Fursecuri fragede (dulciuri de Craciun) cu unt, de casa, pufoase – reteta deserturi

Fursecurile fac parte din seria gustărilor mele preferate, fragede și aromate, simple, pudrate cu zahăr vanilat sau umplute cu gem sau cu dulceață, este imposibil să dați greș când vine vorba de pregătirea acestor minunății! 

Obișnuiam să pregătesc aceste fursecuri alături de sora mea, când eram la școală. Noi le pregăteam, noi le decupam, iar mama noastră le punea la cuptor pentru noi. Le umpleam cu gem de căpșuni și le pudram cu zahăr vanilat. 

Erau delicioase! Obișnuiam să le ducem la școală și să le servim împreună cu colegii de clasă. În momentul în care deschideam pachețelul de acasă, aroma care umplea întreaga sală era așa de puternică și de intensă încât trebuia să mă asigur că am destule fursecuri pentru toată lumea și că îmi mai rămâne și mie unul sau două!

Așa că astăzi vă voi prezenta această rețetă delicioasă de fursecuri 3 2 1, pentru ca și dumneavoastră să vă puteți bucura de ele, de aroma și de frăgezimea lor! Să începem!

Istoria Numelui “Fursecuri Fragede 3 2 1”

Istoria Numelui “Fursecuri Fragede 3 2 1”

Denumirea speciale ale acestor fursecuri provine de la rețeta ce trebuie urmată pentru a le obține. Proporțiile de făină, unt și zahăr pudră din aluat se regăsesc în denumirea acestora – 3, 2, 1. Astfel, datorită numelui pe care îl au, vă veți aminti mult mai ușor rețeta pe care trebuie să o urmați atunci când le pregătiți.

Denumirea indică faptul că la 300 de grame de făină, vom folosi 200 grame de unt și 100 de grame de zahăr pudră. Desigur, esența de vanilie nu trebuie să lipsească din compoziția acestui aluat, așa că mai bine veți adăuga și un baton de vanilie sau esență lichidă.

Această regulă de 3, 2, 1 este potrivită și în ceea ce privește rețeta aluatului de cornulețe fragede. Puteți adăuga ca umplutură pentru fursecurile dumneavoastră ciocolată, dulceață, gem, creme speciale de vanilie sau chiar ganache.

Ingrediente fursecuri fragede 

Ingrediente fursecuri fragede

Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de ingrediente simple, pe care le aveți cu siguranță în bucătăria dumneavoastră. Dacă nu, nu vă faceți griji, ingredientele necesare se găsesc cu ușurință la orice magazin alimentar din apropierea dumneavoastră. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Aproximativ 300 de grame de făină albă
  • Aproximativ 200 de grame de unt la temperatura camerei cu cel puțin 80% grăsime
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • un ou întreg mediu
  • un plic de zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură veți avea nevoie de:

  • Gem de căpșuni, caise sau zmeură
  • Sau cremă de vanilie sau ciocolată

În plus: 

  • zahăr pudră vanilat

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 10 minute

Timp total: 15 minute

Porții: 30-35 de fursecuri, în funcție de dimensiunea formei

Cum se fac fursecuri fragede – Mod de preparare 

Cum se pregateste un aluat fraged 3 2 1 

Cum se pregateste un aluat fraged 3 2 1

Unul dintre aspectele importante atunci când pregătim această rețetă este alegerea ingredientelor. Ingredientele trebuie să fie de calitate ridicată, untul trebuie să fie neapărat la temperatura camerei și să aibă cel puțin 82% grăsime.

Vom avea nevoie de un mixer setat pe treapta de viteză medie. Vom mixa untul până când se va spuma și va deveni cremos, apoi vom adăuga oul și vom mai mixa încă un minute. Apoi, vom adăuga și făina, cerunind-o în bolul cu celelalte ingrediente pentru a ne asigura că în aluatul nostru de fursecuri nu vor pătrunde imperfecțiuni și nu se vor forma cocoloașe de făină.

Vom amesteca cu o lingură de lemn sau cu o spatulă astfel încât să nu distrugem rețeaua pe care am format-o mixând untul. Veți observa cât de moale și cremos este aluatul pe care l-am pregătit. Nu mai este necesar să adăugați făină, întrucât acest aluat are acum consistența potrivită rețetei pe care o vom pregăti. 

Vom acoperi aluatul cu o folie alimentară și îl vom băga la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.

Cum se decupeaza fursecurile fine cu unt 3 2 1    

După ce a trecut timpul în care aluatul a trebuit să stea la frigider, aluatul a căpătat o consistență ceva mai dură. Îl vom întinde pe blatul de lucru înfăinat cu ajutorul unu sucitor înfăinat de asemenea. Aluatul are tendința de a se rupe cu ușurință și de a se lipi, așa că trebuie manevrat cu foarte multă grijă.

Eu de obicei folosesc un pahar pentru a decupa rondelele care vor avea astfel aproximativ 5-6 cm în diametru, iar pentru discuri, am un dui. Țineți mereu cont de numărul de discuri și de cel de capace, astfel încât să vă asigurați că aveți perechi. 

Marginile care vă rămân vor fi scuturate de excesul de făină și apoi puse din nou în castron, unde le vom frământa din nou ca să obținem un aluat uniform. Le vom băga la frigider pentru 5-10 minute și apoi vom repeta procedura și vom decupa alte forme.

Cum se coc fursecurile fragede cu unt 3 2 1 

Cum se coc fursecurile fragede cu unt 3 2 1

Este necesar să preîncălzim cuptorul la temperatura medie, adică 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Vom tapeta tava cu hârtie de copt și vom pune, ajutându-ne de un cuțit, fiecare cerc și inele pe care l-am decupat.

Vom coace fursecurile noastre pentru aproximativ 10 minute la cuptor, urmărindu-le astfel încât să nu se rumenească prea tare, ca să rămână cât mai fragede cu putință. După ce acestea s-au copt suficient, le vo scoate din cuptor și le vom lăsa puțin pe un alt platou să se răcească. Ar trebui să obțineți în jur de 60-70 de cercuri și inele.

Când au ajuns la o temperatură potrivită, le vom umple cu gem de căpșuni sau de caise și le vom lipi două câte două, adică un cerc și un inel deasupra. Cercurile vor fi cele pe care le vom unge cu gem, iar inele vor fi puse deasupra acestora. Apoi, vom cerne deasupra lor zahăr pudră vanilat și fursecurile noastre vor fi apoi gata!

Cum se servesc fursecurile fragede 

Cum se servesc fursecurile fragede

O să vă convingeți chiar dumneavoastră cât de delicioase, ce aromă și ce miros au aceste fursecuri cu unt, deosebit de fragede chiar și după două trei zile de la coacere, dacă mai rezistă atâta timp! Rețeta lor este una extrem de simplă, așa cum v-am mai spus, eu cu sora mea le pregăteam când eram copii, iar mama noastră ne ajuta doar să le băgăm la copt.

Puteți să le umpleți cu gem de caise, dulceață de afine, puteți să pregătiți o cremă specială de vanilie cu unt, crema ganache sau le puteți umple chiar cu cremă tartinabilă de ciocolată pe care o găsiți în comerț, iar apoi le veți cerne zahăr pudră vanilat pe deasupra și vă puteți bucura de acestă gustare rapidă și delicioasă, alături de un pahar de lapte rece!

Cu siguranță această rețetă de fursecuri fragede 3 2 1 va deveni rapid una dintre rețetele dumneavoastră preferate, este atât de simplă și delicioasă încât nu văd cum ați putea să îi rezistați! 

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți acestă rețetă de fursecuri alături de mine și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori vă va fi poftă de fursecuri cu unt fragede și delicioase, așa cum sunt cele pe care le veți obține încercând această rețetă minunată!

Lasă un comentariu