joi, 27 octombrie 2016

PROGNOZA METEO. Se schimbă vremea! Ce ne așteaptă săptămâna viitoare!

loading...


PROGNOZA METEO. Se schimbă vremea! Ce ne așteaptă săptămâna viitoare!

Vremea se va răci, iar temperaturile se vor încadra în limitele normale ale acestei perioade. Se anunță ploi în cea mai parte a țării.

LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări în centrul, estul și sudul țării, unde pe arii restrânse va ploua slab și va fi variabil la parțial noros în restul teritoriului unde ploile vor mai fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii octombrie, se vor încadra între 3 și 12 grade. Izolat se va semnala ceață, cu o probabilitate mai mare în Câmpia de Vest.A

LUNI. În regiunile extracarpatice, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente și pe arii restrânse ploi slabe sau burniță. În restul țării cerul va fi variabil la parțial noros. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an în vest, nord-vest și centru, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor fi în general apropiate de mediile climatologice, din nou cu excepția Moldovei unde va fi o vreme mai rece; maximele se vor încadra între 7 grade Celsuis în nordul Moldovei și 20 de grade Celsuis în Banat și în sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, ușor mai coborâte în depresiunile intramontane. Mai ales dimineața și noaptea local se va semnala ceață.

MARȚI. În regiunile extracarpatice, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne mai coborâte decât cele climatologic specifice acestei date din an, înnorările vor fi persistente și pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță. În restul teritoriului însă, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, înnorările se vor accentua începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local, mai ales în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8-9 grade Celsius în nordul Moldovei și 20 de grade Celsius în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Minimele termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele obișnuite în ultima decadă a lunii octombrie și se vor încadra în general între 4 și 11 grade Celsius. Pe arii restrânse va fi ceață.

MIERCURI. Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere în regiunile vestice, astfel că în majoritatea zonelor se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an. Va ploua temporar în cea mai mare parte a țări, iar cantitățile de apă cumulate pot fi local mai însemnate. Spre sfârșitul intervalului în zona Carpaților Orientali și Meridionali precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 9 grade Celsius.

JOI, VINERI, SÂMBĂTĂ. Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa în general în jurul mediilor multianuale în majoritatea zonelor, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Comenteaza aceasta stire

loading...