marţi, 14 august 2018

Tren de marfă, DERAIAT de pe un viaduct! Mecanicul era băutTren de marfă, DERAIAT de pe un viaduct! Mecanicul era băut

Un tren de marfă care transporta produse petroliere a deraiat, duminică dimineața, după ce podul peste care trecea s-a rupt sub greutatea garniturii. Una dintre liniile de cale ferată de pe pod era în construcție și o primă ipoteză este că s-a produs o eroare umană, după ce mecanicul, din greșeală, ar fi intrat pe aceasta, susține ISU Dolj.

Traficul feroviar este blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce șapte vagoane ale unui tren de marfă au deraiat.

Cătălin Cotoc, prim-adjunct din cadrul ISU Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pod erau două linii de cale ferată, dintre care una în construcție.

”E posibil ca dintr-o eroare a mecanicului trenul să fi intrat pe linia aflată în construcție, podul s-a rupt, iar vagoanele au deraiat”, a spus Cătălin Cotoc.

Potrivit acestuia, podul s-a rupt pe o distanță de 50 de metri.

Aceeași sursă susține că cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei sunt la această oră în pericol de cădere.

Cătălin Cotoc a precizat că nu există pericol de explozie.

Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a declarat că trenul nu ar fi trebuit să meargă pe acea rută.

„Podul are două fire, două linii. Podul s-a rupt pe lungime, doar pe linia 1, linia doi este intactă. Pe această linie care s-a rupt era marfarul care nu trebuia să fie acolo, pentru că această linie era închisă din luna iunie-iulie, fiind în reparații”, a declarat prefectul.

El a adăugat că nu este problemă de explozie, ci de poluare.

„Problemă de explozie nu este, este o problemă de poluare, pentru că sub acest pod trece un pârâu care ajunge în Jiu. Deja avem reprezentanții de la Apele Române, așteptăm soluția de neutralizare și să sperăm că nu o sa fie un impact deosebit asupra mediului”, a spus Purcărescu.

Traficul feroviar este blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat sâmbătă dimineață.

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a informeazat că trenul de marfă aparține unui operator privat și avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici și transporta produse petroliere.

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Comenteaza aceasta stire