Lasagna cu legume – reteta vegetariana cu legume, de post, fara carne

Răspunde-mi la o întrebare: ai de ținut o masă importantă în familie, dar nu știi ce să incluzi în meniu pentru a mulțumi pe toată lumea? Iar pe lângă asta, îți mai dă târcoale și un gând de a comanda mâncare, chiar dacă știm cu toții că nu putem să verificăm calitatea ingredientelor.

Ei bine, dacă răspunsul este da, îți vin în ajutor cu o super rețetă de lasagna cu legume, sănătoasă și delicioasă, cu care, îi vei impresiona pe toți. Deși la prima vedere poate părea complicată de făcut, celebrul preparat de sorginte italiană este foarte simplu de pregătit. 

Ingrediente lasagna cu legume

  • 500 grame foi de lasagna
  • 500 grame ciuperci champignon
  • 200 grame tofu
  • 200 grame mozzarella răzuită
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 vinete
  • 2 ardei kapia
  • 3 zuchini
  • 2 morcovi
  • 1 l bulion de roșii
  • 250 ml pastă de roșii
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Timp de pregătire: 20 minute.

Timp de gătire: 50 minute

Timp total: 1 oră și 10 minute.

Porții: 8.

Cum se face lasagna cu legume – Mod de preparare

Fierbi foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce au fiert, le strecori și le lași deoparte.

Vinetele și zuchinii se spală și se îndepărtează capetele. Îi tai cubulețe mari pentru că vor scădea în timpul preparării. Presari sare pe ele și el lași la scurs într-o sită.

Acum este rândul ciupercilor pe care le cureți și le tai cubulețe. Blocul de tofu îl sfarmi cu o furculiță.

Ceapa și usturoiul se curăță și se spală. Ceapa se taie julien, iar usturoiul se dă prin presă. Morcovii se curăță și dau pe răzătoarea mare. Ardeii kapia se curăță și se toacă mărunt.

Într-o tigaie adâncă tip wok pui uleiul la încins și ceapa la călit la foc mediu. O lași până prinde o culoare aurie, adaugi usturoiul, îl călești și pe el un minut, după care adaugi ciupercile, sare, piper și amesteci totul. 

După ce încep ciupercile să lase apă, adaugi zuchinii și vinetele scurse de apă, morcovii și ardeii. Dacă e nevoie, mai completezi cu apă și lași toate legumele să fiarbă. Peste legumele fierte adaugi toful zdrobit și amesteci.

Într-o altă cratiță adaugi zahărul, bulionul, pasta de roșii și condimentezi după gust cu sare, piper, oregano și busuioc. Lași totul la fiert până atinge consistența unui sos. 

Acum este timpul să asamblezi lasagna. Într-o tavă de jena unsă cu ulei se pune sos de roșii până acoperă fundul tăvii, așezi în straturi foi de lasagna, legume și sos de roșii până termini toate legumele. Deasupra se presară mozzarella și se dă la cuptor pentru 25 de minute cu folie de aluminiu deasupra, după care se mai lasă 5 minute fără folie.

Cum se servește lasagna cu legume

Lasagna cu legume se servește caldă, presărată cu încă un strat de mozzarella sau parmezan.

Lasă un comentariu