Reteta fursecuri de casa simple, rapide sau americane

Fursecurile americane cu fulgi de ciocolată sunt cel mai popular desert văzut adesea prin filmele de la Hollywood. Să fiu sinceră, tocmai acest aspect m-a făcut să vreau să le pregătesc chiar eu însămi acasă, pentru că le-am văzut adesea pregătite de către copii și am crezut de cuviință că aceste fursecuri sunt potrivite pentru a le pregăti împreună cu poznașii mei, ca activitate de familie.

Ce a ieșit… a fost un rezultat interesant! Haideți să vedem care este rețeta acestor fursecuri delicioase cu ciocolată!

Ingrediente reteta fursecuri 

Pentru a pregăti aceste fursecuri, veți avea nevoie doar de ingrediente simple pe care cel mai probabil le aveți deja în bucătăria dumneavoastră, iar dacă nu, nu vă faceți griji, le veți găsi cu siguranță la cel mai apropiat magazin alimentar. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de kilogram de făină
  • 250 de grame de ciocolată cu lapte mărunțită
  • 200 de grame de zahăr brun
  • 100 de grame de zahăr alb
  • 100 de grame de fulgi ciocolată amăruie
  • Două ouă
  • linguriță de bicarbonat
  • Esență de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 30 de minute

Porții: două tăvi

Cum se fac fursecuri dupa reteta  – Mod de preparare

Nu degeaba această rețetă este cel mai adesea pregătită împreună cu copiii! Vai, dar cât de ușor se pregătesc aceste fursecuri și ce distractiv este să le prepari împreună cu micile ajutoare! Trebuie să aveți, însă, în vedere câteva sfaturi pe care să le urmați atunci când pregătiți fursecuri, ca să vă puteți bucura de cele mai gusoase sortimente pe care le-ați încercat vreodată!

Veți avea nevoie de un unt foarte gras, cu cel puțin 80% grăsime, special pentru prăjituri! Acest unt nu trebuie să fie rece și nici topit, el trebuie înglobat alături de celelalte ingrediente având temperatura camerei.

În ceea ce privește zahărul folosit, se folosește un amestec de zahăr alb împreună cu zahăr brun. Zahărul alb este folosit pentru puterea lui de îndulcire, iar cel brun este utilizat pentru a obține acea aromă specifică a prăjiturelelor americane, de caramel. Tot din acest motiv se folosește și amestecul de ciocolată cu lapte și fulgi de ciocolată amăruie, gusturile dulce amărui constrastând frumos în compoziția fursecului.

După ce ați amestecat toate ingredientele necesare, a sosit momentul să modelăm fursecurile. Vom avea nevoie de o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă aveți două tăvi, cu atât mai bine, vă puteți ocupa de modelarea celorlalte fursecuri cât se coace prima tavă. 

Eu și copiii am folosit lingura de înghețată ca să ne asigurăm că toate fursecurile vor avea aceeași dimensiune. Am adăugat apoi fulgi de cioloată la suprafața fiecărui fursec, în așa fel încât să ne asigurăm că toate fursecurile au fulgi de ciocolată amăruie pe deasupra. Dacă doriți, puteți să folosiți și alte tipuri de umpluturi, cum ar fi fructele confiate, alune, unt de arahide, nuci și așa mai departe.

După ce ați terminat de format fursecurile, le putem introduce la copt. Acestea trebuie lăsate la copt între 10 – 20 de minute, în funcție de calitatea ingredientelor folosite, dar și de puterea cuptorului dumneavoastră. Aceste fursecuri trebuie să fie un pic moi atunci când scoase din cuptor, deoarece tind să își schimbe consistența după ce ajung la temperatura camerei.

Cum se servesc fursecurile dupa reteta 

Aș putea să vă spun că am așteptat să se răcească înainte să gustăm aceste minunății, însă aces lucru ar fi o minciună! Imediat cum a fost gata, prima tavă de fursecuri a și dispărut și norocul meu că poznașii au obosit după atâta treabă, că altfel se evapora și cea de-a doua tavă de fursecuri!

Sunt absolut delicioase atât calde, cât și reci! Se împacă de minune cu un pahar de lapte rece sau cu cafeaua servită dimineața. Să nu mai spun de cât de bine se complementează gustul dulce oferit de ciocolata cu lapte cu gustul amărui al fulgilor de ciocolată pe care i-am presărat cu atenție pe deasupra!

Cât de ușor a fost de pregătit această rețetă, cu siguranță o să devină una dintre rețetele pe care o să le mai pregătesc pe parcursul anului, însă data viitoare o să pregătesc mai multe varietăți, unele cu stafide, cu unt de arahide, cu portocale confiate și, de ce nu, poate chiar și cu drajeuri de ciocolată frumos colorate.

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți această rețetă alături de mine și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori veți dori să o pregătiți din nou!

Lasă un comentariu