Fursecuri cu ciocolata – reteta biscuiti, simpla, rapida, cu unt

Fursecurile cu ciocolată, un răsfăț atât de ușor de preparat în casă! Aceasta este rețeta mea preferată de gătit sâmbătă dimineața, atunci când copiii încă dorm, pentru că îmi place să îi surprind cu un desert delicios ca aceasta. Iar dacă se întâmplă ca să se ivească invitați care nu și-au anunțat vizita e și mai bine, deoarece am fursecurile gata pregătite!

În continuare, vă voi prezenta și dumneavoastră această rețetă de fursecuri cu ciocolată. Această gustare este una pe care nu aveți cum să o ratați și sper că vă veți bucura și dumneavoastră de ele la fel de mult cum o fac copiii mei!

Ingrediente fursecuri cu ciocolata

Ingrediente fursecuri cu ciocolata

Ingredientele sunt foarte simple, este posibil chiar să le aveți disponibile în bucătăria dumneavoastră, însă daca nu le aveți, nu vă faceți griji! Cu siguranță le veți găsi la cel mai apropiat magazin alimentar! Veți avea nevoie de:

  • 500 de grame de făină
  • Două sute de grame ciocolată cu lapte (sau fulgi de ciocolată)
  • Două sute de grame zahăr brun
  • Două sute de grame unt cu cel puțin 80% grăsime
  • o sută de grame zahăr alb
  • o sută de grame fulgi ciocolată neagră
  • Două ouă medii
  • linguriță mică de bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: 35 de minute

Porții: 16 porții

Cum se fac fursecuri cu ciocolata – Mod de preparare

Cum se fac fursecuri cu ciocolata - Mod de preparare
Biscuiti

Vom începe prin a porni încălzirea cuptorului, setat la 180 de grade Celsius cu încălzire sus și jos. Apoi, ne vom ocupa de mărunțirea ciocolatei, cu ajutorul unui cuțit. Bucățile de ciocolată nu ar trebui să fie prea mici, deoarece se vor topi.

Vom trece apoi la mixarea ingredientelor. Untul se va amesteca cu zahărul alb și cu cel brun cu ajutorul unui mixer setat la viteză medie, până când vom obține o cremă cu o consistență aerată. Acestei creme îi vom adăuga esența de vanilie și ouăle, mixând viguros în continuare.

Vom cerne făina împreună cu bicarbonatul. Vom adăuga vârful de cuțit de sare și ciocolata neagră. Vom amesteca compoziția preparată anterior cu făina și celelalte ingrediente cu ajutorul unei spatule, până când devine omogen.

Pentru a da formă fursecurilor puteți să vă ajutați de o lingură, fie că este pentru înghețată sau o lingură normală. Eu de obicei folosesc doar mâinile pentru că mi se pare mai rapid așa, însă totul este la latitudinea dumneavoastră.

Așezați o foaie de hârtie de copt pe tavă și puneți fursecurile formate. Deasupra acestor fursecuri vom pune bucățele de ciocolată cu lapte, câte 3-4 pe fiecare fursec. Apoi, vom introduce tava la cuptor și vom lăsa fursecurile timp de aproximativ 15 minute, astfel încât marginile să se întărească și interiorul să rămână moale și pufos.

Este foarte importantă alegerea ingredientelor pentru aceste prăjituri. Alegeți doar unt care are cel puțin 80% grăsime și pe care l-ați scos de la frigider cu cel puțin șase ore înainte de utilizare. Fursecurile cu ciocolată necesită două tipuri de zahăr pentru că cel alb îndulcește compoziția, iar cel brun se caramelizează și aduce un plus de savoare. 

Din compoziția acestora nu trebuie să lipsească fulgii de ciocolată neagră, amăruie, deoarece gustul de amărui se îmbină perfect cu gustul dulce dat de zahăr și de ciocolata cu lapte presărată pe deasupra fursecurilor.

Cum se servesc fursecurile cu ciocolată

Cum se servesc fursecurile cu ciocolată

Acest desert merge de minune servit împreună cu lapte rece, dimineața sau în pauzele dumneavoastră de liniște! În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți adăuga în compoziția acestora și nuci sau stafide, chiar și fructe precum afine sau merișoarele.

Când preparați fursecurile cu ciocolată, trebuie doar să aveți în minte că acestea nu trebuie lăsate prea mult timp la cuptor, pentru că devin tari și greu de consumat. Fursecurile cu ciocolată sunt gata atunci când marginile acestora s-au întărit, iar mijlocul lor este încă moale.

Puteți servi fursecurile cu ciocolată atât calde, cât și reci, însă aveți în vedere faptul că atunci când se vor răci, se vor întări un pic. Pentru a preveni acest lucru, puteți să le puneți într-o pungă de hârtie legată la capăt, iar fursecurile se vor menține proaspete un timp mai îndelungat. 

Puteți de asemenea să congelați aluatul de fursecuri de ciocolată după ce i-ați dat forma de fursec. Pentru a le coace va trebui să le scoateți din frigider, să le lăsați puțin să se dezghețe și să le băgați la cuptor!

Sper că v-a plăcut această rețetă și sper că în timp, fursecurile cu ciocolată vor deveni și rețeta dumneavoastră preferată de pregătit în weekend alături de copiii dumneavoastră!

Lasă un comentariu