marţi, 9 iulie 2019

Casa Fendi l-a omagiat pe Karl Lagerfeld cu o prezentare de modă organizată la RomaCasa Fendi l-a omagiat pe Karl Lagerfeld cu o prezentare de modă organizată la Roma

Casa Fendi l-a omagiat joi seară pe Karl Lagerfeld, celebrul stilist decedat în luna februarie, cu care a colaborat mai mult de o jumătate de secol, prin intermediul unei prezentări de modă ce a fost organizată în Templul zeiței Venus din centrul Romei, informează AFP.

Cincizeci și patru de modele, simbolizând numărul anilor de colaborare dintre Karl Lagerfeld și Fendi, au defilat joi seară în Templul zeiței Venus, aflat pe Colina Palatină, vestigiu ce datează din urmă cu două milenii, pentru a cărui restaurare casa de modă italiană a anunțat că va face o donație de 2,5 milioane de euro.

Au supraviețuit până în zilele noastre doar absida și câteva coloane din acest edificiu construit între anii 121 e.n. și 135 e.n., în timpul domniei împăratului Hadrian, considerat unul dintre cele mai vaste temple din Roma Antică.

Originile profund romane ale acestei case de modă, înființată în 1925 de Edoardo și Adele Fendi, s-au aflat în centrul colecției toamnă-iarnă 2019-2020, intitulată "The Dawn of Romanity" ("Zorii romanității"), prezentată joi în deschiderea Săptămânii Haute Couture de la Roma (4-7 iulie).

"Aducerea modei noastre haute couture la Roma reprezintă cea mai bună modalitate pentru a îi celebra pe Karl Lagerfeld, Fendi și orașul său, o ocazie unică pentru a exprima rădăcinile noastre, creativitatea noastră îndrăzneață și acel savoir-faire al nostru, care au făcut parte dintotdeauna din ADN-ul casei", a declarat Serge Brunschwig, președintele Fendi.

"Grație Fendi, cel mai mare templu al Romei Antice, dedicat Romei Eterne și zeiței Venus, își va regăsi gloria de odinioară", a declarat Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum.

 

Prin acest eveniment, casa Fendi a abordat tematica originilor sale, deschizându-se în același timp în fața unei renașteri, în epoca post-Lagerfeld.

Viitorul Fendi va reprezenta însă o adevărată provocare pentru această casă de modă, devenită "orfană" după decesul "Kaiser-ului" modei, a cărui relație de colaborare cu Fendi reprezintă un record de longevitate în istoria modei. Continuitatea activităților de la Fendi este asigurată în prezent de Silvia Venturini Fendi.

Comenteaza aceasta stire