia vă recomand să fie din categoria celor netratate, pentru a putea folosi și coaja.

Luați fiecare bucată de macrou și crestați două buzunare perpendiculare pe o parte în care veți îndesa o jumătate de felie de lămâie și o alta de usturoi. Într-un bol amestecați boia dulce, sare, piper, ajustând cantitățile după gust.

Interiorul unei tăvi de yena îl ungeți cu puțin ulei de floarea soarelui. Așezați peștele în tavă și îl ungeți cu restul de ulei deasupra. Acum presărați și mixul de condimente preparat anterior.

Se pornește cuptorul la preîncălzit, iar între timp adăugați foile de dafin, cana de apă și sosul de roșii peste pește. Tava se acoperă cu un capac improvizat din folie de aluminiu și se dă la cuptor la 180 de grade să fiarbă. 

După 25 de minute puteți lua folia de aluminiu și mai lăsați pentru alte 20 de minute. Dacă doriți să fie mai rumenit, măriți timpul de coacere.

Cum se servește un macrou la cuptor

Macroul la cuptor se servește ca atare, simplu, sau cu mujdei de usturoi. Cel mai adesea este însoțit de garnituri pe bază de cartofi piure, la cuptor sau natur. Pilaful de orez sau bulgur sunt de asemenea o garnitură perfectă.

Lasă un comentariu