duminică, 31 martie 2019

Primele reacții la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: 'Zina ne-a iubit pe toți'Primele reacții la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: 'Zina ne-a iubit pe toți'

Primele reacții la anunțul morții Zinei Dumitrescu nu s-au lăsat așteptate prea mult, designeri și realizatori de televiziune arătându-se marcați de veste: „Zina ne-a iubit pe toți”, a scris pe Facebook Rita Mureșan, care s-a considerat mereu un „copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

 ”A încetat din viață «mama modei românești»! Drum lin către stele, frumoasă doamnă Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulțumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulțumesc cu recunoștință pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toți! Condoleanțe familiei! Condoleanțe și familiei modei românești, din care am avut onoarea să fac parte în același timp cu speciala, efervescenta, frumoasa doamnă Zina Dumitrescu!”, a anunțat Rita Mureșan, care s-a considerat mereu un ”copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

La rândul său, designerul Dorin Negrău a notat: ”Ai fost un înger pentru mulți dintre noi și așa vei rămâne «mama ZINA» . Dumnezeu să te odihnească în pace!”

”De astăzi, acest om este o amintire. Pentru multă lume - e un simplu creator de modă, care a facut rochii și a clădit cariere. Pentru mine a fost, mulți ani, un membru al familiei. Rubrica sa de la «Ceaiul de la ora 5», onorată săptămână de saptămână, timp de 8 ani, fără nicio pauză, ne-a oferit prilejul de a cunoaște un munte de talent, un vulcan de energie, un suflet cât o planetă. Zina Dumitrescu a plecat să-i îmbrace pe îngeri, după ce ani de zile, din lumina reflectoarelor, a ajuns în cea a singurătății”, a scris realizatoarea de televiziune Marina Almășan.

Zina Dumitrescu a murit joi, la azilul de bătrâni din Ghermănești, unde era internată de mai mulți ani. Creatoarea de modă nu a mai putut fi salvată după ce a intrat în stop cardiorespirator
Pe numele real Zenobia Bogoș, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine și colegii de showbiz "mama modei din România", s-a mutat la Pitești.

A absolvit cursurile Facultății de Drept a Universității din București.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din București.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de profil din țară și din străinătate.

 

Comenteaza aceasta stire