Kinder bueno – prajitura, tort, reteta cu nuca

Copiii mei adoră gustul de kinder bueno, așa că n-am avut ce să fac și m-am conformat! A trebuit să găsesc o modalitate de a îmblânzi micii pofticioși și pot să spun cu încredere că am găsit soluția perfectă!

În continuare vă voi prezenta rețeta foarte simplă și delicioasă a prăjiturii kinder bueno, în straturi, pe care copiii mei o iubesc atât de tare!

Ingrediente prajitura kinder bueno 

Ingrediente prajitura kinder bueno

Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de:

Pentru pregătirea blatului:

  • Opt ouă (albușurile)
  • 100 grame de zahăr
  • 20 de ml de ulei
  • 35 grame de făină
  • 35 grame de pesmet
  • jumătate de pliculeț de praf de copt
  • 130 de grame de nuci prăjite
  • Un borcan de Nutella
  • 300 grame de biscuiți

Pentru pregătirea cremei:

  • Opt ouă (gălbenușurile)
  • 200 de grame de zahăr
  • Jumătate de litru de lapte
  • 30 de grame făină
  • Un plic budincă de vanilie
  • Un pachet de unt la temperatura camerei
  • 20 de grame de cacao

Pentru decor:

  • Frișcă lichidă
  • ciocolată 

Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 45 de minute

Porții: 8 porții

Cum se face prajitura kinder bueno – Mod de preparare

Cum se face blatul pentru prajitura kinder bueno 

Vom începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le vom păstra pentru pregătirea cremei, iar albușurile le vom mixa alături de un praf de sare până când vor deveni o spumă tare, după care vom adăuga și zahărul și uleiul în fir subțire, treptat. 

Apoi, vom îngloba în compoziție cu ajutorul unei spatule de lemn și făina pe care am cernut-o înainte și praful de copt, dar și pesmetul. Vom măcina nucile coapte și le vom adăuga și pe acestea în compoziție.  Vom turna aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și vom introduce tava în cuptor pentru un sfert de oră la foc mediu.

Cum se face crema pentru prajitura kinder bueno 

Cum se face crema pentru prajitura kinder bueno

Vom trece apoi la prepararea cremei. Cu ajutorul mixerului vom amesteca gălbenușurile cu zahăr până când se vor deschide la culoare, adăugând apoi făina și conținutul plicului de budincă de vanilie împreună cu laptele rece.

Vom pune această compoziție într-o cratiță mică pe care o vom pune pe aragaz la foc mic, amestecând până când crema va căpăta o consistență densă.

Când este gata, vom lăsa crema să se răcească. Apoi vom spuma untul moale cu ajutorul mixerului și vom adăuga cu lingura crema răcită. Această compoziție o vom împărți în două recipiente.

Într-un recipient vom avea crema galbenă, iar în celălat vom adăuga și cele douăzeci de grame de cacao.

Cum se asambleaza prajitura kinder bueno

Când blatul va fi gata, îl vom scoate de la cuptor și vom întinde crema de nutella, apoi îl vom lăsa la răcit. Când va fi rece, vom întinde crema galbenă, apoi un strat de biscuiți și crema de cacao. 

Vom decora prăjitura întinzând frișca bătută peste această și presărând ciocolată rasă.

Cum se serveste prajitura kinder bueno

Această prăjitură este cea mai bună servită rece, direct din frigider, având o aromă și o savoare extraordinară! O puteți servi dimineața alături de cafeaua dumneavoastră sau în orice moment al zilei lângă un pahar de lapte! Poftă bună!

Lasă un comentariu