duminică, 2 septembrie 2018

Cuplul care a strâns bani pentru veteranul fără adăpost, dat în judecată de acestaCuplul care a strâns bani pentru veteranul fără adăpost, dat în judecată de acesta

Veteranul fără adăpost care a devenit celebru după ce a ajutat o femeie dându-i ultimii săi 20 de dolari ca să ajungă acasă, aceasta și partenerul ei lansând o campanie online prin care au strâns peste 400.000 de dolari pentru a-l răsplăti, i-a dat în judecată pe cei doi, arată ABCNews.

Un avocat a depus marți actele pentru acționarea în judecată a cuplului care a strâns banii în numele persoanei fără adăpost. Cei doi sunt acuzați că au comis fraudă păstrând mai mult de jumătate din banii strânși pentru a-l ajuta pe Johnny Bobbitt Jr., persoana fără adăpost din Philadelphia.

În 2017 Bobbitt, un veteran al Marinei Americane în vârstă de 35 de ani, care nu avea adăpost i-a oferit tinerei Kate McClure 20 de dolari după ce aceasta a rămas fără benzină noaptea pe stradă. Tânăra, împreună cu partenerul ei, Mark D'Amico, a deschis un fond pentru ajutorarea veteranului și peste 14.000 de persoane au contribuit cu bani adunând peste 400.000 de dolari. Cuplul i-a oferit lui Bobbitt o parte din bani dar, potrivit acuzațiilor, nu au acceptat să îi ofere acces la întreaga sumă. Potrivit unei publicații din Philadelphia, în schimb, veteranul fără adăpost a reluat consumul de droguri după ce a petrecut două stagii la dezintoxicare.

Potrivit The Philadelphia Inquirer, cuplul a afirmat că accesul lui Bobbitt la întreaga sumă ar fi echivalentul gestului de a-i oferi o armă încărcată, din moment ce veteranul este dependent de droguri. Pe contul de internet unde sunt strânși în continuare bani pentru veteran, cei doi au explicat faptul că au deschis două fonduri pentru Bobbitt, unul pentru a-i oferi o sumă de bani anual și altul care va fi oferit pentru investiții unui specialist financiar. Un cont bancar ar fi fost deschis pe numele lui Bobbitt pentru a-i acoperi cheltuielile zilnice până când își va găsi servici, dorințele speciale pe care acesta le-a exprimat fiind aceea de a-și cumpăra o mașină Ford Ranger model 1999 și o casă.

Bobitt cere plata unor daune și acoperirea taxelor pentru consiliere legală dar și contabilizarea banilor strânși pentru el și numirea unui titular care să aibă acces la toți banii pe care și-ar dori să îi vadă păstrați de instanță.

Comenteaza aceasta stire