Hamburger de casa – reteta simpla si originala pentru burger de carne de vita

Grătarul de duminică a devenit o tradiție de familie pentru noi, în special de când am descoperit hamburgerii de vită făcuți în casă! Tuturor ne mai este poftă din când în când de mâncare fast-food, așa că am optat pentru o alternativă mai sănătoasă.

Hamburgerii din comerț au în compoziția lor o multitudine de E-uri, potențiatori de aromă, conservanți și coloranți, fiind cunoscut faptul că se folosește în prepararea lor carne procesată. Pe termen lung, consumul acestor chimicale dăunează stării noastre de sănătate, studiile arătând că acestea contribuie la formarea cancerelor.

Nu mai bine optăm noi pentru o alternativă sănătoasă, făcută în casă? Mai ales când se pregătește atât de ușor! Vă recomand să cumpărați carne de vită pe care să o treceți chiar dumneavoastră prin mașina de tocat. În felul acesta, veți știi exact ce intră în compoziția chiftelelor pentru burgeri!

Haideți să vedem care este modul corect de preparare a acestor hamburgeri în casă! Să începem!

Ingrediente hamburger dupa reteta 

Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru chiftelele hamburgerului:

  • jumătate de kilogram de carne tocată de vită
  • Sare
  • piper

Alte ingrediente pentru hamburger:

  • Ceapă
  • Roșii
  • Salată
  • Castraveți murați
  • Cheddar
  • Sosuri
  • Chifle cu semințe

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 6 minute

Timp total: 21

Porții: patru hamburgeri

Cum se face un hamburger dupa reteta – Mod de preparare 

Cum se pregateste carnea pentru un hamburger de casă? 

Așa cum v-am spus, cel mai bine este să cumpărăm chiar noi carnea de vită pe care urmează să o pregătim pentru chifteaua burgerului. Vom alege o carne care are un procent de 20% grăsime, să nu fie uscată carnea. Eu am luat o pulpă de vită pe care am trecut-o apoi prin malina de tocat cu sita cu ochiuri medii și am frământat-o puțin cu mână.

Am împărțit-o în patru porții egale și am format chiftelele cu palma, modelându-le într-o formă care se potrivește dimensiunii chiflelor pe care le-am cumpărat. N-am adăugat încă niciun fel de condiment.

Cum se prăjesc hamburgerii la grătar? 

Carnea de vită are o particularitate pe care ar fi bine să o țineți minte de fiecare dată când pregătiți: nu se condimentează înainte de a fi gătită! Sarea și alte condimente tind să o deshidrateze mai mult decât trebuie și vom obține un preparat uscat și greu de servit. Pentru o chiftea rumenă, fragedă și suculentă trebuie să o gătim la temperatură mare, pentru un timp scurt, adăugând condimentele doar când carnea pare a fi aproape gata.

Eu de obicei gătesc chiftelele pe grătar, însă puteți la fel de bine să le faceți pe grillul electric și vom ieși la fel de bune. Trebuie să fie încins bine grătarul, să putem prăji chiftelele de vită câte trei minute pe fiecare parte. Le vom pune puțin și pe laturi, câteva secunde ținându-le cu paleta, astfel încât să se găteasă uniform.

Când îi întoarcem de pe o parte pe cealaltă îi vom și condimenta cu sare și piper! Nu adăugăm alte condimente în chiftea, ne dorim să fie dominant gustul cărnii de vită! 

Mie îmi place să prăjesc un pic și pâinicile pe care le voi folosi pe post de chifle, ca să fie și ele calde, dar și puțin crocante. Le prăjim după ce am terminat cu chiftelele de carne, ca să prindă puțin gustul grăsimii rămase pe grătar.

Cum se monteaza un hamburgher de vita?

Acum este timpul pentru partea mea preferată: montarea tuturor ingredientelor! Bineînțeles că ne-am pregătit și porționat înainte legumele, am curățat și tocat în rondele ceapa roșie, am tăiat felii roșiile, dar și castraveții murați.

Acum este momentul să le punem cap la cap. Vom lua chifla și vom pune peste ea o felie de cașcaval, carnea de vită, după aceea vom adăuga o foaie de salată, o rondea de ceapă roșie, o felie de roșie, și castraveții murați. Sosurile pe care le veți adăuga în hamburger depind de preferințele dumneavoastră, nouă ne place foarte mult sosul de barbeque și cel ranch.

Sosul de barbeque îl adăugăm peste carnea de vită, iar cu cel ranch ungem partea de sus a chiflei, pe care o punem deasupra celorlalte ingrediente. Puteți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi dulceața de ceapă sau ouă prăjite în burgerul dumneavoastră, rețeta este foarte permisivă și tine de preferințele fiecăruia.

Cum se serveste un hamburger dupa reteta 

Eu, de obicei, pregătesc și niște cartofi țărănești la cuptor odată cu această rețetă. Spăl cartofii bine de tot, nu îi curăț de coajă și îi porționez în bucățele mai mari. Îi fierb puțin, cât să se înmoaie, apoi îi rumenesc la tigaie și iată ce cartofi delicioși am pregătit.

Merg de minune cu un mujdei de usturoi pregătit cu puțină smântână și mărar. Însă, desigur, din cadrul acestei mese de prânz, hamburgerul este vedeta! Chifla pufoasă și caldă a topit numai bine feliuța de cașcaval cheddar, iar aromele proaspete ale legumelor se îmbină perfect cu carnea fragedă și suculentă de vită! 

A ieșit un hamburger senzațional! Carnea nu este uscată și s-a prăjit perfect în suc propriu și, cel mai important, știm toate ingredientele pe care le-am adăugat pentru a obține hamburgerul așa cum este el! Nici vorbă de e-uri, aditivi, conservanți și coloranți sau orice alte substanțe periculoase care ne pot amenința starea de sănătate dacă sunt consumate pe termen lung!

Partea cea mai bună este că putem adapta această rețetă după preferințele noastre, putem adăuga diferite sosuri, ketchup de casă, muștar, maioneză sau putem înlocui și combina legumele astfel încât să obținem hamburgerul perfect! Nu rezistă hamburgerii aceștia nici măcar un minut pe masă, ceea ce nu poate decât să mă încânte peste măsură, înseamnă că pofticioșii mei sunt mulțumiți de preparatul pe care l-am pregătit cu atâta grijă și atenție!

Vă invit și pe dumneavoastră să încercați această rețetă de hamburger de vită și vă garantez că o să devină rapid una dintre rețetele dumneavoastră preferate, datorită dificultății scăzute de preparare, dar și datorită faptului că se pregătește într-un timp deosebit de scurt! Spor la gătit!

Lasă un comentariu