marţi, 1 noiembrie 2016

Monumentul construit în memoria victimelor de la Colectiv a fost dezvelit: 'Din păcate, doar atât mai putem face' - FOTO

loading...


Monumentul construit în memoria victimelor de la Colectiv a fost dezvelit: 'Din păcate, doar atât mai putem face' - FOTO

Asociația Colectiv GTG 3010 a inaugurat, astăzi, monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedați în urma incendiului, acesta fiind amplasat în piațeta din fața fostului club, la eveniment fiind prezenți zeci de oameni.

Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră și o sculptură din bronz, cu înălțimea de 1,60 metri, conform Mediafax.

La baza acestuia au fost gravate numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 și restul din donații. La dezvelierea monumentului au participat zeci de oameni care au adus flori și au aprins lumânări în amintirea celor care au murit.

"Am adus flori și am aprins o lumânare pentru sufletele celor care au pierit aici. Ne rugăm pentru ei și pentru familiile lor îndurerate. Din păcate, doar atât mai putem face", spune unul dintre cei prezenți.

"Suntem alături de toți ce care au pierdut pe cineva drag în evenimentul nefericit de anul trecut, care ne-a prins nepregătiți. Mulți dintre cei care au murit erau tineri, aveau toata viața înainte. Suntem alături de cei care au supravietuit și se luptă să se recupereze, să fie tari și să nu cedeze", susține un alt participant.

De la primele ore, sute de persoane au mers în fața fostului club pentru a aprinde lumânări și a duce flori. Principesa Margareta și Principele Radu au fost printre cei care au mers la locul tragediei.

Comenteaza aceasta stire

loading...