marţi, 25 iunie 2019

Teodorovici, despre intenția de a candida la alegerile prezidențiale: Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau tacăTeodorovici, despre intenția de a candida la alegerile prezidențiale: Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau tacă

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat duminică, pe pagina sa de Facebook, că ''și-a exprimat deschiderea'', de a participa la competiția din partid pentru desemnarea celui mai bun candidat la alegerile prezidențiale, pentru a arăta că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau să tacă.

"Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă", a scris Teodorovici.

El a precizat că decizia de a candida nu a fost determinată de câștigarea unei competiții, ci de "a face ceva pentru România" și că are convingerea că țara noastră va continua să crească în Europa și în lume.

"Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde cei care critică au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am și eu o convingere...Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect. Da, pentru că #insistpentruRomania!", a explicat Teodorovici.

Președintele interimar al social-democraților Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că se vor face sondaje pentru toți social-democrații care și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale, adăugând că în final va fie aleasă cea mai bună opțiune.

"Toți cei care și-au anunțat candidatura până în acest moment (vor fi sondați - n.r.) și își vor mai anunța candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor. În democrație trebuie să iei în calcul dorința fiecăruia. Într-un partid care într-adevăr își dorește să câștige alegerile prezidențiale trebuie să vedem care este cea mai bună opțiune", a declarat premierul la Neptun.

Întrebată cum l-ar putea ajuta din calitatea de premier pe Eugen Teodorovici, care și-ar fi anunțat intenția de a candida la prezidențiale în cadrul reuniunii PSD de la Neptun, Viorica Dăncilă a spus: "Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul dintre colegi pentru că nu ar fi corect. Vreau să fac referire la toți colegii mei pentru că eu îi apreciez și îi stimez pe toți colegii și nu aș vrea să fiu părtinitoare".

"Sunt președintele PSD pentru toți colegii. Din punct de vedere al premierului cred că, prin măsurile pe care le vom lua în perioada următoare, pe lângă prestația candidatului nostru, pe lângă proiectul pe care va veni, este important ca din punct de vedere guvernamental - pentru că va candida pe sigla PSD - să luăm cele mai bune măsuri, astfel încât să aducem aport pentru candidatul respectiv", a adăugat liderul interimar al PSD.

Comenteaza aceasta stire