marţi, 21 august 2018

Pagube materiale semnificative după un seism de 6,3 grade, produs pe insula Lombok,Indonezia



Pagube materiale semnificative după un seism de 6,3 grade, produs pe insula Lombok,Indonezia

Un siesm de suprafață cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs duminică pe insula Lombok din Indonezia, la doar două săptămâni după ce un cutremur devastator în această zonă a cauzat peste 400 de decese, anunță Institutul american de geofizizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 7,9 de kilometri. Epicentrul a fost la 6 kilometri vest-sud-vest de localitatea Belanting, la 21 de kilometri nord-nord-vest de Labuan Lombok și la 58 de kilometri nord de orașul Mataram.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenției pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia, a comunicat că s-au înregistrat unele pagube materiale în subdistrictul Sembalun, unele clădiri suferind avarii, inclusiv o moschee, iar un centru comunitar s-a prăbușit, relatează agenția The Associated Press.

Oficialul indonezian a transmis pe Twitter că o persoană a fost rănită ușor, iar două au leșinat, adăugând că noul seism a provocat panică în rândul oamenilor, care sunt încă "traumatizați" după cutremurul devastator din 5 august.

Fenomenul a cauzat și alunecări de teren în zona muntelui Rinjani, însă această zona a fost închisă publicului după un cutremur produs pe 29 iulie, atunci când sute de excursioniști au rămas blocați o perioada pe munte.

Peste 430 de persoane au decedat, iar alte peste 1.300 au fost rănite, în urma seismului cu o magnitudine de 6,9 grade produs pe data de 5 august pe insula indoneziană Lombok.

Comenteaza aceasta stire