vineri, 9 august 2019

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la Neversea

12:29, 5 iulie 2019 145 vizite


Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la Neversea

Aproape 300 de persoane, între care 75 de minori, au primit îngrijiri medicale la punctele de prim-ajutor amenajate în perimetrul Festivalului Neversea, în prima noapte a evenimentului. Șase dintre pacienți au fost transportați pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, în prima zi a festivalului Neversea 102 pompieri, paramedici SMURD și voluntari ISU, aflați în trei Puncte de Prim Ajutor (PPA) și două Posturi Medicale Avansate (PMA) cu trei șenilate, trei autospeciale de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități au asigurat măsuri specifice pentru un climat de siguranță al participanților.
Astfel, după prima noapte, 216 adulți și 75 de minori au avut nevoie de asistență medicală la punctele de Prim Ajutor Medical si la Posturile Medicale Avansate. Majoritatea au suferit insolații, zgârieturi și diverse traumatisme cauzate de căderi de la înălțime.
Pentru șase persoane a fost necesară transportarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale de specialitate.

 

Comenteaza aceasta stire